• شنبه / ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402032717486
  • خبرنگار : 50225

مدیرکل بهزیستی استان عنوان کرد

انجام هزارمین عمل کاشت حلزون شنوایی در خوزستان/ شناسایی ۱۶۰ کودک دچار مشکل شنوایی در سال گذشته

انجام هزارمین عمل کاشت حلزون شنوایی در خوزستان/ شناسایی ۱۶۰ کودک دچار مشکل شنوایی در سال گذشته
عکس تزئینی است.

ایسنا/خوزستان مدیرکل بهزیستی خوزستان با اشاره به غربالگری شنوایی بیش از ۸۶ هزار نوزاد در مراکز و پایگاه‌های شنوایی بهزیستی استان در سال گذشته، گفت: سال گذشته ۶۲۰ نوزاد مشکوک به کم شنوایی شناسایی شدند که ۱۶۰ کودک از این تعداد به صورت قطعی دچار مشکل شنوایی تشخیص داده شدند.

مهران کریمیان در جشن کاشت هزارمین حلزون شنوایی در مرکز کاشت حلزون خوزستان که امروز ( ۲۷ خردادماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: کاشت حلزون یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌های علم پزشکی در حدود ۱۰ سال اخیر است؛ با انجام این عمل یک فرد ناشنوا و ناگویا، شنوایی خود را به دست می‌آورد و پس از عمل کاشت حلزون گفتار درستی خواهد داشت و به زندگی طبیعی برمی‌گردد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: سالانه حدود ۲ تا ۳ هزار نوزاد مبتلا به ناشنوایی در کشور به دنیا می‌آید که با انجام عمل کاشت حلزون می‌توان این کودکان را نجات داد تا مانند افراد عادی زندگی طبیعی داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان بیان کرد: به لطف دکتر صاکی و همکاران‌شان، حدود ۱۰ سالی است که عمل کاشت حلزون در خوزستان انجام می‌شود و تاکنون بیش از یک هزار و ۱۰۰ عمل کاشت حلزون در این استان انجام شده است و بسیاری از این افراد به زندگی طبیعی خود برگشته‌اند و از معلولیت نجات پیدا کرده‌اند.

کریمیان با بیان اینکه در حوزه بهزیستی نیز فعالیت‌های مختلفی انجام می‌شود، ادامه داد: ۱۳۷ هزار خانوار از خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی خوزستان استفاده می‌کنند. ۹۵ هزار معلول نیز در سامانه بهزیستی ثبت نام کرده‌اند و دارای پرونده هستند که خدمات مختلف را دریافت می‌کنند البته آمار معلولیت در استان خوزستان بیشتر از این تعداد است.

وی عنوان کرد: در خوزستان بیش از ۸۰۰ مرکز غیردولتی با مجوز بهزیستی در حال فعالیت هستند که ۱۲۰ مرکز از این تعداد، مراکز شبانه‌روزی نگهداری معلولان، سالمندان، افراد آسیب‌دیده اجتماعی و کودکان بی‌سرپرست هستند و بیش از ۵ هزار نفر در این مراکز حضور دارند و خدمات را دریافت می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: در زمینه ناشنوایی نیز بهزیستی خوزستان خدمات مختلفی از جمله غربالگری شنوایی را ارائه می‌دهد به گونه‌ای که در بیشتر بیمارستان‌ها و در ۴۴ زایشگاه خوزستان غربالگری شنوایی انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: پرداخت هزینه‌های کاشت حلزون به نیازمندان نیز توسط اداره‌کل بهزیستی انجام می‌شود که سال گذشته بیش از ۶۵۰ میلیون تومان در این زمینه پرداخت شده است. علاوه بر این، سمعک و باطری سمعک نیز به خانواده‌های نیازمندان ارائه می‌شود و در سال گذشته به میزان ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در این زمینه هزینه شده است.

کریمیان بیان کرد: بحث راه‌اندازی مراکز توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی نیز توسط بهزیستی خوزستان در حال انجام است و در حال حاضر چهار مرکز در این زمینه در خوزستان فعال هستند که دو مرکز از این تعداد در اهواز، یک مرکز در دزفول و یک مرکز در آبادان قرار دارد.

وی عنوان کرد: ایجاد سه مرکز مراکز توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی در شوش، شوشتر و ایذه نیز در حال انجام است که امیدواریم به زودی راه‌اندازی شوند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: در بحث هزینه تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان دچار مشکلات شنوایی و افت شنوایی نیز کمک می‌شود.

در ادامه علی ممبینی رئیس آموزش و پرورش استثنایی خوزستان نیز گفت: با آغاز به کار مرکز کاشت حلزون در خوزستان تعداد آسیب‌دیدگان شنوایی در مدارس استثنائی به شدت کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که تعداد این دانش‌آموزان در حال تحصیل در مدارس عادی پس از عمل کاشت حلزون بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر است و تعداد دانش‌آموزانی که در مدارس خاص تحصیل می‌کنند حدود ۵۰۰ نفر است بنابراین رویه معکوسی ایجاد شده است که نشان‌دهنده زحمات و ارزش کار تیم کاشت حلزون خوزستان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha