• دوشنبه / ۵ تیر ۱۴۰۲ / ۰۷:۳۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1402040502337
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

اهمیت اجرای طرح‌های آبرسانی برای استمرار حیات و توسعه در جنوب شرق کشور

اهمیت اجرای طرح‌های آبرسانی برای استمرار حیات و توسعه در جنوب شرق کشور

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده مردم سراوان و مهرستان درباره مشکلات آبی موجود در استان سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان یکی از بحرانی‌ترین استان‌های کشور به لحاظ تأمین منابع آبی است که به توجه ویژه دولت و حاکمیت نیاز دارد تا در سایه مدیریت منابع آب موجود و اجرای پروژه‌های عظیم آبرسانی، شاهد حل بخش قابل توجهی از مشکلات آبی آن باشیم.

"ملک فاضلی" در بازدید از طرح های آبرسانی سراوان و مهرستان با بیان اینکه در دولت موضوع رسیدگی به مشکلات آبی استان سیستان و بلوچستان و اجرای پروژه‌های عظیم‌آبرسانی در این استان به یکی از دغدغه‌های اصلی شخص رئیس جمهور و وزیر نیرو تبدیل شده است، افزود: به دستور وزیر نیرو و با هدف حل سریع مشکلات آبی استان سیستان و بلوچستان هر دو هفته یک بار جلسات تخصصی در وزارت نیرو برگزار می‌کنیم تا ضمن ارزیابی آخرین اقدامات انجام شده، برنامه‌های آینده را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

نماینده مردم سراوان و مهرستان در مجلس با تأکید بر اهمیت و نقش آب در استمرار حیات و توسعه جنوب شرق کشور ادامه داد: واقعیت این است که اکنون وزارت نیرو با تمام توان پای کار آمده است و ما نیز به عنوان نمایندگان استان سیستان و بلوچستان تلاش می‌کنیم تا با جذب حمایت‌های فراتر از وزارت نیرو این وزارتخانه را در پیشبرد برنامه‌های آبرسانی یاری کنیم.

فاضلی در رابطه با آخرین اقدامات عملیاتی برای حل مشکلات آبی مناطق شرقی استان گفت: در یک سال اخیر پروژه‌ها و عملیات آبرسانی به مناطق مختلف شهرستان‌های سراوان، مهرستان و سیب و سوران با جدیت بیشتری دنبال شده است و به عنوان مثال بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان منابع مالی لازم برای تکمیل سد ماشکید سفلی و ۳ هزار میلیارد تومان برای تکمیل ۳ خط انتقال آب از سد ماشکید علیا به شهرستان‌های مهرستان و سیب سوران تأمین اعتبار صورت گرفته است.

وی در همین باره اضافه کرد: اجرای خط لوله از سد ماشکید علیا تا روستاهای بخش هیدوچ حداکثر تا آبان ماه به پایان خواهد رسید و با اتمام این پروژه جمعیتی نزدیک به ۱۵ هزار نفر که در روستاهای این بخش زندگی می‌کنند، از نعمت آب شرب پایدار برخوردار خواهند شد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اجرای خط لوله از سد ماشکید علیا به سمت مناطق شهری و روستایی شهرستان مهرستان نیز با جدیت در حال پیگیری است که پیش‌بینی می‌کنیم تا دهه فجر این پروژه آبرسانی نیز به بهره‌برداری برسد.

وی همچنین پیرامون زمان بهره‌برداری از خط انتقال سد ماشکید علیا به شهر سوران نیز گفت: این خط نیز بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و با اهتمامی که وزارت نیرو دارد ظرف یک سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

ملک فاضلی در رابطه با جمعیتی که با اجرای این ۳ خط لوله از نعمت آب شرب پایدار برخوردار می‌شوند، افزود: ارزیابی ما این است که با اتمام عملیات اجرایی این سد خط لوله در مجموع شاهد آبرسانی پایدار به جمعیتی بالغ بر ۱۲۰ هزار نفر باشیم.

نماینده مردم سراوان و مهرستان در مجلس در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به اینکه رودخانه ماشکید سالانه بیش از ۲ میلیارد مترمکعب آب دارد و این در حالی است که بر اساس بررسی‌های انجام شده نیاز آبی دو شهرستان مهرستان و سیب و سوران به آب شرب در افق ۲۰ ساله سالانه چیزی حدود ۱۰ میلیون متر مکعب است، افزود: یکی از پروژه‌های مهم وزارت نیرو در مناطق شرقی استان سیستان و بلوچستان تکمیل سد ماشکید سفلی است که تا کنون ۱۸ درصد پیشرفت داشته است.

وی با بیان اینکه تکمیل این سد به همراه اجرای پروژه‌های آبرسانی آن به چیزی حدود ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، اضافه کرد: در صورت اتمام عملیات ساخت و تکمیل پروژه‌های آبرسانی این سد به جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر در شهرستان سراوان آبرسانی می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در مناطق شرقی استان سیستان و بلوچستان منابع آبی وجود دارد و ما به مدیریت منابع آبی نیاز داریم، افزود: یکی از اقدامات مهم و مغفول مانده در منطقه که باید با جدیت پیگیر آن شویم، بحث آبخیزداری است که وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه باید پیش قدم شود.

فاضلی در همین رابطه ادامه داد: در مناطق شرقی استان سالانه ۹۶ میلی متر بارندگی ثبت می‌شود که اگر با روش‌های ترکیبی احداث بند و آبخیزداری و ... تنها ۳۰ درصد از این بارش‌ها به زمین تزریق شود، بیلان آبی منطقه ما مثبت خواهد شد و بخش قابل توجهی از نگرانی‌های آبی منطقه رفع می‌شود.

نماینده مردم سراوان و مهرستان در مجلس همچنین مطرح کرد: در کنار پروژه‌های آبرسانی از سد ماشکید علیا و احداث سد ماشکید سفلی، شاهد اجرای ابرپروژه شیرین‌سازی و انتقال آب از دریای عمان به اکثر شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان هستیم که مورد حمایت قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت سیزدهم قرار دارد و با تکمیل این پروژه نیز امیدواریم بخش گسترده‌ای از مشکلات آبی در سطح استان مرتفع شود.

وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار امیدواری کرد که در سایه نگاه ویژه دولت و حاکمیت به استان سیستان و بلوچستان و حل ریشه‌ای مشکل آب شرب در این منطقه از کشور در آینده نزدیک شاهد رونق گرفتن صنعت و تجارت در این استان باشیم و بتوانیم حداکثر استفاده را از مرزهای آبی و خشکی این استان در حوزه‌های مختلف به ویژه تجارت بین الملل ببریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha