• شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۲ / ۲۰:۲۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402041710853
  • خبرنگار : 50597

رونمایی نشان منظومه شمسی و شهاب‌سنگ‌های جدید اهدایی به موزه شهاب سنگ نراق

رونمایی نشان منظومه شمسی و شهاب‌سنگ‌های جدید اهدایی به موزه شهاب سنگ نراق

ایسنا/مرکزی نشان (المان) منظومه شمسی و شهاب‌سنگ‌ها و سنگ‌های زمینی جدید اهدایی به موزه شهاب سنگ نراق رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، شنبه ۱۷ تیرماه در مراسمی که با حضور پروفسور ایرج عشقی - عضو هیئت علمی و تحقیقات موسسه زمین‌شناسی دانشگاه آخن آلمان، سیدمهدی جلالی - شهردار نراق، سام امین صالحی - شهردار دلیجان، خانواده خیر نیک‌اندیش معصومی و جمعی از مسئولین شهر نراق و علاقمندان به کیهان ‌شناسی برگزار شد، از المان منظومه شمسی در ابعاد یک میلیاردم سیاره‌ها و دو ویترین موزه شامل قطعات شهاب‌سنگ و سنگ‌های زمینی اهدایی پروفسور عشقی و سنگ‌های ارزشمند اهدایی مردم به موزه شهاب سنگ نراق رونمایی شد.

پروفسور عشقی در این مراسم اظهار کرد: سقوط شهاب‌سنگ در نراق باعث تغییر زندگی من شده و مرا به این شهر هدایت کرد که البته شهردار وقت نراق همکاری بسیاری در تاسیس این موزه با من داشت. این شهاب سنگ می‌توانست در تمام نقاط جهان فرود بیاید اما در این شهر سقوط کرد. تاکید من هم بر حفظ حفره ناشی از سقوط سنگ بود.

وی گفت: این موزه به دلیل سقوط شهاب‌سنگ باید در همین مکان تاسیس می‌شد و از این حیث در جهان نظیر ندارد. تاسیس این موزه نیز با دشواری‌های بسیار همراه بود. 

وی در ارتباط با المان احداث شده گفت: مشابه این المان در اروپا و امریکا وجود دارد اما در خاورمیانه وجود ندارد و همجواری آن با موزه شهاب‌سنگ، شرایط آن را ویژه کرده است. این المان که با همراهی خانواده مرحوم معصومی احداث شده، ابعاد سیاره‌های منظومه شمسی در ابعاد یک میلیاردم است که قطر پلوتون در آن دو میلی‌متر و خورشید به قطر ۱۴۰ میلی‌متر شده است.

وی ادامه داد: در کنار المان، تابلوهایی برای معرفی سیارات و ویژگی‌های آن نصب شده است.

عشقی در خصوص ویترین سنگ‌های اهدایی خود به موزه گفت: این ویترین نمادی از زیبایی زمین است و سنگ‌های ارزشمندی از قسمت‌های مختلف زمین از جمله لیبی، پرو، ماداگاسکار و اتریش در آن وجود دارد. همچنین دو قطعه شهاب‌سنگ در این ویترین وجود دارد که یکی از این شهاب‌سنگ‌ها از قدیمی‌ترین شهاب‌سنگ‌های شناخته شده است که احتمال می‌رود از دوران نزدیک به خورشید یا پیش از آن تشکیل شده باشد.

وی اظهار کرد: تنها راه تشخیص شهاب‌سنگ بودن، آزمایشهای تخصصی و گرفتن شناسنامه ناسا است زیرا سنگ‌های آتشفشانی نیز بسیار شبیه به شهاب‌سنگ هستند.

وی در ارتباط با ویترین سنگ‌های اهدایی از طرف مردم به موزه گفت: این ویترین شامل بیش از ۱۵ قطعه سنگ‌ باارزش از قبیل فسیل، سنگ آتشفشانی و شهاب‌سنگ احتمالی است که از طرف افراد علاقمند به تاریخ کشور و بازدیدکنندگان، به این موزه اهدا شده است. 

پروفسور عشقی در ارتباط با فسیل اهدایی از طرف خبرنگار ایسنا به موزه شهاب‌سنگ گفت: این فسیل، در دسته قدیمی‌ترین فسیل‌های کشور قرار داشته و اولین فسیل از جنس آمونیت است که در این موزه قرار می‌گیرد.

مهدی جلالی، شهردار نراق نیز در این مراسم گفت: در ۲۸ مردادماه ۱۳۵۳ هدیه آسمانی به شهر نراق داده شد که به همت مردم و شهردار وقت نراق به نیکی با این هدیه برخورد شد. باید از خیران این شهر و در راس آنها از حاج عباس معصومی که این مدرسه را احداث کردند، تشکر کرد. نام نیک این افراد همواره در شهر نراق می‌درخشد.

وی ادامه داد: موزه با یک ویترین آغاز به کار کرد و آرام آرام با همت و تلاش پروفسور عشقی به ۲۳ ویترین افزایش پیدا کرد. ایشان برخی جواهرات خانوادگی خود را نیز به این موزه اهدا کرده اند. امروز نیز شاهد رونمایی از ویترین جدید اهدایی پروفسور به این موزه هستیم. 

در پایان مراسم با اهدای لوحی، از پروفسور عشقی، خانواده مرحوم حاج عباس معصومی و آقای فروغی به خاطر اقدامات خیرخواهانه آنان تجلیل شد. ضمنا از تعدادی از افرادی که در این مدت قطعاتی را به این مجموعه اهدا کرده بودند، از جمله هادی صفدری (خبرنگار ایسنا) به دلیل اهدای فسیل به موزه تجلیل شد.

به گزارش ایسنا، ۲۸ مرداد سال ۱۳۵۳ شهاب‌سنگی به مدرسه خیرساز خانواده معصومی در نراق برخورد کرد که پس از آن با پیگیری شهردار وقت و تلاش‌های پروفسور عشقی، این محل با حفظ نقطه برخورد، به موزه تبدیل شد و طی سال‌های بعد، این مجموعه از طرف مردم و پروفسور عشقی تکمیل‌ شد. از آن زمان تاکنون، پیگیری‌های مسئولان برای انتقال شهاب‌سنگ از موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به نتیجه نرسیده است.

رونمایی نشان منظومه شمسی و شهاب‌سنگ‌های جدید اهدایی به موزه شهاب سنگ نراق

رونمایی نشان منظومه شمسی و شهاب‌سنگ‌های جدید اهدایی به موزه شهاب سنگ نراق

رونمایی نشان منظومه شمسی و شهاب‌سنگ‌های جدید اهدایی به موزه شهاب سنگ نراق

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha