• شنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402031308572
  • خبرنگار : 71461

راه‌اندازی طرح خلاقانه «نوجوانه» برای توانمندسازی نوجوانان

راه‌اندازی طرح خلاقانه «نوجوانه» برای توانمندسازی نوجوانان

سازمان تبلیغات اسلامی وظیفه دارد در امر تبلیغ و اطلاع‌رسانی معارف دینی کوشا باشد اما این روزها این سازمان رفع دغدغه‌های اجتماعی را هم مدنظر دارد، یکی از قشرهای مهم آینده‌ساز نوجوانان هستند که می‌توان با توانمدسازی آنها به آینده کشور امیدوارتر بود، از این رو سازمان تبلیغات اسلامی با ابتکار یکی از مدیران خود با راه‌اندازی طرح «نوجوانه» توانسته تا حدودی در این مسیر گام‌های بلندی را بردارد.

به گزارش ایسنا، این روزها یکی از خلاءهایی که ممکن است در جامعه شاهد آن باشیم مشارکت نوجوانان در کارهای گروهی در حوزه‌های مختلف است، اما سازمان تبلیغات اسلامی با ابتکار یکی از مدیران خود توانسته طرحی با عنوان «نوجوانه» را راه‌اندازی و نوجوانان را در گروه‌های مختلف درگیر برنامه‌های خود کند.

از این رو با حجت‌الاسلام علیرضا یوسفی -مدیر امور «نوجوانه» سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایسنا درباره این ایده و برنامه‌های که در حال اجرا می‌گوید:

متاسفانه ما شاهد خلاء‌های زیادی در تشکل‌های متعلق به نوجوانان همچون اتحادیه دانش‌آموزی یا بسیج دانش‌آموزی بودیم، بویژه در زمان کرونا که ارتباط با دانش‌آموزان قطع شده بود، اما ما تلاش کردیم تا این تشکل‌ها توانمندتر از پیش به کار خود ادامه دهند. در اینجا بود که ایده «نوجوانه» به ذهن ما خورد و نهایتا از هشتم آبان سال ۱۴۰۱ با همفکری مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان خراسان رضوی طرحی که بعد از رصد تشکل‌های نوجوانان شکل گرفته بود به سرانجام رسید.

در این طرح تا به امروز چه اقداماتی انجام دادید؟

در گام اول یکی از کارهای ما حمایت و پشتیبانی مالی و محتوایی از دانش‌آموزانی بود که قصد همراهی با کاروان راهیان نور را داشتند؛ با هماهنگی با شهرداری و برخی از ارگان‌های مشهد، بسته‌های حمایتی برای آنان در نظر گرفتیم و در قالب طرح «نوجوانه»، تاکنون بیش از ۶۰۰۰ دانش آموز به مناطق راهیان نور اعزام شده‌اند.

همچنین تا به امروز ۴۰۰ تشکل نوجوانه کوچک در محلات مختلف استان خراسان رضوی توانمند شده و مورد حمایت قرار گرفته است که با شبکه‌سازی این تشکل‌ها در قالب شعار «همدلی، همکاری و هم افزایی»، عملیات‌های مشترکی در سطح استان مثل برگزاری «مسابقات نوجوان برتر» انجام شده است؛ مسابقاتی که پیش از طرح نوجوانه، تنها بین چند مسجد شهر مشهد و با حضور ۵۰ دانش آموز برگزار می‌شده، اما اکنون این مسابقات که شامل مداح شو، قاری شو، بازیگر شو، فوتبالیست‌شو و ... بین ۵۰ مسجد و ۱۰۰۰ دانش آموز برگزار شده است.

این تشکل‌های نوجوانان مردمی اداره می‌شود یا تحت پوشش ارگان‌های دولتی است؟

تمامی تشکل‌های نوجوانه در سطح استان، مردمی هستند، ما از ابتدای انقلاب، هر گاه که به مردم مراجعه کردیم همه گره‌ها باز شدند، بنابراین مرکز نوجوانه یک کار ستادی است که خودش وارد کار اجرایی نمی‌شود بلکه این تشکل‌های مردمی هستند که همچنان با قوت پای کار حضور دارند.

همین مردمی بودن بباعث شد تا در دل این طرح؛ طرح دیگری به نام «نو جهادانه» از زیرمجموعه طرح نوجوانه را راه‌اندازی کنیم که از جمع نوجوان و جهاد گرفته شده و نوجوانان را به صورت عملی با کارجهادی آشنا می‌سازد؛ هر تشکل دانش آموزی که در این زمینه اعلام آمادگی کند با هماهنگی‌هایی که از سوی مدیریت طرح نوجوانه انجام می‌گیرد اتوبوسی به صورت رایگان، دانش آموزان را از مدرسه به اردوهای جهادی که شامل رفتن به روستاهای اطراف می‌شود همراهی خواهد کرد که معمولا این اردوها نیز در دو روز آخرهفته برگزار می‌شود.

راه‌اندازی طرح خلاقانه «نوجوانه» برای توانمندسازی نوجوانان

طرح‌های دیگری هم ذیل این طرح دارید؟

«قهرمان محله»، مدل دیگری از زیر مجموعه طرح نوجوانه است که دانش آموزان هرمحله در ماه رمضان با محوریت «محله همدل» و «نشر خوبی‌ها» برگزار ‌کردند، اکنون نیز در این مدل، نوجوانان هر محله به صورت گروه‌های سه تا ۵ نفره باید پنج ماموریت در محله خودشان انجام دهند که شامل پخت نذری و روایت تاریخچه محله به صورت مکتوب یا به شیوه تهیه بنر است.

البته «قهرمان محله» بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب که فرمودند: «باید نوجوان، محور تحول باشد»، راه اندازی شده که مورد استقبال زیادی از بچه‌های محل نیز قرار گرفته است.

همچنین با مجموعه «سورنا» که پیش از این در حوزه رسانه و سینما نوجوان در استان خراسان رضوی راه‌اندازی شده بود کار مشترکی را کردیم، ما با پشتیبانی از سورنا (سینما و رسانه نوجوان ایرانی) که پیش از این در حوزه رسانه و سینما همچون تصویربرداری، کارگردانی، تدوین و گریم فعال بود و با توانمندسازی این مجموعه، «مرکز سورنا نوجوان را راه اندازی کردیم به طوری که امروز، نوجوانان علاقه‌مند به سینما با آموزش رایگان می‌توانند وارد عرصه سینما شوند.»

در ذیل باشگاه مرکز سورنا نوجوان، فیلمنامه‌ای به نام «اصلاح ذات البین» در حال نگارش است که به چگونگی مدیریت نوجوانان در خانه می‌پردازد که بعد از نگارش کامل به تولید خواهد رسید.

ضمنا راه اندازی «برنامه تلویزیونی آینده پلاس» در حوزه جهاد امیدآفرینی نوجوانان و «تولید سلسه کلیپ‌های نوجوان امروزی چه باید بکند؟» با مشارکت باشگاه سورنا تولید و از شبکه اول پخش خواهد شد.

طرح نوجوانه شامل چه گروه سنی می‌شود؟

تمامی فعالیت‌های طرح نوجوانه برای گروه‌های دانش آموزی دوره راهنمایی و دبیرستان – هم پسرها و هم دخترها - است که معمولا در تمامی این فعالیت‌ها، یک طلبه یا یک دانشجوی جهادی، همراه دانش‌آموزان خواهد بود.

برنامه‌های دیگر شما در طرح «نوجوانه» 

آموزش و توانمند سازی مربیان تربیتی نوجوان دوره طبیبانه، برگزاری مسابقه نورا و نگارش کتابی در همین زمینه، برگزاری مراسم‌های اعتکاف دانش آموزی و نگارش کتابی به نام «روایت بندگی نوجوان‌ها» با موضوع تجربه نگاری اعتکاف نوجوانان در استان خراسان رضوی توسط پژوهشکده باقرالعلوم، تاسیس «اتاق وضعیت نوجوان» و راه اندازی «نشریه نوفکران» با همراهی نوجوانان دست به قلم که با محوریت گام دوم انقلاب اسلامی به موضوعاتی همچون جهاد تبیین و جهاد امید آفرینی می‌پردازد؛ از دیگر فعالیت‌های طرح نوجوانه ما است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha