• چهارشنبه / ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402031006800
  • خبرنگار : 50124

کتاب «نمودهای سیاست جنایی حاکم بر نهاد خانواده در ایران» نقد و بررسی شد

کتاب «نمودهای سیاست جنایی حاکم بر نهاد خانواده در ایران» نقد و بررسی شد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری چهارمین دوره طرح ملی فصل سخن با هدف «تقویت روحیه نقادی در دانشگاهیان ( به ویژه دانشجویان) و ایجاد فضای نقد و گفتگو و نقد محتوای کتاب های تولید شده در زمینه علوم انسانی، نقد و بررسی کتاب (نمودهای سیاست جنایی حاکم بر نهاد خانواده در ایران)» به همت شعبه سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی استان با حضور مؤلف کتاب و منتقدین و دانشجویان و علاقه‌مندان برگزار شد.

امین امیریان فارسانی، مدیر گروه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی و مؤلف کتاب «نمودهای سیاست جنایی حاکم بر نهاد خانواده در ایران» ۱۰خرداد ماه در این آیین با اشاره به اینکه کتاب‌های فراوانی مرتبط با سیاست جنایی موجود است، اظهار کرد: نهاد خانواده اولین، مهم‌ترین و بادوام‌ترین نهاد غیردولتی اعمال سیاست جنایی است.

وی افزود: سیاست جنایی به عنوان علمی کاربردی، در یکی از معانی خود مجموعه‌ای منظم از اصول تعریف شده است که دولت و جامعه به وسیله آن پیشگیری از جرم و در برخی نظام‌ها انحراف اجتماعی را، سامان بخشیده و راهبردی می‌کند.

امیریان تصریح کرد: نظام حقوقی حاکم بر نهاد خانواده که عمدتاً در نظام حق و تکلیف زن و شوهر تبلور یافته است در تبعیت از مجموعه‌ای از سیاست‌های کلان تدوین و نظم یافته که برآیند آن کمینه، پیشگیری از جرم و بیشینه، زمینه مساعد جهت نیل به هدف خلقت- تعالی بشریت- و حیات طیبه است.

وی با اشاره به اینکه نظام سیاست جنایی اسلام، ماهیتی ایدئولوژیک و سیستماتیک داشته و ماهیتاً ارزشی و هدایت‌گر است؛ عنوان کرد: در همین راستا تمامی فرآیندها و کیفیت روابط میان اجزا و عناصر نظام باید با این دو ویژگی، همسو و هماهنگ باشند.

این مؤلف کتاب در ادامه اظهار کرد: نهاد خانواده یکی از مهم‌ترین و بنیادی‌ترین نهادهایی است که در جامعه نیاز به حفظ و یکپارچه‌سازی دارد و در جوامع مختلف دارای کارکردهای زیربنایی است، برای همین کلیه ارگان‌ها، نهادها و سازمان‌ها برای ارتقاء خانواده نقش بسزایی را بر عهده می‌گیرند.

امیریان تاکید کرد: سیاست جنایی ایران با سه رویکرد تقنینی قضایی و اجرایی به دنبال تبیین نمودها و گزاره‌ها در خصوص سیاست مشخصی است که در حوزه خانواده پارادایم آن را مشخص می‌کند لذا باید گفت که با تبیین قوانین درست و اجرای آن‌ها و نهایتاً تصمیم‌گیری‌های مطلوب و مناسب از سوی مقام قضایی می‌توان امیدوار بود که نهاد خانواده روزبه‌روز بهتر و با قدرت بیشتر نقش خود را به نحو احسن ایفاء کند.

 در پایان این نشست حسام سعیدی کارشناسی ارشد حقوق و لیلا رئیسی دانشجوی حقوق در جایگاه منتقدان با اشاره به ضرورت و اهمیت کتاب «نمودهای سیاست جنایی حاکم بر نهاد خانواده در ایران»، نکاتی را در خصوص ساختار و محتوای کتاب مطرح کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha