• سه‌شنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۲۳:۲۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1402033020105
  • خبرنگار : 71573

تدوین یادنامه سیدعبدالله انوار

تدوین یادنامه سیدعبدالله انوار

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به منظور تجلیل ازمقام علمی استاد عبدالله انوار؛ یادنامه او را در قالب کتاب و با عنوان «آسمان معرفت» به قلمِ چهره های فرهیخته و فرهنگی کشور منتشر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از  روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، غلامرضا امیرخانی مشاور رئیس سازمان و گردآورنده مجموعه مقاله‌های مرتبط با استاد انوار، در توضیح جزئیات این خبر گفت: استاد انوار از چهره‌های فرهیخته و شاخص عرصه فرهنگ کشور بود که اواخر سال گذشته چشم از جهان فروبست. به منظور پاسداشت مقام علمی این چهره درخشان فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی بنا شد یادنامه‌ای با مشارکت اهالی علم و فرهنگ و ادب در دستور انتشار قرار گیرد.

او  ادامه داد: با توجه به شخصیت علمی و جایگاه ارزنده استاد انوار و گستره فعالیت‌های علمی او از جنبه‌های مختلف وهمچنین نقش پررنگ او در حیات علمی کتابخانه ملّی ایران، تصمیم گرفته شد به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت او دراسفند سال جاری، مجموعه نگاشته‌های نامداران عرصه علم و فرهنگ و همچنین شاگردان ایشان، توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منتشر شود.

امیرخانی با اشاره به انتخاب نام «آسمان معرفت» برای این یادنامه گفت: عنوان «آسمان معرفت» از این بیت صائب تبریزی گرفته شده است: «می‌توان رفتن به پای علم بر بام خرد/ آسمان معرفت را نردبان دیگراست».

عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران با اشاره به موضوعات یادنامه اضافه کرد: استاد انوار شخصیتی ذی فنون و جامع الاطرافی داشت که مجموع محورهای پیشنهادی بر پایه  آثار و تالیفاتی است که از وی بر جای مانده است. از همین رو محورهای این یادنامه شامل: نسخه شناسی، تصحیح متون و فهرست نگاری نسخ خطّی، تاریخ ایران به ویژه تاریخ قاجاریه، فلسفه و منطق (در هر دو حوزه فلسفه اسلامی و فلسفه غرب)، فقه شیعه با تاکید بر آثار شیخ مرتضی انصاری و آخوند خراسانی، دانشنامه نگاری، فرهنگ نویسی، واژه شناسی و دستور زبان و ادبیات فارسی، تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی به ویژه در حوزه ریاضیات،‌ نجوم و موسیقی، تهران شناسی و تاریخ کتابخانه و کتابداری در ایران خواهد بود.

 در این زمینه بیشتر بخوانید:

رفیق جلال آل احمد که دنبال خرید طلسم رفت و ۱۰۰ سال مجرد ماند

مردی که صد سال عمر کمش بود

آن‌چه در ستایشِ «عبدالله انوار» گفته شد

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha