• چهارشنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402041409073
  • خبرنگار : 90118

محدودیت منابع بانک‌های چهارمحال و بختیاری در ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی

محدودیت منابع بانک‌های چهارمحال و بختیاری در ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بارزگانی چهارمحال و بختیاری گفت: بانک‌های استان در حد توان خود با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همراه هستند اما نکته قابل توجه این است که منابع بانک‌های استان محدود است.

شهرام زارع ۱۴ تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به صدور ۵۵۰ کارت بازرگانی در استان، اظهار کرد: برنامه‌ریزی چهارساله انجام شده تا میزان کارت بازرگانی استان به رقم ۱۰۰۰ برسد، درواقع هدف پرورش ۱۰۰۰ تاجر در استان است به همین جهت تدبیری اندیشیده شد تا به راه‌اندازی یک پنجره واحد صدور کارت بازرگانی تسهیل شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به راه‌اندازی مدرسه تاجرپروری در استان، افزود: این مدرسه که حداکثر ظرف یک ماه آینده در این اتاق فعالیت خود را آغاز می‌کند برای جوانان و نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال درنظر گرفته شده تا این افراد توانایی شناخت کار بازرگانی، رمز ارزها، شناخت ارزهایی مانند یورو، دلار و... را پیدا کنند در این زمینه تفاهم‌نامه‌هایی نیز با آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای در استان منعقد شده است.

وی ادامه داد: البته آموزش‌های این اتاق تنها ویژه افراد ۱۲ تا ۱۸ سال نیست برای افراد بالا این سن نیز کلاس‌های آموزشی برگزار می‌شود که این کلاس‌ها برای افراد دارای کارت عضویت و بازرگانی رایگان است.

زارع با بیان اینکه کشورهای حوزه اروآسیا، کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و... هدف صادرات محصولات تولیدی چهارمحال و بختیاری هستند، ادامه داد: برخی محصولات تولید شده در چهارمحال و بختیاری شامل فولاد، ورق فولادی، گز، خوراک ماهی، ماهی‌های سردابی، فلفل دلمه و پتروشیمی به سرتاسر دنیا صادر می‌شوند و این موضوع بیانگر ظرفیت خوب استان در حوزه صادرات است که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این اتاق در حوزه آموزشی حائز رتبه اول کشوری شده است، عنوان کرد: کمک به کسب و کارهای موجود و رفع موانع موجود بر سر راه آن‌ها، جذب سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف، صدور کارت‌های بازرگانی و صدور گواهی مبدا از جمله اهداف اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی محسوب می‌شوند همچنین ارائه آموزش به علاقه‌مندان نیز یکی دیگر از اهداف این اتاق است چراکه آموزش یکی از ضرورت‌های پیشرفت در حوزه صنعت به شمار می‌آید.

وی اضافه کرد: در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی دو نوع کارت عضویت و بازرگانی برای افراد صادر می‌شود، کارت عضویت تنها به معنای عضویت فرد در این اتاق و امکان استفاده وی از مزیت‌های اتاق است اما کارت بازرگانی برای فرد امکان صادرات و واردات فراهم می‌کند به همین جهت پیش از ارائه این کارت برای افراد دوره آموزشی برگزار شده و به فرد توضیح داده می‌شود داشتن کارت بازرگانی چه مسئولیت‌هایی برای او به همراه دارد نکته مهم این است که تنها افراد دارای کارت بازرگانی مجاز به استفاده از این کارت هستند و استفاده سایرین از آن تخلف محسوب می‌شود.

زارع با بیان اینکه کمیسیون گردشگری یکی از کمیسیون‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری است، تصریح کرد: در این استان ظرفیت‌های بسیاری اعم از طبیعت بکر و آب‌وهوای مناسب وجود دارد که می‌تواند منجر به توسعه گردشگری و اشتغال استان شود اما متاسفانه این حوزه مغفول مانده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه تمام تلاش این اتاق این است که در راستای رفع موانع تولید قدم بردارد، یادآور شد: تجارت یک حوزه بسیار گسترده در استان است که در اثر شرایط سیاسی، اقتصادی و قوانین و مقررات موجود در کشور روزانه با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود برای مثال بی‌ثباتی قیمت ارز موجب شده بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی امکان داشتن برنامه‌ریزی بلندمدت برای خود نداشته باشند و حتی بسیاری از واحدهای تولیدی استان در اثر این مشکلات تعطیل شده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بانک‌های چهارمحال و بختیاری در حد توان خود با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همراه هستند اما نکته قابل توجه این است که منابع بانک‌های استان محدود است.

 در ادامه جلسه امین مالکی_نائب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در گذشته انجمن‌های تخصصی استان غیرفعال بودند، اظهار کرد: درحال حاضر این انجمن‌ها فعال شده‌اند همچنین طی دو سال گذشته خانه صنعت استان ایجاد شد که این موضوع می‌تواند در رفع مشکلات بخش صنعت تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی درواقع حلقه اتصال بازرگانان، تجار و بخش خصوصی با دولت است، افزود: یکی از اهداف تشکیل این اتاق به عنوان پایه و اساس صنعت، معدن و کشاوزی کمک به طرح‌های پیشران توسعه کشور بود.

نائب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: یکی از علت‌های آمار پایین اشتغال در استان این است که این استان سهمی از شرکت‌های صنعتی و دولتی بزرگ کشور ندارد درنتیجه شرکت‌های صنعتی کوچک مرتبط با این شرکت‌های بزرگ نیز در استان ایجاد نشده است درحالی که تحقق این موضوع می‌تواند نقش بسزایی در اشتغال استان داشته باشد.

مالکی یکی از ضرورت‌های ایجاد صنایع بزرگ و کوچک در چهارمحال و بختیاری را تامین زیرساخت‌ها دانست و خاطرنشان کرد: امروز تعدادی از شهرک‌های صنعتی بزرگ چهارمحال و بختیاری با تانکر آبرسانی می‌شوند که این موضوع بیانگر نبود زیرساخت‌های لازم جهت توسعه صنعت است همچنین در حوزه راه، جاده و... نیز مشکلاتی در استان وجود دارد که خوشبختانه بسیاری از این مشکلات درحال رفع شدن است و پروژه‌های بزرگ راه‌سازی، راه‌آهن، آبی و... درحال اجرا است که این موضوع می‌تواند منجر به شکوفایی بخش صنعت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha