• دوشنبه / ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۹:۰۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402031509559
  • خبرنگار : 80001

خطر نسخه‌پیچی بنگاه‌ها برای بازار مسکن

خطر نسخه‌پیچی بنگاه‌ها برای بازار مسکن

در حال حاضر که بازار مسکن مقداری به آرامش رسیده، شرایط برای ساماندهی مشاوران املاک فراهم شده است؛ زیرا خطر بالقوه برخی دفاتر که در اقدامات همسو به بازار مسکن جهت می دهند همچنان وجود دارد.

به گزارش ایسنا، اگرچه ثبات اقتصاد کلان و کاهش نرخ ارز به عنوان مهمترین عامل در افت بازار مسکن عنوان می‌شود، ظاهرا برخورد تعزیراتی با بعضی دفاتر املاک متخلف طی هفته‌های اخیر نیز در ریزش قیمت مسکن تاثیرگذار بوده است.

در روزهای اخیر پلمب دفاتر املاک متخلف در شهر جدید پرند کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت آپارتمان را در پی داشته است. از روز دوم خردادماه در تهران و پردیس نیز هفت دستگاه در همکاری با یکدیگر برخورد با بنگاه‌های فاقد مجوز و کسانی که موارد قانونی را رعایت نمی‌کنند آغاز کرده‌اند.

همواره نسبت به عملکرد برخی دفاتر املاک انتقاد وجود دارد. اخیرا سیدغنی نظری خانقاه - نماینده مجلس گفته است: متاسفانه به دلیل عدم نظارت درست چند بنگاه مسکن با یکدیگر هم دست می‌شوند و یک شبه قیمت مسکن را افزایش نجومی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

از دو سال قبل قرار بود ساماندهی صنف مشاوران املاک طی یک اقدام کارشناسی آغاز شود. افزایش میزان تنبیهات افراد متخلف، مقابله با قراردادهای صوری، اصلاح فرآیند دریافت حق‌الزحمه و استفاده از افراد مجرب در هیات مدیره اتحادیه از جمله مواردی است که مشاوران املاک خواستار انجام آن بودند.

دولت سیزدهم برای کنترل بازار مسکن، ساماندهی مشاوران املاک را در دستور کار قرار داده است. در این خصوص امکان دریافت کد رهگیری رایگان برای قراردادهای اجاره توسط مالکان و مستاجران و برخورد با بنگاه‌های فاقد مجوز، دو اقدامی است که به آرامش بازار مسکن کمک کرد. با توجه به وابستگی حق‌الزحمه مشاوران به قیمت املاک برخی مشاوران به افزایش قیمت مسکن دامن می‌زنند. دریافت کمیسیون بالاتر از نرخ مصوب نیز از جمله تخلفات مرسوم برخی بنگاه‌ها محسوب می‌شود.

این در حالی است که طبق قانون نظام صنفی، تنبیهات مشاوران املاک متخلف چندان اثرگذار نیست. طبق قانون مذکور دفاتر املاکی که مرتکب تخلفات صنفی می شوند نهایتا یک هفته پلمب می‌شوند که با تنبیهات سایر صنوف در یک رده است؛ در حالی که با توجه به ارزش بالای مسکن که مهمترین دارایی خانوارهاست باید سطح برخورد با این صنف متفاوت باشد.

بعضا پیش می‌آید که مشاور املاک دچار تخلف شده و اتحادیه دسترسی او را به سامانه کد رهگیری مسدود کرده است.عده‌ای هم جواز ندارند و در مواردی پلمب مغازه تا سه ماه طول می‌کشد که در این سه ماه ممکن است خلاف‌های زیادی مرتکب شوند. شهروندان می‌توانند موارد تخلف دفاتر املاک را با شماره تلفن ۷۳۳۴ اتحادیه املاک گزارش کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۱۵ ۲۱:۴۵

سلام الان دیوار وشیپور هم دست دلال‌ها ست وبه نوعی قيمت گذاری میکنن اگ طوری بشه دست دلال‌ها از دیوار حذف بشه عالی میشه موردی دیدم صاحب ملک میخواد بفروشه دلال میگه من نمی‌ذارم لابد خودش هم چند تا خریده

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۱۶ ۰۰:۲۵

سلام اول بسیار کار نیک و پسندیده ای انجام شد که سامانه راه اندازی و املاک ساماندهی شده البته نه بصورت کامل جای تشکر و قدر دانی داره اما کافی نیست و املاکیها بصورت زیر پوستی هنوز مشغول به فعالیت همچو زالو می باشند باید کلا به ریشه زد و مشاورین املاک را حذف نمود زیرا پس از یک مدت اینبار زخم خورده بصورت هیولا وار در اولین فرصت ظاهر میشوند که آنوقت خیلی دیر است حالا که دولت یا علی گفته تا آخرش یعنی حذف کامل املاکی های از خدا بی خبر پیش بره علی یار و یاورتون

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۲۳:۲۹

دولت باید با این بنگاهی های حقه باز شدیدا برخورد کند زیرا خودم در اوج حباب قیمتی و افزایش تورم کاذبی که بنگاهی های بیسواد راه انداخته بودند میخواستم آپارتمانم را بفروشم به قیمتی پایین‌تر از منطقه اما نمی‌گذاشتند و هیچ مشتری برای من نمی آوردند