• دوشنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402032214063
  • خبرنگار : 50081

/۲۳ ذی‌القعده؛ روز زیارتی امام رضا(ع)/

ثواب زیارت امام هشتم(ع) برتر از ۷۰ حج

ثواب زیارت امام هشتم(ع) برتر از ۷۰ حج
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: زیارت امام رضا(ع) در روز ۲۳ ذی القعده پاداش بسیار فراوانی دارد که از رفتن به حج افضل‌تر است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مهدی ذاکری در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت ۲۳ ذی القعده روز زیارتی امام رضا(ع)، اظهار کرد: ما در طول تاریخ چند نقل از شهادت امام رضا(ع) داریم و یکی از آن‌ها که البته بی‌اعتبار هم نیست و معتبر است؛ نامگذاری ۲۳ ذی القعده به عنوان شهادت امام رضا(ع) است.

وی اضافه کرد: طبیعتا در این روز که بنای شهادت امام رضا(ع) است؛ علما و راویان حدیث تاکید می‌کردند که مردم در این روز به زیارت امام رضا(ع) مشرف شوند. البته عده‌ای شهادت امام رضا(ع) را اواخر ماه صفر می‌دانند اما به دلیل تاکید و سنت مستمر علما در طول تاریخ مبنی بر اینکه شهادت امام رضا(ع) در روز ۲۳ ذی القعده است؛ باوجود اینکه قائل به شهادت حضرت در این روز نیستند، اما به این تاکید احترام گذاشته و اعمال این روز را انجام می‌دهند، زیرا زیارت امام رضا(ع) در این روز بسیار پاداش دارد. بنابراین ۲۳ ذی القعده جدای از اینکه روز شهادت امام رضا(ع) بدانیم یا ندانیم تاکید فراوان به زیارت امام رضا(ع) شده است.

این کارشناس مذهبی در خصوص آداب تشرف به حرم رضوی در این روز عنوان کرد: قبل از اینکه به این پرسش پاسخ دهم لازم است بدانیم که زیارت امام رضا(ع) در این روز پاداش بسیار فراوانی دارد؛ یکی از مهمترین پاداش‌هایی که بسیار نیز معروف است، اینکه زیارت امام رضا(ع) از رفتن به حج، پاداش بسیار فراوان‌تری دارد. روایتی از امام موسی بن جعفر(ع) و امام جواد(ع) نقل شده که «ثواب زیارت امام رضا(ع) برتر از ۷۰ حج است». فردی از سخن امام جواد(ع) تعجب کرد و امام در واکنش آن فرد فرمودند «زیارت امام رضا(ع) بلکه از رفتن ۷۰۰ یا ۷۰ هزار حج ثواب دارد» و گفته شده است که «حتی چه بسا حجی قبول نشود اما زیارت امام رضا(ع) مساوی است از حجی که قبول شود».

وی با بیان اینکه روایت‌های دیگری نیز وجود دارد که اگر فردی در بالای سر حضرت بخوابد یا بنشیند مانند فردی است که خدا را در عرش زیارت کرده است، خاطرنشان کرد: این‌گونه روایت‌ها در مورد عظمت زیارت امام رضا(ع) بسیار قابل توجه است. مرحوم عباس قمی در کتاب مفاتیح‌الجنان بیان می‌کند که «ما در کتب حدیثی و روایی بابی به نام فضیلت زیارت علی بن موسی الرضا علی الحج واجبه داریم که مطرح می‌کند زیارت امام رضا(ع) از حج هم پاداش بیشتری دارد». فردی که یک بار به حج مشرف شده و برای بار دوم تردید دارد که برود یا نه؛ تاکید می‌شود که به زیارت امام رضا(ع) نیز مشرف شود.

ذاکری افزود: اگر زائران بدانند که زیارت امام رضا(ع) چه آدابی دارد و از چه جایگاهی برخوردار هستند، قطعا نگاه دیگری نسبت به زیارت امام رضا(ع) دارند. بنابراین خوب است قبل از اینکه بدانیم زیارت امام رضا(ع) چه آدابی دارد؛ به دنبال این باشیم که بدانیم زائر برای زیارت امام رضا(ع) به چه جایگاهی خواهد رسید.

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: آداب زیارت امام رضا(ع) با برخی از امامان معصوم دیگر مشترک است، به عنوان مثال اینکه انسان لباس معطر به تن کند، قبل از زیارت غسل انجام دهد. همچنین مسئله‌ای هم وجود دارد که کمتر به آن پرداخته شده و آن هم نماز زیارت امام رضا(ع) است که چهار دو رکعتی دارد و خواندن آن مستحب است.

وی بیان کرد: پس از اینکه به حرم امام رضا(ع) می‌رویم از زیارت‌های معروف مانند زیارت امین الله، زیارت جامعه کبیره و ... استفاده کنیم. زیارت امین الله از امام علی(ع) به ما رسیده که سفارش شده برای تمامی امامان خوانده شود و زیارت جامعه کبیره هم از امام هادی(ع) به ما رسیده که زیارت مفصلی است و یک دوره امام‌شناسی را در برمی‌گیرد که خواندن این زیارت باعث می‌شود که یک دوره امام را بشناسیم و صفات و ویژگی‌های امام و جایگاه ایشان را بدانیم.

ذاکری ادامه داد: خواندن قرآن از جمله آدابی است که در حرم مطهر کمتر دیده می‌شود و بیشتر در دستان مردم کتاب‌های ادعیه است. اما یکی از اعمال زیارت امام رضا(ع) تلاوت قرآن و اهداء ثواب آن به امام رضا(ع) است که در کنار خواندن دعا و زیارت‌های دیگر این عمل نیکو نیز قابل انجام است.

وی با بیان اینکه امام دادرس دادخواهان جهان است، عنوان کرد: یک عمل دیگری که برای زیارت امام رضا(ع) مستحب است در حرم مطهر انجام شود این است که پس از زیارت بالای سر قبر مطهر امام رضا(ع) برویم و زمانی را در آن محل سپری کنیم، زیرا در روایت آمده است که این عمل بسیار ثواب دارد و توصیه شده که در صورت امکان انجام شود.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: زائران در مسیری که به طرف حرم امام رضا(ع) می‌روند بهتر است که مسیر را با ذکر خدا سپری کنند و قدم‌های خود را آهسته بردارند، زیرا برای هر قدم ثوابی نهفته است و زمانی که بدانیم قرار است برای هر قدم، ثواب یک حج به ما داده شود قطعا قدم‌های خود را کوتاه برمی‌داریم و با وقار و آهسته حرکت می‌کنیم تا روح و جان آدمی آماده زیارت شود.

ذاکری در خصوص اهمیت روز دحوالارض، اظهار کرد: دحوالارض روز ۲۵ ذی القعده است که مانند روز زیارتی مخصوص امام رضا(ع) دارای اهمیت بوده و سفارش شده که از این روز غافل نشویم و یکی از مهمترین اعمالی که برای این روز تاکیده شده، زیارت امام رضا(ع) است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha