• دوشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402041911881
  • خبرنگار : 50107

/افزایش 25 درصدی غرق ‌شدگی در خراسان رضوی/

شنای مرگ در استخرهای کشاورزی

شنای مرگ در استخرهای کشاورزی

ایسنا/خراسان رضوی غرق‌شدگی در خراسان رضوی طی سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته  و بیش از نیمی از آمارهای غرق‌شدگی مربوط به استخرهای کشاورزی بوده است.

همین دو روز پیش بود که خبر تکان‌دهنده غرق شدن یک خواهر ۱۱ ساله و برادر ۸ ساله‌اش در استخر ذخیره آب یک کوره آجرپزی  به عمق دو متر در یکی از روستاهای مشهد منتشر شد و یک خانوده  به طرز غم‌انگیزی داغدار شدند؛ درست مشابه ۸۰ خانواده‌ای که سال گذشته عزیزانشان را بر اثر غرق‌شدگی از دست دادند.

براساس گزارش پزشکی قانونی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۰، ۶۴ مورد غرق‌شدگی و در سال  گذشته، ۸۰ موردغرق‌شدگی در استان اتفاق افتاده  که آمار سال گذشته ۲۵ درصد نسبت به سال۱۴۰۰ افزایش داشته است.

غرق‌شدگی در استخرهای کشاورزی نیز در سال ۱۴۰۰، ۳۹ مورد و در سال گذشته ۴۴ مورد بوده است. علاوه بر روند صعودی،  این آمارها نشان می‌دهد که بیش از نیمی از غرق‌شدگی‌ها در استان مربوط به استخرهای کشاورزی بوده است.

در سه ماهه ابتدای امسال نیز ۱۷ غرق شدگی در استان اتفاق افتاده که ۱۳ مورد از آنها در استخرهای کشاورزی رخ داده است.  

در همین رابطه  با علی علیزاده، مدیر روابط عمومی آتش‌نشانی مشهد در خصوص خطرات استفاده از آبگیرها، سدها و استخرهای کشاورزی و چگونگی نجات افراد غرق شده در این مکان‌ها به گفت‌وگو نشستیم.

وی در خصوص خطرات شنا در استخرهای کشاورزی اظهار کرد: با توجه به گرم شدن هوا و حضور مردم در بیرون از شهر، این خطر وجود دارد که برای خنک شدن یا شنا و آبتنی از آبگیرها، سدها و یا استخرهای آب کشاورزی استفاده کنند.

وی افزود: در خصوص استخرهای کشاورزی که به خاطر جنس مواد تشکیل‌دهنده این استخرها به ژئوممبران معروف هستند، باید به نکات ویژه‌ای توجه کرد. به دلیل شکل هندسی احداث این استخرها بیرون آمدن از آن امکان‌پذیر نیست و جنس این استخرها نیز به گونه‌ای بوده که لغزنده است و در صورت سقوط در آب نمی‌توان از لبه‌ها به بیرون آمد.

علیزاده بیان کرد: صاحبان و بهره‌برداران این استخرها باید دور تا دور استخر را محصور و درب ورودی به محوطه استخر را قفل کنند. همچنین باید در چهار طرف استخر تابلو شنا ممنوع و خطر غرق شدن نصب شود. علاوه بر این می‌توان یک طناب قطور گره‌دار را در خشکی مهار کرد و سر دیگر آن را داخل آب انداخت تا اگر کسی در استخر سقوط کرد بتواند برای بالا آمدن و نجات خود از آن طناب استفاده کند.

مدیر روابط عمومی آتش‌نشانی مشهد ادامه داد: یک جسم شناور (تخته بزرگ، یونولیت و...) باید در داخل استخر قرار داشته باشد تا در صورت سقوط افراد یا حتی حیوانات در آب از آن برای شناور ماندن و رسیدن کمک استفاده کنند.

وی گفت: به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی از این استخرها برای تفریح (شنا، آب تنی و...) استفاده نشود. اگر شخصی در این استخرها سقوط کرد به هیچ عنوان افراد با هر سطحی از مهارت شنا برای کمک به داخل استخر شیرجه نزنند و با حفظ خونسردی و سرعت عمل برای نجات فرد گرفتار در استخر از وسایل احتمالی موجود در اطراف استخر مانند طناب، شاخه بلند درختان، شلنگ آب، پارچه بلند و...کمک بگیرند به طوری که یک سر این وسیله در دست فرد کمک‌کننده و سمت دیگر آن را در اختیار فرد گرفتار در آب قرار گیرد.

علیزاده اضافه کرد: در صورت نبودن اشیاء فوق افراد کمک‌کننده می‌توانند با انداختن اشیاء شناور در آب شانس زنده ماندن فرد گرفتار را بیشتر کرده و زمان تاب‌آوری فرد در آب را افزایش دهند تا نیروهای امدادی برای کمک برسند. برای این منظور می‌توان از توپ‌های بازی، بطری‌های خالی نوشابه و آب معدنی یا موارد مشابه و یا حتی ظروف پلاستیکی خالی دربسته استفاده کرد.

وی ادامه داد: در صورت اتفاق افتادن چنین حادثه‌ای باید به سرعت با آتش‌نشانی، هلال احمر یا دیگر سازمان‌های امدادی تماس گرفت و تا رسیدن عوامل امدادی از افراد محلی کمک خواست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha