• سه‌شنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402032314562
  • خبرنگار : 50026

سرپرست پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان‌جنوبی تاکید کرد:

تیم سازی پژوهشی در دانشگاه فرهنگیان در راستای رفع خلاهای آموزشی

تیم سازی پژوهشی در دانشگاه فرهنگیان در راستای رفع خلاهای آموزشی

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست مدیریت امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان‌جنوبی اظهار کرد: اولین گامی که حوزه پژوهشی این دانشگاه برداشته تیم سازی پژوهشی بوده تا در راستای رفع خلاهای آموزشی گام برداریم.

حجت الاسلام جواد اکبری مطلق، امروز سه شنبه ۲۳ خرداد در جمع خبرنگاران، در رابطه با فعالیت‌های حوزه پژوهش دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی گفت: در سطح دانشگاه حدود ۱۰۰ تیم پژوهشی فعالیت می‌کند.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: با هدف گذاری یک سری کارگاه‌های هدفمند که می‌توان خروجی آن را با ارائه مقالات در همایش‌ها، کنفرانس‌ها و یا در مجلات علمی و پژوهشی دید تاکنون ۴۰ مقاله در سطح ملی و بین المللی و مجلات علمی و تخصصی و پژوهشی چاپ شده است.

سرپرست مدیریت امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان‌جنوبی با بیان اینکه بیشتر این مقالات در حوزه مسائل تعلیم و تربیت و ماموریت‌های دانشگاه فرهنگیان بوده است، تصریح کرد: این برنامه با هدف این که پژوهش‌ها به اهداف مد نظر نزدیک باشد و برخی نیازهای دانشگاه را برطرف کند با توجه به نیازسنجی که از قسمت‌های مختلف دانشگاه اعم از فرهنگی، آموزشی و خود حوزه پژوهش اتفاق افتاد و مسائل آن‌ها بررسی و بعد از طرف واحد پژوهش ماموریت‌هایی برای تیم‌های پژوهشی مشخص شد.

اکبری مطلق ادامه داد: به دنبال این ماموریت‌ها مسائل موجود را برطرف و یک سری گام‌هایی را برداشتیم این مسائل هم برمبنای مسائل بومی دانشگاه است به این معنا که سه بعدی کار شده مسائل مربوط به تعلیم و تربیت، نظام آموزش و پرورش و ماموریت‌های دانشگاه فرهنگیان است.

وی با بیان اینکه یک سری مسائل بومی محل زندگی دانشجویان است به عنوان مثال منطقه سیستان و بلوچستان پدیده‌های زیادی وجود دارد و دانشجویانی داریم که اهل این استان هستند محور کار خود را مسائلی که آن‌ها با آن درگیر هستند قرار دادیم، تصریح کرد: شاکله پژوهش باید علاقه‌مندی دانشجویان بوده با توجه به این که علاقه آن‌ها باشد گام‌های بعدی برداشته خواهد شد.

رئیس پردیس شهید باهنر خراسان جنوبی با بیان اینکه به طور کلی یک سری کارگاه‌های هدفمند را برگزار می‌کنیم که ذاتا با کارگاه‌های پژوهشی دیگر متفاوت است، افزود: بعد از ۱۰ جلسه که کار می‌کنیم خروجی‌اش با توجه به کیفیت مقالات علمی و پژوهشی یا همایشی خواهد شد که در همایش‌های ملی مطرح و یا در مجلات به چاپ می‌رسد.

اکبری مطلق اظهار کرد: برگزاری کارگاه‌های پژوهشی به صورت کلی و با جمعیت بالا که خروجی نهایی ندارد به این معنا که دانشجو احساس نمی‌کند که کارگاه برایش، مفید واقع شده به همین دلیل کارگاه‌ها را بیش از ۳۰ نفر در نظر می‌گیریم.

وی به طرح‌های پژوهشی اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: در این بخش شش طرح پژوهشی داریم که سه طرح دانشگاه فرهنگیان هستند که اعضای هیات علمی به صورت استانی انجام می‌دهند و سه طرح هم جنبه کارفرمایی دارد که باز هم با همت اعضای هیئت علمی در حال اتمام است.

سرپرست مدیریت امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که باتوجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به مدارس دولتی آیا پژوهشی درباره راهکارهای ارتقای سطح کیفی مدارس دولتی در دستور کار دارید، گفت: با توجه‌ به‌ این که یک سری ظرفیت‌ها را در مدارس خود داریم و دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان باید کسوت معلمی را داشته باشند و با توجه فرمایش مقام معظم رهبری، به حوزه پژوهش یک سری ماموریت‌هایی داده شده که خلأهای سیستم آموزشی را بررسی کنند.

اکبری مطلق تصریح کرد: با توجه به افزایش کلاس‌های چند پایه در مناطق روستایی، برخی از دانشجویان به دنبال پر کردن خلأهای آموزش و پرورش هستند و یکی از گروه‌ها، روی جهش تحصیلی بررسی می‌کند که آیا این جهش تحصیلی برای سیستم آموزشی مناسب است یا گروهی مدارس سمپاد را بررسی می‌کند که چرا والدین به سمت و سویی می‌روند که با هزینه‌های هنگفت فرزندانشان وارد این مدارس شوند.

وی تصریح کرد: به احتمال زیاد نتایج این پژوهش‌ها کاربردی خواهد بود به این دلیل که چشم انداز را فراهم کند؛ شاید به این ظرفیت برسیم که عدالت آموزشی چه در مناطق شهری و چه روستایی فراهم شود و دانش آموزان از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند.

اکبری مطلق ادامه داد: حوزه پژوهش دانشجویان را پویا کرده و هم‌اکنون بیش از ۱۰۰ تیم پژوهشی داریم که مقالات اولیه را انجام داده و به دنبال انجام مقالات بعدی هستند تا از طریق پژوهش مسائل کلاس درس و مسائل آموزشی را برطرف کنند.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از مسائلی که پیگیری می‌کنیم چاپ کتب کمک آموزشی است؛ کتب درسی یا کتب تخصصی که چه دانشجویان و چه اساتید به دنبال این موضوع هم هستند که اقداماتی هم در حوزه چاپ کتاب انجام شده است.

سرپرست مدیریت امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی به برنامه‌های اجرایی این حوزه نیز اشاره کرد و افزود: قرار است همایش مشترکی را با آموزش و پرورش تحت عنوان اولین همایش ملی خودتوانمندسازی معلمان ابتدایی داشته باشیم که نقش دانشگاه فرهنگیان کمیته‌های علمی و دبیر علمی این همایش خواهد بود و اعضای هیات علمی به آن‌ها کمک خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه برگزاری سومین همایش ملی دانش آموزش محتوا(pck) در آموزش الهیات را نیز در برنامه داریم، افزود: بخش دیگری از کار که امسال در مدیریت جدید رونق گرفته و از ظرفیت‌های همه سازمان‌ها استفاده شده ایجاد تفاهم نامه با همه دستگاه‌ها است.

اکبری مطلق یادآور شد: چندین تفاهم نامه با ستاد مبارزه با مواد مخدر و بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس امضا شده و  قرار است جلسه‌ای برای تبیین برنامه‌ها داشته و از این ظرفیت اساسی در حوزه پژوهشی استفاده کنیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha