• شنبه / ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402032717141
  • خبرنگار : 50034

سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اعلام کرد

۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار از مزارع گندم و جو دیم همدان غیرقابل برداشت است

۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار از مزارع گندم و جو دیم همدان غیرقابل برداشت است

ایسنا/همدان مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه مزارع غلات دیم این استان با کاهش عملکرد مواجه هستند، گفت: ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار از مزارع گندم و جو دیم استان غیرقابل برداشت است.

علی بایگانه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در سال‌زراعی جاری ۲۶۰ میلی‌متر بارندگی در استان همدان به ثبت رسیده است، اظهار کرد: میانگین بارندگی استان نسبت به سال گذشته رشد ۲۰ درصدی دارد اما نسبت به بلندمدت همچنان منفی است.

وی با اشاره به اینکه بارش‌های استان از نظر پراکنش زمانی امکانی در استان نامناسب بوده است، تصریح کرد: پراکنش زمانی بارش ها در استان مناسب نبوده به‌طوریکه بیشتر بارش‌ها در زمستان و بهار بوده است و در پاییز بارشی نداشتیم به همین علت غلات رشد اولیه و استقرار مناسبی به‌ویژه در دیم‌‎زارها نداشته‌اند.

بایگانه با بیان اینکه همچنین بارش های استان همدان پراکنش نامناسبی از نظر مکانی داشته است، افزود: دشت‌های مرکزی قهاوند، فامنین، کبودراهنگ، رزن و درگزین بارش‌های خوبی نداشتند اما شهرستان‌های هم‌مرز با استان‌های کردستان، کرمانشاه و لرستان بارش خوبی داشتند.

وی با اشاره به اینکه خسارت سرمازدگی و خشکسالی نیز باعث شد مزارع عملکرد مناسبی نداشته باشند، خاطرنشان کرد: امسال بیش از ۴۳۰ هزار هکتار گندم در استان کشت شده که براین اساس برآورد می‌شود امسال حدود ۵۵۰ هزار تن گندم تولید شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان میزان تولید گندم استان در سال گذشته را ۵۴۰ هزار تن دانست و ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شود این در حالیست که سال گذشته ۲۱۸ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده بود.

بایگانه با تأکید بر اینکه گندم و جو آبی استان بیشتر از خسارت سرما متأثر شدند، یادآور شد: در استان همدان ۴۵۰ هزار هکتار گندم و جو دیم کشت شده که ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار از این مزارع غیرقابل برداشت است.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان در پایان با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود ۲۶۰ هزار تن جو در استان تولید شود، بیان کرد: برداشت از مزارع جو استان همدان از اواخر خرداد آغاز می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha