• یکشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402041811399
  • خبرنگار : 30147

رییس اداره حفاظت محیط‌زیست طرقبه شاندیز

سالیانه ۵۰۰ پرنده شکاری در طرقبه شاندیز تیمار و رهاسازی می‌شود

سالیانه ۵۰۰ پرنده شکاری در طرقبه شاندیز تیمار و رهاسازی می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی رییس اداره حفاظت محیط‌زیست طرقبه شاندیز گفت: سالانه حدود ۵۰۰ پرنده شکاری به خصوص از خانواده شاهین در طرقبه شاندیز جمع‌آوری، تیمار و پس از نگهداری رهاسازی می‌شوند.

مجید غلامی در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: روز گذشته کارشناسان و محیط‌بانان این اداره در منطقه حفاظت شده بینالود اقدام به رهاسازی ۶ بهله شاهین کوچک یا دلیجه پس از یک ماه نگهداری کردند.

وی عنوان کرد: از مهمترین اقدامات این اداره در پارک پردیس محیط‌زیست طرقبه شاندیز جمع‌آوری، تیمار، نگهداری و رهاسازی سالانه حدود ۵۰۰ پرنده شکاری بزرگ و کوچک به خصوص از خانواده شاهین کوچک است.

پرنده‌های شکاری، بیشتر گونه‌هایی که به تیمارگاه حیات‌وحش آورده می‌شوند

رییس اداره حفاظت محیط‌زیست طرقبه شاندیز بیان کرد: بیشتر گونه‌هایی که به تیمارگاه حیات‌وحش واقع در طرقبه شاندیز آورده می‌شوند پرنده‌های شکاری بزرگ شامل عقاب، سارگپه، شاه بوف، جغد و گونه‌های کوچک شامل شاهین کوچک، دلیجه است.

وی با بیان اینکه در مجموع ۱۰ گونه پرنده که بیشتر از خانواده شاهین‌سانان کوچک، عقاب و سارگپه و... هستند در منطقه وجود دارد، تصریح کرد: برخی پرندگان مانند جغد به صورت پراکنده در منطقه طرقبه و شاندیز و ارتفاعات بینالود رفت و آمد دارند.

غلامی از دستگیری افرادی که بدون مجوز اقدام به شکار و صید می‌کردند خبر داد و گفت: در این رابطه پرونده‌هایی تشکیل و متخلفین تحویل مقامات قضایی شده‌اند. خوشبختانه اکنون با مشکل خاصی مواجه نیستیم.

وی اظهار کرد: همه ساله در فصل پائیز در نقاطی مانند بند گلستان، چالیدره و... میزبان حضور پرندگان مهاجر از مناطق سیبری هستیم که برای مدتی در این منطقه میهمان هستند و در ادامه برای رفتن به مناطق جنوبی مهاجرت می‌کنند.

بیشتر قاچاقچیان پرنده‌های شکاری در جنوب خراسان رضوی

رییس اداره حفاظت محیط‌زیست طرقبه شاندیز در ادامه عنوان کرد: در شهرستان قاچاق پرندگان زینتی و شکاری بسیاری داشته‌ایم که با گشت و پایش و کنترل مستمر بسیاری از این افراد شناسایی و دستگیر شده‌اند.

وی گفت: حتی یکسری از مراکز مجاز و غیرمجاز نگهداری حیوانات به خصوص پرندگان را که رصد می‌کنیم با افراد سوء استفاده‌گری که پرندگان بومی و غیربومی را نگهداری می‌کنند مواجه می‌شویم که گزارش‌های آن‌ها به طور مستمر به فرماندهی یگان حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی ارسال می‌شود.

غلامی با اشاره به اینکه چون اغلب پرندگان مانند گونه شاهین‌سانان و بالابان و ... مورد علاقه خلیج‌نشینان هستند مورد سوء و قاچاق قرار می‌گیرند، افزود: بیشتر قاچاقچیان پرنده‌های شکاری در جنوب خراسان رضوی هستند.

وی با بیان اینکه تاکنون برای فرهنگ‌سازی تلاش‌های بسیاری داشته‌ایم، تصریح کرد: سامانه ۱۵۴۰ آماده دریافت شکایت و گزارش‌های مردمی در راستای شکار و صید است، انتظار داریم مردم همانند همیشه در کنار ما باشند.

رییس اداره حفاظت محیط‌زیست طرقبه شاندیز گفت: با توجه به گرمی هوا و استفاده بیشتر شهروندان از ارتفاعات بینالود، انتظار داریم مانند همیشه حافظ محیط‌زیست باشند و به گونه جانوری و گیاهی آسیب وارد نکنند.

راه‌اندازی تیمارگاه حیات‌وحش شمال شرق کشور در طرقبه شاندیز

وی با اشاره به اینکه تقاضا داریم در صورت مشاهده فرزندان حیات‌وحش و حتی پرنده‌های مصدوم شده از طریق سامانه ۱۵۴۰ به ادارات مربوطه حفاظت محیط‌زیست تحویل دهند، از راه‌اندازی تیمارگاه حیات‌وحش شمال شرق کشور در این شهرستان خبر داد و افزود: با توجه به اینکه هر ساله تعدادی از جانوران وحشی در اثر فعالیت‌های انسانی و یا حوادث طبیعی آسیب می‌بینند، امکان نگهداری، درمان، آماده‌سازی و بازپروری گونه‌های با ارزش آسیب دیده برای بازگرداندن به طبیعت یا انتقال به مراکز مجاز نگهداری حیوانات ضروری است.

غلامی خاطرنشان کرد: ساخت تیمارگاه چند منظوره برای تیمار و درمان گونه‌های جانوری از محل تأمین اعتبار طرح ملی حفاظت از تنوع زیستی و حیات‌وحش و اسناد خزانه در مجموع به میزان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تأمین و اجرا شد.

وی با اشاره به اینکه اجرای این مرکز تیمار و نگهداری در مساحت ۷۰ متر مربع با کلیه تجهیزات و امکانات مورد نیاز از نظر فضاسازی انجام شد، گفت: خریداری و استقرار یک باب کانکس جهت حضور دامپزشک و معاینات اولیه با توجه به اقدامات موفق سنوات قبل و تأمین برخی اقلام دامپزشکی از قبیل ست جراحی و کالبدگشایی، میز کالبدگشایی، جعبه‌های حمل گونه جانوری، انواع سرنگ بیهوشی و غیره از دیگر امکانات تأمین شده در این پروژه است.

خراسان رضوی دارای ۴۱ منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل ۲۸ اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات‌وحش، مناطق حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.

حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، ۲ گونه دو زیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می‌کنند.

گونه‌های شاخص حیات‌وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha