• جمعه / ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402031911861
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

نگاهی به شرایط فرزندخواندگی؛

هر سال ۵۰ کودک در شیرخوارگاه خراسان‌ جنوبی پذیرش می‌شوند

هر سال ۵۰ کودک در شیرخوارگاه خراسان‌ جنوبی پذیرش می‌شوند

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: تعداد کودکان پذیرش شده در شیرخوارگاه استان در هرسال حدودا ۵۰ کودک بوده و تعداد کودکان قابل واگذاری در هر سال به طور میانگین ۲۰‌ تا ۴۰ کودک است.

حسن شرفی در خصوص روند سرپرستی کودکان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: فرایند واگذاری سرپرستی کودکان و نوجوانان برابر دستورالعمل‌های مربوطه علاوه بر کودکان سالم،  سرپرستی کودکان و یا نوجوانان نیازمند پیگیری درمان و یا دارای معلولیت و یا کودکان بالاتر از پنج سال که جزو کودکان با نیاز ویژه و شرایط خاص محسوب می‌شوند نیز شده که در صورت وجود متقاضی، خارج از نوبت به خانواده‌های فرزند پذیر واگذار می‌شوند.

وی افزود: کودکان مبتلا به بیماری‌های کلیوی نیازمند دیالیز، تالاسمی ماژور، هموفیلی، نارسایی ریوی، نارسایی قلبی، سیروز کبدی، مشکلات اسکلتی و عضلانی شدید که نیازمند پیگیری درمان هستند جزء کودکان باشرایط خاص محسوب می‌شوند.

شرفی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۶ کودک(چهار کودک بالای ۵ سال و ۲۱ کودک زیر ۵ سال) به خانواده جایگزین غیر خویشاوند واگذار شده که از این تعداد ۱۵ کودک به صورت امین موقت و ۱۱ کودک به صورت فرزندخواندگی واگذار شده‌اند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی اظهار کرد: همچنین در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۶ کودک به صورت مراقبت غیرقانونی توسط خانواده‌ها تحت سرپرستی قرارگرفته‌اند که جهت صدور شناسنامه از طریق بهزیستی اقدام شده که پس از اثبات ادعا و دستور مراجع قضایی جهت تشکیل پرونده و طی کردن مراحل قانونی، به دادگاه معرفی شده و حکم سرپرستی دریافت کرده‌اند.

شرفی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز شش کودک زیر پنج سال به متقاضیان پشت نوبت واگذار شده است و ۹ کودک دیگر قابل واگذاری هستند که در حال تکمیل پرونده متقاضیان جهت واگذاری این کودکان هستیم.

وی ادامه داد: آنچه در این برهه زمانی در رابطه با کودکان و نوجوانان که والدین بدسرپرست دارند یا بی سرپرست هستند، بسیار مهم و مورد اهمیت است حول دو موضوع است؛
نخست اینکه خانواده‌هایی از بستگان، فامیل و نزدیکان که دارای صلاحیت و علاقه به نگهداری از این کودکان و نوجوانان هستند می‌توانند با پذیرفتن حضانت آن‌ها کمک شایان توجهی به فضای عاطفی، روحی و روانی و از همه مهم‌تر به شکل گیری شخصیت بهتر در این کودکان کنند چراکه آشنایی کودکان با افراد و اطمینان از زندگی در کنار آن‌ها به همه ابعاد روحی، جسمی و روانی کودک کمک می‌کند و تاثیرات منفی زندگی در یک محیط نا آشنا را به حداقل ممکن می‌رساند.

شرفی یادآور شد: دومین مورد در این زمینه، ظرفیت محدود پذیرش در مراکز نگهداری و هزینه‌های سنگین خدمات مراکز است که در واقع مشارکت مردم و خیرین نیک اندیش در حمایت از این کودکان و نوجوانان در مراکز نگهداری می‌تواند نقش بسیار مهمی را در خدمات بهتر و مطلوبتر به آن‌ها یاری رساند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha