• سه‌شنبه / ۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402030200929
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

یک طراح لباس در گفت‌وگو با ایسنا؛

نباید شاهد هر لباسی در ویترین مغازه باشیم

نباید شاهد هر لباسی در ویترین مغازه باشیم

ایسنا/خراسان جنوبی یک طراح لباس در خراسان جنوبی با تاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت طراحان مد و لباس، گفت: این اصل باید در فرآیند تولید دیده شود تا شاهد هر لباسی در ویترین مغازه نباشیم.

نسرین پیشکار، جزء اولین افراد در رشته طراحی لباس در خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد ضرورت‌های طراحی لباس گفت: لازم است یک تیم نظارتی و کارشناسی در ابتدای کار و ارائه مدل‌های لباس بر آن‌ها نظارت داشته باشد.

وی با بیان اینکه این تیم باید قبل به اجرا درآمدن طراحی آن را تأیید کند، افزود: اگر این نظارت‌ها نباید طراحی خاصی را در لباس‌ها شاهد نخواهیم بود و در این عرصه پیشرفتی نخواهیم داشت.

این طراح لباس بیان کرد: ابتدا باید کارشناسانی که خود تأیید شده هستند را به‌عنوان ناظر طراحی انتخاب کرده و سپس طراحان لباس را ترغیب کنیم شکل لباس را براساس فرهنگ ایرانی ـ اسلامی طراحی کنند.

پیشکار از ضعف‌ها در این حوزه گفت و ادامه داد: هدف برخی از کارخانه‌داران تنها فروش و تولید لباس است، اما باید ناظر طراحی را پیش از تولید در جامعه فرهنگ سازی کرده و از کارشناسان خبره کمک بگیریم.

وی با بیان اینکه اگر بتوانیم این موضوع را در طراحی لباس‌هایی با معیار جامعه ایرانی ـ اسلامی بگنجانیم می‌توانیم تأثیر مطلوبی بر فرهنگ ایران بگذاریم، تصریح کرد: این ایده‌ها بر فروش لباس نیز تأثیر خواهد پذیرفت تا اینکه دائما لباس‌های یک شکل بدون ایده را به فروش برسانیم.

داور جشنواره‌های مد و لباس اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: ما در حفظ و نمایش فرهنگ ناب خود و سنت نیاکانمان نقش بسزایی داریم و براین اساس باید لباسی طراحی کنیم که مطابق با فرهنگ اسلامی ـ ایرانی باشد.

لباس می‌تواند نشانگر نکات فرهنگی و زیست یک جامعه باشد

وی با بیان اینکه لباس باید مناسب حال و هوای جامعه باشد، ادامه داد: لباس می‌تواند بیانگر بسیاری از نکات فرهنگی و زیست یک جامعه باشد و باید لباسی طراحی شود که عامل انتقال سنت و فرهنگ از نیاکان به آیندگان ما باشد.

این طراح لباس بیان کرد: قیمت‌گذاری کاری تخصصی بوده و مبنی بر کاربرد، طرح لباس، نوع پارچه و نوع دوخت است؛ بنابراین باید تمام این معیارها برای قیمت‌گذاری بر روی یک کار و لباس مدنظر قرار گیرد.

پیشکار از افزایش واردات لباس بدون توجه به ایده طراحان موفق داخلی انتقاد کرد و افزود: لازم است یک نظرسنجی و نیازسنجی در جامعه صورت گرفته و پوششی با قیمت مناسب طراحی جذاب و عرف جامعه ایرانی اسلامی ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه نیازی به واردات بی‌رویه لباس نیست وقتی طراحان بومی قدرتمندی در اختیار داریم، تصریح کرد: ارائه امتیاز و انگیزه بهترین راه برای تشویق کردن طراحان است.

این طراح لباس با بیان اینکه صاحبان سرمایه و طراحان می‌توانند با کمک هنرها و منسوجات اصیل کشور بهترین طرح‌های مناسب با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را طراحی کرده و پرچم‌دار کشور در کشورهای اروپایی باشند، تصریح کرد: با توجه به فرهنگ جامعه ما که یک جامعه اسلامی است و از طرفی در آموزه‌های دینی به پوشش اهمیت داده شده، امکان استفاده از هر طرح، نقش و مدلی وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه برخی صاحبان سرمایه تنها به فروش فکر می‌کنند، خاطرنشان کرد: ایده‌های طراحی لباس را پیش از تولید درنظر بگیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha