• دوشنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402032214125
  • خبرنگار : 50444

موارد مشکوک، منفی شد؛

هیچ موردی از تب کریمه کنگو در خراسان شمالی ثبت نشده است

هیچ موردی از تب کریمه کنگو در خراسان شمالی ثبت نشده است

ایسنا/خراسان شمالی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه امسال ۲ مورد مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو به مراکز درمانی تحت پوشش مراجعه کرده اند، اعلام کرد: خوشبختانه آزمایش این ۲ مورد منفی بوده است.

دکتر محمدرضا اکبری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی، حاد، تب‌دار، خونریزی دهنده، واگیردار و مشترک بین انسان و دام است که ناقل این بیماری یک نوع کنه است، که از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون و ترشحات بیمار و لاشه حیوان آلوده به فرد سالم منتقل می شود.

وی با بیان اینکه نظام مراقبت این بیماری در سطح مراکز بهداشتی و درمانی  به قوت در حال اجرا است، ادامه داد: ارائه آموزش‌های لازم در خصوص مراقبت از بیماران مبتلا و راه‌های پیشگیری و درمان از بیماری، اهمیت بالایی دارد.

وی اضافه کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از تماس مستقیم پوستی مخاطی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین ذبح دام پرهیز کنید.

هیچ موردی از تب کریمه کنگو در خراسان شمالی ثبت نشده است

دکتر اکبری یادآوری کرد: دوره کمون بیماری (از زمان انتقال ویروس به بدن تا بروز علائم) حدود ۴ تا ۱۳ روز است که پس از این دوره، ابتدا علائمی همچون تب شدید، سردرد، کمر درد، درد مفاصل و عضلات و استفراغ بروز می‌کند و در ادامه علائم خونریزی دهنده مانند پتشی (خونریزی‌های زیر پوستی و کبود شدگی مخاطی) مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه، بینی و معده ظاهر شده که در صورت تاخیر در درمان احتمال فوت فرد مبتلا افزایش پیدا می‌کند.

این مسئول گفت: ویروس در برابر گرما مقاومت زیادی ندارد و در دمای ۵۶ درجه به مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود. بنابراین پختن گوشت و جگر به صورت کامل  می‌تواند ویروس را از بین ببرد. هنوز واکسن انسانی یا حیوانی برای CCHF تولید نشده، به همین دلیل تنها راه جلوگیری از ابتلا به این بیماری، آگاهی از عوامل خطر و آموزش روش‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به آن است.

هیچ موردی از تب کریمه کنگو در خراسان شمالی ثبت نشده است

وی  توصیه کرد: از مصرف گوشت‌های بدون مهر دامپزشکی خودداری شود و در صورت  ذبح دام در خانه (به هیچ وجه توصیه نمی شود) و یا خرید گوشت دام‌هایی که از سلامت آن ها مطمئن نیستند، گوشت را به مدت ۲۴ ساعت و جگر را به مدت ۴۸ ساعت در دمای  یخچال (۴ تا ۸ درجه سانتیگراد) نگهداری و از فریز کردن بلافاصله گوشت پرهیز کنند زیرا دمای زیر صفر درجه فریزر باعث زنده نگه داشتن ویروس در گوشت می شود.

وی بیان کرد: سپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن، شست‌وشو و بسته‌بندی آن اقدام کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha