• سه‌شنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402022616707
  • خبرنگار : 50040

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور عنوان کرد

پیش بینی تولید ۱۸۰۰ تن پیله تر ابریشم در کشور

پیش بینی تولید ۱۸۰۰ تن پیله تر ابریشم در کشور

ایسنا/گیلان رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، از پیش بینی تولید ۱۸۰۰ تن پیله در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: سهم گیلان نیز ۵۹۰ تن پیش بینی شده است.

عدیل سروی، با بیان اینکه ۵۰ کشور در دنیا فعالیت نوغانداری را انجام می دهند، اظهار کرد: اگرچه تعداد کشورهای دارای صنعت نوغانداری بالاست، اما چین رتبه اول را در تولید نخ ابریشمی دارد و از ۹۵ هزار تن نخ ابریشمی تولیدی در دنیا، ۹۱ درصد متعلق به چین و هند است.

وی با اشاره به رتبه هشتم ایران در تولید ابریشم، افزود: ایران یکی از کشورهای مهم در حوزه نوغانداری است و صنعت ابریشم از دیرباز جایگاه ویژه ای در ایران داشته و یکی از ایستگاه های مهم جاده ابریشم بودیم که نشان می دهد این صنعت دارای سبقه طولانی است و میراث کهن فرهنگی و اقتصادی کشور ماست.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور در گفت وگوی ویژه خبری باران، با بیان اینکه سال گذشته ۱۷۲۳ تن پیله تر ابریشم در کشور تولید شد، تصریح کرد: این میزان تولید در ۱۴ سال گذشته رکورد بوده و خوشبختانه شاهد روند رو به رشد خوداتکایی صنعت فرش به تولید داخلی هستیم و سهم آن از ۲۸ درصد به ۵۳ درصد رسیده است.

سروی، با اشاره به انجام فعالیت نوغانداری در همه استان ها، اضافه کرد: گیلان رتبه اول تولید پیله کشور را دارد که معادل یک سوم تولید بوده و پس از گیلان استان های مازندران و گلستان و خراسان های رضوی و شمالی دارای بیشترین تولید هستند.

وی تامین و تدارک تخم نوغان مورد نیاز کشور را براساس نیازسنجی اعلام شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان ها دانست و متذکر شد: امسال ۴۸ هزار جعبه تخم نوغان را تامین کردیم و توزیع آن از اوایل فروردین ماه در استان های گرمسیر آغاز شده و تاکنون بالغ بر ۴۲ هزار و ۵۰۰ جعبه را توزیع کردیم.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور از پیش بینی تولید ۱۸۰۰ تن پیله در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: سهم گیلان نیز ۵۹۰ تن پیش بینی شده است.

وی یکی از عوامل افزایش رضایتمندی نوغانداران را اقتصادی تر شدن این فعالیت دانست و گفت: تامین نهاده های نوغانداری از جمله نهال توت اصلاح شده و تخم نوغان و حمایت های بیمه ای و آموزش و توانمندسازی نوغانداران در جهت به صرفه شدن نوغانداری است.

سروی با اشاره به پرورش کرم ابریشم در بازه ۴۵ روزه، ادامه داد: نوغانداری در سبد اقتصادی خانوار اثرگذاری دارد و به ازای هر سه جعبه حدود ۳۰ میلیون تومان به درآمد نوغاندار اضافه می کند.

وی با بیان اینکه سال گذشته هر کیلو پیله تر بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خریداری شد، خاطرنشان کرد: نوغانداران برای بیمه محصول خود با چهار گزینه بیمه پایه، بیمه تکمیلی پایه، بیمه ویژه و بیمه تکمیلی ویژه مواجه هستند که شامل بیماری ها و حوادث طبیعی و غیر مترقبه است؛ حق بیمه هر جعبه از ۸۰۰۰ تومان تا ۱۴۵ هزار تومان بوده و دولت ۷۰ درصد آن را پرداخت می کند و بیمه گر نیز موظف به پرداخت خسارت یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۵۰۰ تومانی به ازای هر جعبه است.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، با اشاره به تفاهم نامه این مرکز با کمیته امداد برای فعالیت نوغانداری مددجویان، تاکید کرد: تولید نهال توت نقش ویژه ای در توسعه نوغانداری دارد و لذا تفاهم نامه مشترکی را با سازمان منابع طبیعی برای توسعه توتستان های کشور داریم.

سروی ادامه داد: در دهه های ۸۰ و ۹۰ بسیاری از توتستان های کشور آسیب دید و هم اکنون ۱۳ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ توت داریم که نیازمند احیا و بهسازی و نوسازی هستند و لذا در راستای تامین نهال توت اقدام به بهسازی باغات مادری توت در گیلان و مازندران کردیم که ظرفیت تولید قلمه بالایی دارند.

وی با اشاره به تولید حداکثر ۱۷۰ هزار قلمه توت طی سال های گذشته در کشور، یادآور شد: سال گذشته بالغ بر دو میلیون قلمه توت را تولید کردیم و ۳۸۰ هزار قلمه را در ۱۰ استان تحویل دادیم که سهم گیلان ۶۲ هزار قلمه بود؛ امسال نیز در پنج استان نهال توت را تولید کردیم و از طریق پیمانکاران طرف قرارداد با جهاد کشاورزی بالغ بر یک میلیون و ۶۵۰ هزار قلمه را تحویل استان ها دادیم.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با تاکید بر لزوم افزایش تولید نهال توت و احیای و بازسازی توتستان ها، خاطرنشان کرد: هر توتستان تا ۲۵ سال برای نوغاندار بهره اقتصادی دارد.

وی صنعت نوغان را زنجیره ای کامل از ارزش افزوده شامل جهاد کشاورزی و صمت و میراث فرهنگی و... دانست و متذکر شد: برای حمایت از نوغانداران اقدام به پرداخت تسهیلات کم بهره ۷۰ میلیون تومانی در دو رشته پرورش کرم ابریشم و صنایع ابریشم کشی خانگی خواهیم کرد.

سروی از شرکت های دانش بنیان خواست به عرصه نوغان ورود کنند و گفت: امروزه پیله ابریشم در صنایع و فرآورده های نوین، پزشکی، آرایشی و بهداشتی، هوافضا و... کاربرد دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha