• سه‌شنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۸:۵۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402031610266
  • خبرنگار : 50513

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان تاکید کرد

ضرورت توجه پزشکان زنجانی در دفع درست پسماند پزشکی مطب‌ها

ضرورت توجه پزشکان زنجانی در دفع درست پسماند پزشکی مطب‌ها

ایسنا/زنجان مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان گفت: متاسفانه تعدادی از  پزشکان استان زنجان نمی‌خواهند قراردادی برای دفع پسماند تولید شده‌ در مطب‌های خود منعقد کنند.

محمدرضا یافتیان عصر امروز (۱۶ خردادماه) در نشست خبری به مناسبت هفته محیط‌زیست با بیان اینکه محیط‌زیست یکی از سه رکن اساسی توسعه است و بحث‌های اقتصادی و رشد اجتماعی باید با دیدگاه محیط‌زیستی انجام پذیرد، اظهار کرد: ایران در زمره ۲۰ کشور تولیدکننده زباله پلاستیکی است و باید موضوع کاهش مصرف پلاستیک را جدی گرفت.

وی با بیان اینکه روزانه ۷۸۰ تن پسماند شهری در استان زنجان تولید می‌شود که از این میزان ۴۲۰ تن به حوزه شهرداری زنجان و ایجرود اختصاص دارد، تشریح کرد: از این میزان زباله حدود پنج درصد بازیافت می‌شود؛ البته شهرداری زنجان برنامه‌های خوبی در خصوص بازیافت زباله از جمله تفکیک پسماندها از مبدا در نظر گرفته است. طرح جامع مدیریت پسماند شهرهای زنجان و شهرستان ایجرود توسط شهرداری و با تزریق منابع لازم صورت می‌گیرد؛ این طرح برای شهرستان‌های دیگر استان نیز اجرا خواهد شد.

یافتیان با بیان اینکه لندفیل‌ها استانداردهای لازم را ندارند و عمدتا در لندفیل‌ها دچار مشکلاتی هستیم، ادامه داد: با نظارت‌هایی که از طریق این اداره و سایر ارگان‌ها انجام می‌شود، به سمت بهبود و ارتقای لندفیل‌ها در حال حرکت هستیم. سیاست اداره حفاظت محیط‌زیست تعدد لندفیل‌ها در سطح استان نیست بلکه باید تلاش شود تا آن را به صورت چند منظوره ایجاد کرد زیرا به لحاظ زیست‌محیطی این کار منطقی‌تر است.

وی به پسماندهای صنعتی و تقسیم پسماندهای این حوزه به ۲ بخش ویژه و غیرویژه نیز اشاره کرد و یادآور شد: در صورتی که پسماندی ویژه تشخیص داده نشود، پسماندها با موافقت شهرداری به لندفیل‌ها انتقال داده می‌شود. باید به این‌نکته‌ نیز اشاره‌ کرد که پسماندهای ویژه باید از سوی شهرداری بی‌خطر شود یا شخص تولیدکننده مکلف به مدیریت آن است.

این مسئول ادامه داد:  فقط یک لندفیل صنعتی در استان ویژه سرب و روی در روستای سردهات استان وجود دارد که ایجاد آن در سایر شهرستان‌ها به ویژه در مناطق ابهر و ماهنشان امری مهم و ضروری است.

یافتیان در خصوص وضغیت پسماندهای بیمارستانی استان نیز بیان کرد: پسماندهای بیمارستانی باید بی‌خطر شود که در این خصوص در بیمارستان‌ها و کلینک‌ها مشکلی نداریم؛ البته گاهی در برخی کلینیک‌های خصوصی برخی تخلفات وجود دارد که تا حد زیادی کنترل شده است، هر چند در مجموع باید به سمت صفر شدن پیش برویم.

وی با بیان اینکه مشکل اصلی پسماندهای بیمارستانی و عفونی مربوط به مطب پزشکان است، عنوان کرد: متاسفانه تعدادی زیادی از پزشکان استان نمی‌خواهند قراردادی برای دفع پسماند مطب‌های خود منعقد کنند. پزشکان قشر فرهیخته جامعه محسوب می‌شوند و جای تعجب دارد که خود را از چنین مواضعی دور کنند و به آن توجهی نداشته باشند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان خاطرنشان کرد: در آخرین جلسه کارگروه پسماند استان مصوب شد که حداکثر تا شهریور سال‌جاری مطب‌ها با مجموعه‌های مدیریت پسماندهای پزشکی واجد شرایط و صاحب صلاحیت عقد قرارداد کنند که تحقق این موضوع می‌تواند برای ارتقای محیط‌زیست استان مفید باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha