• چهارشنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402031710845
  • منبع : نمایندگی سمنان

نهال کاری ۱۰۰ هکتاری در بیابان های شورقاضی تجربه ای موفق در شرق پایتخت

نهال کاری ۱۰۰ هکتاری در بیابان های شورقاضی تجربه ای موفق در شرق پایتخت
عکس تزئینی ست

ایسنا/سمنان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار از روند خوب نهال کاری ۱۰۰ هکتاری در بیابان های شورقاضی ایوانکی و در نزدیکی شرق پایتخت خبر داد.

محمد معین از پیشرفت ۷۰ درصدی عملیات اجرایی نهال کاری، مراقبت و آبیاری در ۱۰۰ هکتار از عرصه های بیابانی شهرستان گرمسار در راستای اجرای طرح های مدیریت مناطق بیابانی در بخش ایوانکی خبر داد.

وی با اشاره به اینکه جلوگیری از بیابان‌زایی و انتشار ریزگردها مهم‌ترین هدف اجرای طرح‌های نهالکاری در مناطق بیابانی است تصریح کرد: اجرای اینگونه پروژه‌ها به‌ویژه در کانون‌های درجه یک فرسایش بادی شهرستان هر ساله طبق طرح مصوب و با تخصیص اعتبارات استانی و ملی در حال اجراست.

معین افزود: این پروژه در منطقه شورقاضی ایوانکی و در سطح ۱۰۰ هکتاری  با کاشت نهال های بیابانی تاغ وآتریپلکس با تخصیص۶ میلیارد و نهصد میلیون ریال از محل اعتبارات ملی در حال اجرا است که تا کنون با اجرای عملیات حفر چاله، کاشت نهال و اجرای دو نوبت آبیاری ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان خردادماه به اتمام می رسد.

وی با بیان اینکه همه ساله پیشروی بیابان باعث بروز خسارات سنگین به زیرساخت‌های روستایی مناطق نزدیک بیابان‌ها می‌شود، تصریح کرد: انجام این نهال‌کاری در راستای همین امر صورت گرفت تا با کاشت گونه‌های مناسب هر منطقه بتوانیم ضمن پیشگیری از بیابان به ماندگاری روستاییان و جلوگیری از مهاجرت و خالی شدن روستاها منطقه بویژه روستای شورقاضی از سکنه کمک کنیم.

اجرای پروژه های آبخیزداری در ده نمک آرادان 

مهیار تفضلی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آرادان ، اجرای پروژه های آبخیزداری را در راستای مدیریت منابع خاک و آب بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: آبخیزداری با کنترل و مهار سیلاب ها، در جلوگیری از حوادث غیرمترقبه نقش مهم و اساسی دارد.

 تفضلی افزود: این پروژه با هدف جلوگیری از خروج روان آبهای سطحی و بالا بردن نفوذ پذیری خاک منطقه از عملیات سازه ای  سنگ وملات استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی سفره های زیرزمینی در حوزه ده نمک گفت: اجرای عملیات احداث بندهای سنگ و ملات به حجم 590 متر مکعب و عملیات مرمتی سنگ در سال جاری در منطقه قالیباف آغاز گردید، ایشان  یکی از ویژگیهای بارز این عملیات را پیشگیری مهار سیل ، بهره برداری از سیلاب ، تغذیه آبخوانها و مقابله با پیامدهای خشکسالی در راستای حفظ تعادل اکولوژیک و اصلاح کاربری اراضی دانستند.

تفضلی بیان کرد: تنها راهکار اصلی تحقق ایجاد تعادل بین ذخیره نزولات و مصرف را اجرای جدی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی با همکاری مردم معرفی کرد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha