• دوشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402042616403
  • خبرنگار : 50617

مدیر جهادکشاورزی محمودآباد مطرح کرد

مبارزه با آفات کشاورزی به روش ارگانیک

مبارزه با آفات کشاورزی به روش ارگانیک

ایسنا/مازندران مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه مبارزه با آفات به روش ارگانیک در کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های روز دنیا است گفت: برخی افراد کشاورزی ارگانیک را سنتی و غیرمدرن می ‌دانند.

محمد هادی ‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به لزوم مقابله با آفات و بیماری ها به روش ارگانیک در کشاورزی، اظهار کرد: جهاد کشاورزی با رویکرد مصرف بهینه سم و کود، کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و تولید محصول سالم، کلاس‌های آموزشی شیوه‌های کنترل آفات به روش‌های غیرشیمیایی را برای کشاورزان برگزار می‌کند.

وی با بیان اینکه مبارزه با آفات به روش ارگانیک در کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های روز دنیا است، افزود: برخی افراد کشاورزی ارگانیک را سنتی و غیرمدرن می ‌دانند.

هادی زاده با اشاره به اینکه کشاورزی ارگانیک، بومی و غیرصنعتی معرفی می‌شود، در حالیکه کشاورزی ارگانیک ابزارهای پیشرفته‌ ای را در اختیار دارد، تصریح کرد: اساس کار در تولیدات کشاورزی باید تامین سلامت مردم به واسطه مصرف فرآورده‌های غذایی سالم باشد، از این رو استفاده از شیوه‌های مکانیکی و تلفیقی مد نظر است و اگر این روش‌ها جوابگو نبود، روش‌های شیمیایی چاره کار است.

 این مسئول یادآور شد: بهبود شرایط سلامت افراد، ایجاد و حفظ امنیت اقتصادی، خوداتکایی در تولید محصولات کشاورزی، کاهش آلودگی خاک و دوام و ماندگاری بیشتر محصولات تولیدی از نتایج هدایت کشاورزان و باغداران به تولید محصول ارگانیک و عاری از هرگونه سموم شیمیایی در کلاس‌های آموزشی است.

هویت دار شدن ۱۳ هزار راس دام محمودآباد

هادی ‌زاده با تاکید بر اینکه رهگیری دام و فراورده‌های دامی از مهم‌ترین اهداف طرح پلاک کوبی دام در کشور است، گفت: هویت دار کردن دام‌ها در راستای منافع دامداران بوده و ارائه هرگونه خدمات حمایتی، دامپزشکی، تسهیلاتی و تامین نهاده های دامی منوط به اجرای این طرح خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با بیان اینکه پلاک‌های لازم برای اجرای این طرح در شهرستان موجود است، ادامه داد: با هماهنگی اتحادیه دامداران و نظارت مدیریت جهاد کشاورزی، فرآیند پلاک کوبی دام‌های شهرستان توسط کارشناسان خدمات بیمه‌ای و دامپزشکی و مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی انجام می شود.

مبارزه با آفات کشاورزی به روش ارگانیک

هادی ‌زاده هدف از اجرای این طرح را دستیابی به آمار واقعی دام در کشور عنوان کرد و افزود: با دستیابی به آمار واقعی دام، برنامه ریزی لازم برای تامین و توزیع نهاده های دامی، ارائه خدمات مناسب دامپزشکی، افزایش بهره وری در واحدهای دامداری، ایجاد واحدهای تبدیلی و بسته بندی فرآورده‌های دامی، ایجاد و توسعه واحدهای دامی در سطح خرد و کلان به درستی انجام خواهد شد.

او با بیان اینکه تاکنون ۱۳ هزار و ۸۵۰ راس دام این شهرستان پلاک کوبی شد و مابقی نیز با جدیت در حال اجراست، گفت: دو هزار و ۴۹۰ راس گاو، ۱۰ هزار و ۸۰۰ راس گوسفند و ۵۶۰ راس بز در محمودآباد پلاک کوبی شدند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد خاطرنشان کرد: این شهرستان دارای ۴۱۸ واحد دامداری صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی به ظرفیت ۴۰ هزار و ۵۶۰ راس است که در طول سال، ۹ هزار و ۴۰۴ تن شیر و هزار تن گوشت قرمز تولید می کنند.

کشف و ضبط کود شیمیایی عرضه خارج از شبکه توزیع در محمودآباد

هادی ‌زاده خاطرنشان کرد: در یک مغازه کیسه و پلاستیک فروشی در روستای کلوده از توابع بخش مرکزی شهرستان محمودآباد تعداد ۵۸ کیسه ۵۰ کیلویی به میزان ۲۹۰۰ کیلوگرم با ارزش ۸۹ میلیون و ۹۰۰ هزار ریالی کود اوره در حال فروش خارج از شبکه توزیع کشف و ضبط شد.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد پرونده متخلفان به منظور طی مراحل قانونی به مراجع ذی صلاح ارجاع شده است.

مبارزه با آفات کشاورزی به روش ارگانیک

هادی ‌زاده به بهره برداران توصیه کرد که کود و سایر نهاده‌های کشاورزی مورد نیاز را صرفا از فروشگاه‌های مجاز تهیه کنند.

این مسئول بیان کرد: کشف و ضبط کودهای مذکور در پی بازدیدهای دوره‌ای، در راستای ساماندهی نهاده‌های کشاورزی و ارتقا امنیت غذایی و با حضور کارشناسان جهاد کشاورزی، نیروهای تعزیرات حکومتی و انتظامی صورت گرفت.

ثبت ۱.۲ میلیون قطعه جوجه ریزی در سامانه سماصط محمودآباد

هادی ‌زاده یادآور شد: تاکنون در سامانه سماصط تعداد یک میلیون و ۲۷۸ هزار و ۳۷۱ قطعه جوجه ریزی در ۵۴ واحد مرغداری مرغ گوشتی این شهرستان ثبت شد.

مبارزه با آفات کشاورزی به روش ارگانیک

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با اعلام اینکه ۶۲ واحد مرغداری مرغ گوشتی در این شهرستان وجود دارد، ادامه داد: در حال حاضر از این تعداد ۴۸ واحد مرغداری گوشتی فعال است.

وی اظهار کرد: سامانه سماصط سامانه‌ای است که به‌ صورت اختصاصی برای مدیریت وضعیت تولید مرغ طراحی ‌شد و تمامی مرغداری‌های فعال در کشور موظف هستند که از سامانه سماصط با نشانی اینترنتی samasat.ir استفاده کنند.

هادی ‌زاده با اشاره به اینکه مرغداران در ابتدا برای جوجه‌ریزی در سالن های مرغداری، وارد این سامانه‌ می شوند و روند جوجه‌ریزی خود را به ‌صورت کامل در این سامانه ثبت‌ می کنند، یادآور شد: کارشناسان این مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی بصورت منظم نوع جوجه، وضعیت جوجه ‌ریزی و ثبت در سامانه سماصط را مورد بررسی قرار می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha