• یکشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402030704837
  • خبرنگار : 50355

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

خراسان رضوی رتبه دوم مصرف دخانیات کشور را دارد

خراسان رضوی رتبه دوم مصرف دخانیات کشور را دارد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان استفاده از مواد دخانی در خراسان رضوی در سال ۱۴۰۰، ۲۶.۹ درصد برآورد می‌شود و بر این اساس استان ما بعد از استان کهکیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم کشور قرار دارد.

ناصر امینی در نشست خبری که امروز، هفتم خرداد، به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات با شعار حفظ سلامت مردم با ممنوعیت جامع تبلیغات دخانیات در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، ضمن ارائه گزارش طرح STEPS با موضوع دخانیات به ارائه آمارهایی در این زمینه پرداخت.

وی گفت: طرح STEPS طرحی مطالعاتی است که بر اساس آن عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیردار مورد بررسی قرار گرفته و دانشگاه‌های سراسر کشور در این طرح همکاری دارند؛ نتایج این طرح در وزارت بهداشت جمع‌بندی و به سراسر کشور ابلاغ می‌شود تا برای برنامه‌ریزی و کنترل بیماری‌های غیرواگیر از آن استفاده شود. از ابتدای مطالعات تاکنون هشت دوره مطالعات انجام شده که ۲ دوره آخر آن مربوط به سال‌های ۹۵ و ۱۴۰۰ است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: یکی از عوامل خطرزای بیماری‌های غیرواگیر مصرف سیگار و دخانیات است. باید توجه داشت که دخانیات عامل ۱۲ تا ۱۵ درصد مرگ‌ها در کشورهای صنعتی است.

وی ضمن یادآوری این نکته که مواد دخانی به هر ماده یا فرآورده‌ای که تمام یا بخشی از ماده خام تشکیل‌دهنده آن گیاه توتون، تنباکو یا مشتقات آن باشد، اطلاق می‌شود، تصریح کرد: میزان استفاده از مواد دخانی در خراسان رضوی در سال ۱۴۰۰، ۲۶.۹ درصد برآورد می‌شود و بر این اساس استان ما بعد از استان کهکیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم کشور قرار دارد.

امینی افزود: بر اساس مطالعات STEPS شاخص کل کشور از نظر میزان افراد مصرف‌کننده دخانیات در سال ۹۵، ۱۴.۵ درصد بوده که این شاخص در سال ۱۴۰۰ به ۱۹.۴۴ درصد افزایش پیدا کرده است. همچنین این شاخص در سال ۹۵ برای خراسان رضوی ۱۴ درصد بوده که با رشد قابل توجهی در سال ۱۴۰۰ به ۲۶.۸۶ درصد رسیده که این میزان از میانگین کشور نیز بیشتر است.

وی در مورد تعداد افراد مصرف‌کننده روزانه سیگار گفت: با بررسی آمارهای مربوط به سال ۹۵ و مقایسه آن با سال ۱۴۰۰ شاخص درصد افراد مصرف‌کننده روزانه سیگار در کشور کاهش داشته و از ۱۰.۰۸ به ۹.۳۳ درصد رسیده اما در خراسان رضوی این شاخص از ۷.۵ به ۷.۷۶ افزایش پیدا کرده است.

امینی افزود: در مورد درصد مصرف سیگار بنا بر مطالعات انجام شده، خراسان رضوی با شاخص ۷.۸ درصد نسبت به کل کشور رتبه ۲۲ را دارد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بر اساس مطالعات STEPS در خراسان رضوی طی سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ جمعیت مردان شهرستان‌های کلات، گلبهار، چناران و کوهسرخ کمتر مصرف سیگار داشته‌اند اما در مشهد و شهرستان تایباد بیشترین میزان مصرف را داشته‌اند. علاوه بر این زنان شهرستان‌های کلات، کوهسرخ، درگز، خلیل‌آباد و بردسکن مصرف سیگار کمتری داشته ولی در تایباد بیشترین میزان مصرف سیگار را داشته‌اند. هزینه‌های ناشی از مصرف دخانیات در کشور بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha