• چهارشنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402042818290
  • خبرنگار : 50034

در سومین سال متوالی؛

کشت «گلرنگ» در همدان به ۵۰۰۰ هکتار رسید

کشت «گلرنگ» در همدان به ۵۰۰۰ هکتار رسید

ایسنا/همدان مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به کشت دانه روغنی گلرنگ برای سومین سال متوالی در همدان، گفت: کشت گلرنگ در استان همدان به ۵۰۰۰ هکتار رسیده است.

علی بایگانه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه برداشت گلرنگ از مزارع استان از اوخر تیرماه آغاز شده است، اظهار کرد: گل و دانه این گیاه مورد استفاده قرار می‌گیرد به‌طوریکه فروش گل این گیاه برای کشاورزان درآمد خوبی خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته قیمت گل گلرنگ مناسب تر بود اما امسال بازار این محصول جذاب نیست، تصریح کرد: دانه روغنی گلرنگ نیز به قیمت هر کیلوگرم ۲۷ هزار تومان توسط کارخانه روغن کشی خریداری می‌شود.

بایگانه با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۵۰۰ تن دانه روغنی گلرنگ در استان همدان تولید شود، افزود: گلرنگ محصول دیم است که سطح زیرکشت آن در استان همدان ۱۰۰ هکتار بود اما امسال به ۵۰۰۰ هکتار رسیده است.

کشت ۶۰ هکتار کاملینا در همدان

وی در ادامه با تأکید بر اینکه کشت کاملینا به عنوان یکی از دانه‌های روغنی در طرح جهش تولید در دیمزارهای استان همدان قرار دارد، یادآور شد: امسال ۶۰ هکتار کاملینا در شهرستان های رزن و ملایر کشت شده است که پیش‌بینی می‌شود ۱۸ تا ۲۰ تن از این سطح، دانه روغنی برداشت شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه استان همدان در کشت دانه روغنی کاملینا در ابتدای کار است، ادامه داد: قیمت هر کیلوگرم دانه روغنی کاملینا ۳۳ هزار تومان است.

خرید تضمینی ۲۰۰۰ تن کلزا

وی با بیان اینکه در استان همدان ۱۹۰۰ هکتار دانه روغنی کلزا کشت شده است، خاطرنشان کرد: سالانه نزدیک به ۲۰۰ هکتار کلزا در استان همدان کشت می‌شود اما در نهایت چیزی حدود ۱۵۰۰ هکتار به برداشت می‌رسد.

این مقام مسئول تصریح کرد: در سال‌جاری نیز ۱۵۰۰ هکتار از مزارع کلزا در استان به برداشت رسیده است و پیش‌بینی می‌شود ۳۰۰۰ تن دانه روغنی خریداری شود.

بایگانه با بیان اینکه تاکنون ۲۰۰۰ تن کلزا خریداری شده است، گفت: کارخانه روغن کشی خزل نهاوند به عنوان مباشر شرکت غله خرید تضمینی کلزا را به قیمت هر کیلوگرم ۳۰ هزار تومان انجام می‌دهد.

کاهش تولید جو در مزارع دیم

وی با اشاره به اینکه سالانه ۱۶۰ هکتار جو آبی و دیم در استان همدان کشت می ‎شود، اظهار کرد: به‌طور متوسط ۳۰۰ هزار تن جو از مزارع استان همدان برداشت می‌شود اما سال هایی که با تنش مواجه هستیم، این میزان به ۲۳۰ تا ۲۵۰ هزار تن تقلیل می‌یابد.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان یادآور شد: امسال نیز سرمازدگی و خشکسالی در استان باعث شده میزان تولید محصولات زراعی کاهش یابد به‌طوریکه پیش‌بینی می‌شود امسال ۲۶۰ هزار تن جو در همدان تولید شود.

وی با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۹۰ درصد از مزارع جو دیم استان برداشت شده است، افزود: میزان تولید جو از مزارع دیم استان بیشتر از ۵۰ هزار تن نخواهد شد به‌طوریکه تاکنون باید ۴۵ هزار تن جو برداشت شده باشد همچنین ۶۵ تا ۷۰ درصد از مزارع جو آبی استان برداشت شده که تاکنون ۲۲۰ هزار تن جو آبی در استان تولید شده است.

بایگانه با اشاره به اینکه قیمت جو بین ۹ تا ۱۰ هزار تومان است، خاطرنشان کرد: امسال قیمت جو پایین است و برای اینکه کشاورزان دچار ضرر نشوند هماهنگ شده تا خرید تضمینی جو نیز در استان صورت بگیرد و کشاورزانی که تمایل دارند جو را به مراکز خرید تحویل دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha