• دوشنبه / ۵ تیر ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402040502698
  • خبرنگار : 50037

احداث ۱۵۰ کیلومتر آتش‌بُر در عرصه اراضی ملی استان همدان

احداث ۱۵۰ کیلومتر آتش‌بُر در عرصه اراضی ملی استان همدان

ایسنا/همدان رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان از احداث ۱۵۰ کیلومتر آتش‌بُر در عرصه اراضی ملی این استان در سال جاری خبر داد.

سیدمحمدامین مشعریان دوشنبه ۵ تیرماه در جلسه پیشگیری و کاهش آتش سوزی شهرستان بهار، اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال خطر وقوع آتش سوزی های عمدی و سهوی در جنگل و مراتع برای پیشگیری از سرایت دامنه حریق به عرصه های طبیعی این میزان آتش‌بُر به عنوان یکی از اقدامات فنی در مناطق تحت پوشش مدیریت این اداره کل ایجاد شد.

وی هرس درختان، پاکسازی تشتک‌های درختان، استقرار نگهبان و محافظ در جنگل‌کاری‌ها را از دیگر اقدامات فنی انجام شده برای جلوگیری از آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی و جنگل‌کاری‌های سطح استان همدان برشمرد و افزود: در مراتع شهرستان بهار نیز ۵۲ کیلومتر آتش‌بُر با مشارکت جوامع محلی و بهره برداران در حوزه اراضی ملی روستای چایان و جنگل‌کاری آقبلاق لتگاه انجام شده که این میزان احداث آتش بر ۷۰۰ هکتار از مراتع را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

مشعریان با اشاره به کاهش محسوس موارد آتش سوزی و حریق مراتع  سطح استان همدان در سال گذشته تصریح کرد: روند و گستره آتش سوزی در همدان به علت هماهنگی بین بخشی، برگزاری دوره های آموزشی و تلاش مجموعه همکاران و اقدامات فنی روند کاهشی داشته به گونه‌ای که سال گذشته تنها ۱۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان طعمه حریق شد که این میزان آمار به نسبت سال‌های گذشته رقم بسیار پایینی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۶ هزار هکتار از مراتع و عرصه اراضی ملی سطح استان همدان‌ در چهار شهرستان‌ همدان، ملایر، فامنین و کبودراهنگ وجود دارد،خاطرنشان کرد: با کاشت نهال و گیاهان مقاوم به خشکسالی بیابان زدایی و احیای این عرصه ها ضرورت دارد ضمن اینکه باید در حفظ و حراست و نگهداری مراتع نیز با کمک مردم و روستائیان و بهره برداران توجه ویژه‌ای شود.

مشعریان ادامه داد: در سال جاری در بحث پیشگیری از آتش سوزی مراتع با اقدامات آموزشی و اطلاع رسانی جلسه‌ای آموزشی برای تمامی دهیاران روستاهای سطح استان همدان برگزار خواهیم کرد ضمن اینکه روستا به روستا در مناطق بحرانی نیز کلاس های آموزش و پیشگیری و مدیریت اطفای حریق برای دهیاران و مجریان بهره‌بردار برگزار خواهد شد.

وی همچنین با بیان اینکه تاکنون ۸۰۰۰ نفر در همدان همیار طبیعت شده‌اند، گفت: همیاران طبیعت گروه های مختلف مردمی هستند که به صورت خودجوش و داوطلبانه در حفظ و فرهنگسازی منابع طبیعی مشارکت دارند و  پس از ثبت نام در سامانه همیار طبیعت و ارائه آموزش های لازم و متناسب، سپس کارت همیار طبیعت به آنها اهداء می شود.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری بهار هم اظهار کرد: با توجه به گرم شدن هوا و احتمال هر گونه آتش سوزی در مراتع در بحث پیشگیری از حریق اراضی ملی باید همه دستگاه‌ها کمک کار منابع طبیعی بوده و با یک کار جمعی و عملکردی و میدانی به موضوع پیشگیری از حریق  احتمالی مراتع توجه ویژه داشت.

شفیعی با تأکید بر ضرورت برگزاری کارگاه‌های آموزشی در سطح روستاها و اطلاع رسانی کشاورزان و روستائیان برای جلوگیری از هرگونه آتش سوزی های احتمالی در عرصه های منابع ملی و مدیریت هر گونه بحران احتمالی یادآور شد: بسیج سازندگی به عنوان یکی از نهادهای پربرکت، سمن ها، اهداری، محیط زیست، جهادکشاورزی، نیروی انتظامی و همه دستگاه ها با اقدامات لازم در این رابطه باید همکاری همه جانبه داشته باشند و دغدغه مندانه در حفظ و حراست این سرمایه ملی همکاری کنند.

وی گروه‌های داوطلبانه امداد و نجات را یکی از ظرفیت های ارزشمند در هر گونه بحران و نیز پیشگیری از وقوع هرگونه حادثه احتمالی  از جمله حریق احتمالی مراتع دانست و یادآور شد: تشکیل گروه های امداد و نجات داوطلبانه یا همیار طبیعت در سطح روستاهای شهرستان بهار برای پیشگیری از هر گونه آتش سوزی احتمالی حریق ضرورت دارد چراکه این گروه های داوطلبانه همواره قبل از ورود سایر دستگاه ها در شرایط مدیریت بحران وارد عمل شده و وضعیت بحران را مهار می‌کنند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار هم گفت: ۵۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان بهار جزو اراضی ملی و زیر پوشش اداره منابع طبیعی است.

مهدی محمدی با اشاره به اینکه خوشبختانه سالانه میزان موارد آتش سوزی‌های مراتع رو با کاهش است، افزود: در تابستان سال گذشته تنها سه مورد آتش سوزی به میزان شش هکتار در مراتع و اراضی ملی یکی از روستاهای این شهرستان اتفاق افتاد که این روستا خالی از سکنه است.

وی تصریح کرد: امسال برای پیشگیری از هرگونه خطر احتمالی وقوع آتش سوزی در مراتع این روستا نسبت به ایجاد آتش بر اقدام شد.

محمدی با بیان اینکه برگزاری کلاس های آموزشی برای بهره‌برداران از نقش مؤثری در فرهنگسازی برای پیشگیری و کاهش هر گونه آتش سوزی های احتمالی در مراتع شهرستان برخودار بوده است، خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از آتش سوزی های احتمالی مراتع علاوه بر کلاس های آموزشی برای بهره برداران، نسبت به انعقاد تفاهم نامه با دهیاران و شوراهای روستاها اقدام شده تا در صورت هر گونه آتش سوزی و حریق احتمالی اقداماتی برای اطفای حریق انجام دهند و اطلاع رسانی به این اداره داشته باشند تا اداره منابع طبیعی تجهیزات و امکانات لازم را در حد توان خود در اختیار آنها بگذارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha