• شنبه / ۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402040300950
  • خبرنگار : 50037

کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مسخ گل‌های شاخه بریده «دهنجرد» بهار

کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مسخ گل‌های شاخه بریده «دهنجرد» بهار

ایسنا/همدان امروزه استقبال فراوان از گل‌های شاخه بریده آن را تبدیل به یک تجارت سودآور کرده است، گل رُز یکی از معروف‌ترین و محبوب ترین نوع از گل‌های شاخه بریده بوده که انواع متفاوتی دارد و زیبایی خاص آن هر فرد با هر سلیقه‌ای را مسخ می‌کند و تولید آن در دنیا در صدر قرار دارد.

در حال حاضر نیاز به طبیعت باعث می‌شود تا همواره به دنبال روش‌های نوین برای کشت بهینه گل و گیاهان باشیم، کشت هیدروپونیک یا آب‌کشت یکی از این شیوه‌های کشت گیاه اما بدون استفاده از خاک در فضای کم و برداشت محصول باکیفیت بالا است.

سالیانه دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون شاخه گل شاخه بریده در ایران تولید می‌شود که از این میزان، ۳۴۷ هزار شاخه معادل یک درصد تولید کشور در استان همدان پرورش داده می‌شود.

گلخانه دشت سبز در حوزه تولید گل‌های‌شاخه بریده  واقع در روستای دهنجرد بخش لالجین شهرستان بهار یکی از جمله گلخانه‌های هیدروپونیک استان همدان بوده که تولیدات گل‌های شاخه بریده این گلخانه علاوه بر نیاز بازار کشور به لحاظ کیفیت بالا به  سایر کشورهای دیگر نیز صادر می‌شود.

مسئول این گلخانه هیدروپونیک در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ظرفیت تولید این گلخانه سالیانه ۴۸۰ هزار شاخه بوده و گل های تولید شده آن به سراسر استان همدان و بازار گل تهران ارسال می‌شود ضمن اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز از مشتریان پروپا قرص گل‌های شاخه بریده گلخانه ما هستند و گل‌های تولید شده را به این کشورها نیز صادر می‌کنیم.

خسروی با اشاره به اشتغال ۱۸ نفر در این گلخانه افزود: در ابتدای امر هدفم از احداث این گلخانه به منظور کسب درآمد و امرار و معاش برای خانواده ام بود اما خوشبختانه با توجه به درآمد و توجیه اقتصادی بالای آن امروز برای تعداد زیادی از جوانان شهرستان از طریق این گلخانه اشتغال مناسب و پایداری ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: بازار گل طوری است که اگر مشکلی پیش نیاید، بازار خوبی خواهد بود ضمن اینکه کیفیت محصول تولید شده ارتباط تنگاتنگی با بازار دارد و هر چه کیفیت محصول بالاتر باشد، بازار ما هم فروش بهتری دارد.

خسروی با بیان اینکه نحوه آبیاری این‌ مجموعه با سیستم کشت هیدروپونیک‌ بوده و قاعدتاً مصرف آب در چنین مجموعه‌ ای به مراتب کمتر است، اظهار کرد: این نحوه تولید موجب می‌شود به علت بالا بودن عملکرد در واحد سطح، بهره‌وری آب هم افزایش یابد. شیوه هیدروپونیک مزایای فراوانی دارد چراکه به میزان آب کمتری نیاز دارد و در یک محیط استریل انجام می‌شود و در نهایت بازدهی آن نیز بیشتر است.

وی میزان سرمایه گذاری احداث این گلخانه را ۱۲۶ هزار و ۳۷۰ میلیون ریال برشمرد و یادآور شد: از این میزان اعتبار و سرمایه گذاری انجام شده برای احداث این گلخانه، اعتباری افزون بر ۱۰۱ هزار و ۱۰۰ میلیون ریال آن تسهیلات بانکی و اعتباری افزون بر ۲۵ هزار و ۲۷۰ میلیون ریال آن آورده شخصی بوده است.

خسروی با اشاره به مساحت ۷۶۰۰ مترمربعی این گلخانه خاطرنشان کرد: در برخی ایام‌ و مناسبت‌های عزاداری در کشور میزان مصرف گل و گیاهان زینتی به نسبت سایر ایام کمتر است که در چنین ایامی زمینه تسهیل هر چه بیشتر صادرات ضرورت دارد تا از تضرر بنگاه‌ها و گلخانه‌داران پرورش گل‌های زینتی و گل‌های شاخه بریده جلوگیری شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بهار هم به خبرنگار ایسنا گفت: هیدروپونیک یا آب‌­کشت یکی از روش‌های نوین و خلاقانه در تولید محصولات کشاورزی است که امکان تولید محصولات گوناگون را بدون نیاز به بستر خاک در فضای بسته و در هر منطقه‌ای فارغ از نوع اقلیم و نوع خاک فراهم می‌سازد.

عبدالحسین اکبری با بیان اینکه در سال های اخیر احداث گلخانه های کشت هیدروپونیک به عنوان یکی از کشت های نوین مورد اقبال کشاورزان واقع شده است، افزود: در گلخانه‌های کشت هیدروپونیک نیازی به عملیات‌های زراعی نظیر شخم­ زدن و یا ضدعفونی بستر وجود ندارد و گیاهان از خسارت بسیاری از آفات و بیماری‌های خاک‌زاد حفظ می‌شوند و در نتیجه مصرف سموم و آفت‌کش‌هایی که می‌توانند باعث آلودگی خاک شوند، کاهش می‌یابد و همچنین مشکل علف‌های هرز برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: در این روش کنترل شرایط محیطی نظیر نور، دما و رطوبت نیز ساده‌­تر انجام می‌گیرد و در نهایت ارزش غذایی محصولات تولید شده در گلخانه هیدروپونیک نسبت به محصولات کشت شده در خاک افزایش می‌یابد ضمن اینکه سرعت رشد محصول، برداشت آسان محصول، آب کمتر، عملکرد بهتر و فضای کمتر را می توان از دیگر مزایای کشت هیدروپونیک برشمرد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بهار در ادامه با اشاره به کشت های گلخانه ای تصریح کرد: کشت گلخانه ای به نسبت کشت سنتی دارای تولید بالاتر بوده و می توان هفت تا هشت برابر در فضای گلخانه‌ای نسبت به فضای باز تولید بیشتر داشت.

وی بیان کرد: در فضای باز تولیدات سبزی و صیفی و محصولات جالیزی ۳۰ تا ۳۵ تن در هر هکتار بوده حال آن که در سطح گلخانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن محصول با همان میزان آب مورد نیاز در فضای باز قابل برداشت و تولید است.

اکبری با بیان اینکه توسعه کشت های گلخانه‌ای یکی از اولویت‌های مهم جهادکشاورزی در شهرستان بهار به شمار می‌رود، تصریح کرد: در صورت تحقق برنامه و چشم اندازهای پیش بینی شده برای شهرستان بهار در رابطه با طرح توسعه گلخانه‌ها، طی سال‌های نه چندان دور این شهرستان دارای ۱۰۰ هکتار کشت گلخانه ای خواهد بود.

وی  همچنین از چهار مجتمع و شهرک گلخانه‌ای در دست احداث در شهرستان بهار خبر داد و مطرح کرد: مجوز یک مورد از این مجتمع ها و شهرک های گلخانه‌ای صادر شده و سه مورد دیگر هم در حال پیگیری است.

اکبری گفت: شهرستان بهار دارای چهار هکتار گلخانه فعال بوده ضمن اینکه ۱.۶ هکتار گلخانه نیز در دست ساخت و احداث است و ۱.۸  هکتار گلخانه هم در حال دریافت تسهیلات هستند و ۲۸ هکتار  پروانه تأسیس گلخانه نیز در شهرستان برای احداث صادر شده که نیاز به طی کردن مراحل تغییر کاربری دارد.

به گزارش ایسنا، امیدواریم با طرح توسعه دوچندان کشت های گلخانه ای و تسهیل مشکلات این حوزه ضمن مدیریت مصرف آب و ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی و اصلاح الگوی کشت شاهد باز شدن هر چه بیشتر درهای صادرات به روی کشاورزان به ویژه کشاورزان استان همدان باشیم و در فراسوی مرزها، تولیدات کشاورزان ایرانی بتواند گوی سبقت را از سایر کشورها برباید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha