• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402041307846
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

به بهانه روز بیماری‌های مشترک انسان و دام؛

پیش از نگهداری از سگ و گربه کمی آگاهی کسب کنید 

پیش از نگهداری از سگ و گربه کمی آگاهی کسب کنید 

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: بسیاری از مردم به نگهداری از سگ و گربه علاقه‌ دارند که عدم آگاهی کافی آن‌ها در رابطه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مخصوصاً بیماری هاری می‌تواند دردسرساز باشد؛ بنابراین پیش از اقدام به نگهداری باید آموزش‌های لازم در این خصوص دیده شود.

محمدعلی بخشی، در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص روز جهانی بیماری‌های مشترک انسان و دام گفت: بیماری‌های قابل انتقال بین دام و انسان در اصل از گروه باکتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها بوده که از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان می‌توان به تب مالت، هاری، سیاه زخم یا شاربن، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سالک اشاره کرد. 

وی با بیان اینکه همچنین خطر بروز و شیوع سایر بیماری‌های مشترک دیگر از قبیل آنفلوآنزای فوق حاد و جنون گاوی را نباید نادیده گرفت، تصریح کرد: این دسته از بیماری‌ها به دلیل اهمیت حراست از سرمایه‌های دامی و ملی و سلامت جامعه بشری، نمایانگر مسئولیت مشترک و خطیر پزشکی و دامپزشکی است.

 مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: خوشبختانه با تفاهم و همکاری بین دستگاه‌های اجرایی به خصوص دانشگاه علوم پزشکی و دامپزشکی استان تبادل اطلاعات و گزارش بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در سریع‌ترین زمان ممکن به منظور اعمال برنامه‌های مراقبتی، پیشگیری، کنترل و جلوگیری از سرایت بیماری صورت می‌پذیرد.

وی با اشاره به گزارش عملکرد دامپزشکی استان در خصوص برنامه‌های مراقبتی – بهداشتی، مایه کوبی دام‌ها و سم پاشی دام و جایگاه، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۲۱۴ هزار و ۱۹۹ رأس انواع دام سبک و سنگین علیه بیماری‌های مشترک از قبیل تب مالت و سیاه زخم  و تعداد ۵۴۵۰ قلاده سگ علیه بیماری هاری واکسینه شده است.

 بخشی با بیان اینکه در ارتباط با برنامه‌های پایش و مراقبت از بیماری‌های مشترک طی سه ماهه اول سال تعداد ۴۱۰۳۸ رأس انواع دام سبک و سنگین توسط کارشناسان شبکه‌های دامپزشکی مورد پایش و معاینه قرار گرفته است، تصریح کرد: در خصوص سم پاشی دام و جایگاه، اداره کل دامپزشکی استان علی رغم محدودیت مالی و تجهیزات از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۶۷۲ هزار و ۹۴۰ مترمربع جایگاه دام و ۳۲۳ هزار و ۲۷ رأس انواع دام سبک و سنگین را مورد سم پاشی قرار داده و این برنامه تا پایان شهریورماه ادامه خواهد داشت.

وی افزود: با توجه به افزایش موارد حیوان گزیدگی و نمونه گیری‌های انجام شده از حیوانات مشکوک متأسفانه درصد قابل توجهی از گوشتخواران (حیوانات گزنده) در نمونه‌های اخذ شده به عنوان حیوان هار شناسایی شده که توصیه ما به شهروندان مراقبت بیش از پیش در این خصوص است.

 مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: هاری یکی از خطرناک‌ترین و کشنده ترین بیماری‌های ویروسی است که در بیشتر پستانداران از جمله سگ و گربه مشاهده می‌شود و مهم‌ترین راه انتقال هاری به انسان، گاز گرفته شدن توسط حیوان هار است.

بخشی با بیان اینکه تماس بزاق آلوده حیوان بیمار با زخم‌های پوستی و خراش‌های بدن می‌تواند باعث انتقال بیماری شود، تصریح کرد: هر مورد حیوان گزیدگی را با توجه به اهمیت بیماری هاری و اینکه درمان خاصی برای آن وجود ندارد باید جدی گرفت و مشکوک به هارگزیدگی تلقی کرد.

وی اظهار کرد: در صورت بروز گزش یا تماس با حیوانات در صورتی که منجر به مجروح شدن یا خراش پوستی شود باید بلافاصله به نزدیکترین مرکز خدمات بهداشتی و سلامت مراجعه و در صورت نیاز جهت دریافت اطلاعات با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس حاصل شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با تاکید بر جمع‌آوری و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب در شهرها و روستاهای استان توسط شهرداری‌ها و دستگاه‌های متولی، بیان کرد: دامداران نیز برای واکسیناسیون سگ‌های گله علیه بیماری هاری با اکیپ‌های اعزامی شبکه‌های دامپزشکی همکاری کنند.

بخشی بیان کرد: افرادی که نسبت به نگهدای سگ و گربه اقدام می‌کنند، دامپزشکان، کارکنان مراکز بهداشتی، دامداران و افراد شاغل در آزمایشگاه‌ها که به نحوی با سگ و گربه سر و کار دارند، علاوه بر واکسیناسیون سگ و گربه، نسبت به واکسیناسیون خود در صورت تایید مراکز بهداشتی نیز اقدام کنند.

وی بیان کرد: در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با توجه به اینکه در دام‌ها بیماری فوق هیچ گونه علائمی ندارد و کنه هیالوما عامل اصلی این بیماری بوده، توصیه‌های بهداشتی مراقبتی از قبیل عدم له کردن کنه‌ها، سم پاشی دام و جایگاه، تامین گوشت و فرآورده‌ها از مراکز تحت نظر دامپزشکی مورد تاکید بوده و انتظار می‌رود شهروندان رعایت این موارد را نیز جدی بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha