• چهارشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402022717394
  • خبرنگار : 50175

معاون راهبردی قرارگاه ملی جمعیت کشور:

۲۵ رشته دانشگاهی در زمینه جمعیت وجود دارد

۲۵ رشته دانشگاهی در زمینه جمعیت وجود دارد

ایسنا/لرستان معاون راهبردی قرارگاه ملی جمعیت کشور گفت: ۲۵ رشته دانشگاهی در زمینه جمعیت وجود دارد.

حجت‌الاسلام مسلم منفرد امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه در جلسه شورای اداری بروجرد که با عنوان جوانی جمعیت در سالن آمفی‌تئاتر فرمانداری شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: جمعیت یک مسئله تخصصی و دارای ابعاد گسترده است.

وی تصریح کرد: در دنیا مسئله رشد و جوانی جمعیت میان‌رشته‌ای جلو می‌رود و اکنون ۲۵ رشته دانشگاهی در مورد جمعیت وجود دارد.

معاون راهبردی قرارگاه ملی جمعیت کشور خاطرنشان کرد: در نظام مسائل جمعیت بیش از هزار کلان مسئله احصا شده و بیش از ۱۰ سال بوده که رویکرد نظام از کاهش و کنترل جمعیت به‌عنوان افزایش جمعیت و ترویج فرزندآوری تغییر یافته است.

منفرد اضافه کرد: در مسئله جمعیت نباید دچار بخشی نگری شویم، در مسئله افزایش جمعیت اقتصاد قابل‌انکار نیست ولی اقتصاد یک مسئله از پازل افزایش جمعیت است.

وی با بیان اینکه در مسئله جمعیت نگاه باید همه جانبه باشد چون به درک مسئله کمک می‌کند، افزود: در دهه ۶۰ نرخ باروری ۶.۴ بوده یعنی هر ۱۰ خانواده ۶۴ فرزند داشته است.

معاون راهبردی قرارگاه ملی جمعیت کشور بیان کرد: بی‌نظیرترین سقوط جمعیتی در دنیا را ایران داشت که از دهه ۷۰ سند چشم‌انداز ۲۰ ساله‌ای را سه‌ساله طی کرد.

منفرد ادامه داد: در برهه ای بعد از دهه ۶۰ به سمت کاهش جمعیت رفتیم که سیاست کاهش جمعیت در خارج از مرزها برای کشور ما بسته شد.

وی اظهار کرد: کشورهای توسعه یافته برای ایجاد تعادل در جمعیت جهان کشورهای جهان سوم را به کاهش جمعیت و کشورهای اروپا و آمریکا را به افزایش جمعیت تشویق کردند.

معاون راهبردی قرارگاه ملی جمعیت کشور تصریح کرد: هشت سازمان بین‌المللی که اولین و مهم‌ترین آن سازمان بهداشت جهانی بود پای‌کار آمدند تا کاهش جمعیت صورت گیرد.

منفرد خاطرنشان کرد: برای عضویت در سازمان‌های جهانی باید کشورهای جهان سوم سیاست کاهش جمعیت را اعمال کنند، اشتباه همگانی این بود که سیاست مقطعی کاهش جمعیت را در کشور به یک فرهنگ دائمی تبدیل کردیم.

وی اضافه کرد: نرخ باروری در سال ۷۹ به ۲.۱ رسید یعنی پدر و مادر یک فرزند دارند، وضعیت رشد جمعیت بسیار اسفناک است.

معاون راهبردی قرارگاه ملی جمعیت کشور بیان کرد: امروز هر ۱۰ خانواده ۲۱ فرزند دارد که نسبت به دهه ۶۰ کاهش شدیدی دارد، نرخ باروری کشورهای منطقه از ایران بیشتر است.

منفرد ادامه داد: امروز سن ازدواج بالا رفته و نرخ طلاق افزایش دارد، در بسیاری از استان‌ها جمعیت شهرنشین شده‌اند و جمعیت روستایی کم شده است.

وی اظهار کرد: بیشتر جمعیت ما در سال‌های آینده سالمند خواهد بود، اکثر جمعیت کشور ما در سال ۱۴۲۵ بالای ۶۵ سال است و با کاهش نیروی کار روبرو خواهیم بود.

معاون راهبردی قرارگاه ملی جمعیت کشور تصریح کرد: امروز در شرایطی هستیم که کارشناسان از آن تحت عنوان پنجره جمعیتی نام می‌برند یعنی اینکه دوسوم جمعیت کشور نیروی کار است.

منفرد با بیان اینکه امروز جوانان به پیشرفت‌های علمی و فناوری دست پیدا کرده‌اند، اضافه کرد: چرخاندن چرخ اقتصاد به دست نیروی جوان است و باید برای جوانی جمعیت اقدامات جدی انجام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha