• دوشنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402041207103
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

تب کریمه کنگو؛ بیماریِ بدون علائم، ولی کشنده

تب کریمه کنگو؛ بیماریِ بدون علائم، ولی کشنده

ایسنا/اصفهان رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اصفهان، با اعلام اینکه بیماری مشترک انسان و دام تب کریمه کنگو در دام علامتی ندارد، اما در انسان می‌تواند کشنده باشد، گفت: انتقال بعضی از بیماری‌ها تماس مستقیم با حیوان زنده است، البته تب کریمه کنگو از انسان به انسان نیز منتقل می‌شود، مواردی نیز در اثر مصرف فرآورده غیربهداشتی به وجود می‌آید. 

اکبر حسینی در نشست خبری روز جهانی بیماری‌های مشترک انسان و دام، اظهار کرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی از ۱۷۰۹ عامل بیماری‌زا که برای انسان شناسایی شده است، ۸۳۲ عامل بین انسان و حیوان منتقل می‌شود. برخی بیماری‌ها مانند تب مالت برای ما آشنا بوده و برخی مانند بیماری کرونا جدید هستند. 

وی افزود: بعضی از آن‌ها مانند جنون گاوی نیز از مدت‌ها پیش وجود داشته است. اگر هماهنگی بین ارگان‌های مختلف مانند محیط زیست، جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، دامپزشکی و… نباشد، نمی‌توان اقدامی در جهت مبارزه با این بیماری‌ها انجام داد. همچنین ابتلاء به بیماری هاری تنها ویژه سگ‌ها نیست و حیوانات دیگری مانند گربه و گاو نیز دیده می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اصفهان، توضیح داد: برخی بیماری‌ها مانند تب کریمه کنگو در دام علامتی ندارد، اما در انسان می‌تواند کشنده باشد. بنابراین اگر بهداشت دام را بالا ببریم، به نوعی به انسان خدمت کرده‌ایم. راه انتقال بعضی از این بیماری‌ها تماس مستقیم با حیوان زنده است و مواردی نیز در اثر مصرف فرآورده غیربهداشتی مانند شیر به وجود می‌آید.

وی با بیان اینکه روند پاستوریزاسیون شیر برای کنترل تب مالت بود، گفت: بیماری تب کریمه کنگو در دهه ۴۰ همزمان در منطقه کنگو و کریمه دیده شد و در ایران هم شناسایی شد که در دام هیچ علامتی ندارد و تنها تب مختصری ایجاد می‌کند، اما از طریق خون آلوده یا گوشت تازه آلوده به خون یا کنه روی پوست حیوان به‌راحتی منتقل می‌شود. از سوی دیگر اگر گوشت آلوده در کشتارگاه در یخچال ۲۴ ساعت بماند، ویروس در آن کشته می‌شود.

حسینی با بیان اینکه تب کریمه کنگو از انسان به انسان نیز منتقل می‌شود، تصریح کرد: بیماری‌ها از نظر بروز علائم با یکدیگر متفاوت هستند، بیماری تب کریمه کنگو جدید نیست و از قبل از انقلاب هم بوده است، اما در بعضی ازبرهه‌های زمانی این بیماری را نمی‌بینیم و بعضی اوقات بیشتر بروز می‌کند. این بیماری‌ها حتی در شترمرغ نیز دیده شده است.

وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو بیشتر یک بیماری شغلی است و افرادی که با ذبح ارتباط دارند را درگیر می‌کند، عامل تب کریمه کنگو، ویروس حساسی است و اگر ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود، خودبه‌خود از بین می‌رود، البته برخی از اندام‌ها مثل کبد باید ۴۸ تا ۷۲ ساعت در یخچال بماند و هنگام پخت نیز طبخ کامل انجام شود و نیم‌پز نباشد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha