• شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402043119872
  • خبرنگار : 50038

اینجا «شور حسینی» زبانه می‌کشد

اینجا «شور حسینی» زبانه می‌کشد

ایسنا/همدان باز ماه محرمی دیگر فرارسیده است و پرچم‌های عزاداری سرور و سالار شهیدان در جای جای شهر ملایر قد برافراشته‌اند تا نمادی از شور حسینی و ابراز ارادت عاشقان مکتب ابا عبدالله‌ الحسین (ع) باشند.

به گزارش ایسنا، محله امامزاده عبدالله(ع) ملایر با وجود تنها بقعه متبرکه شهرستان که دارای شجره‌نامه است، هر ساله در دهه محرم میزبان عزاداران مکتب حسینی است.

چند روزیست که موکب امامزاده عبدالله(ع) به همت جوانان و نوجوانان پرشور آن کنار بقعه متبرکه برپا شده و در ساعات مختلف روز به مردم و مسافران و عزاداران خدمات دهی می‌کنند.

برنامه‌های متنوع فرهنگی، اجتماعی امامزاده عبدالله(ع) و اقدامات شاخصی که تحت عنوان «محله کرامت»، «مرکز افق»، پایگاه‌های بسیج خواهران و برادران در این منطقه در حال انجام است، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگوی ویژه‌ای با یکی از اعضای هیأت امنا، مداح و مسئول امور فرهنگی امامزاده عبدالله(ع) داشته باشیم.

اینجا «شور حسینی» زبانه می‌کشد

مهدی احمدوند، عضو هیأت امنای امامزاده عبدالله(ع) ملایر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه از شش سالگی در کنار پدر، مداحی و حضور به عنوان خادم الحسین را در آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) آغاز کرده و تاکنون که ۴۰ سال از عمرم می‌گذرد، به این حضور و خدمات رسانی به مردم افتخار می‌کنم، اظهار کرد: شجره امامزاده عبدالله(ع) ملایر به امام جعفر صادق(ع) می‌رسد و این امام همام از نوادگان آن حضرت است.

وی در رابطه با برنامه‌های ویژه ماه محرم و صفر در این بقعه متبرکه، افزود: جلسه هماهنگی اجتماع بزرگ عصر تاسوعا در ملایر با حضور فرماندار، معاونان وی، شهردار ملایر، شورای هیئات مذهبی، کانون مداحان و مسئولان برخی هیأت‌های مذهبی شهرستان برگزار شد.

احمدوند ادامه داد: در این جلسه مقرر شد مراسم عصر روز تاسوعا ساعت ۱۷:۳۰ از مکان میدان شهید جوکار به سمت میدان امیرکبیر برگزار شود و هیأت بزرگ امامزاده عبدالله(ع) ملایر نیز به عنوان یکی از هیأت‌های شاخص شهر در این اجتماع حضور خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: عزاداری دهه اول، دهه دوم و دهه سوم محرم در محل امامزاده با حضور مداحان، روضه‌خوانان و سخنرانان شاخص شهرستان برپا می‌شود همچنین جمعه اول ماه محرم با حضور شاخص بانوان، کودکان و نوزادان ساعت ۱۶ بعدازظهر مراسم شیرخوارگان حسینی به صورت ویژه برگزار و حدود ۵۰ دست لباس به شیرخوارگان اهداء شد.

اینجا «شور حسینی» زبانه می‌کشد

وی با اشاره به اینکه عزاداری ایام محرم ویژه بانوان با حضور مداحان آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) در دهه اول هر روز بعدازظهر برگزار می‌شود، افزود: امسال تصمیم گرفتیم با توجه به آن که مخاطبان ما بیشتر قشر نوجوان و جوان هستند، به همین منظور با هدف تأثیرگذاری و معرفی مکتب امام حسین(ع)، جلسات عزاداری در داخل بقعه متبرکه برگزار شود.

مسئول امور فرهنگی امامزاده عبدالله ملایر اظهار کرد: هیأت امنای امامزاده عبدالله(ع) شامل حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا روزبهانی، حجت الله سلیمانی، مهدی احمدوند، جلیل کولیوند، دکتر غلامعلیان، منصور اسکندری و ولی الله صفی هستند.

وی در رابطه با طرح «محله کرامت» ادامه داد: یکی از شاخص‌های امامزاده عبدالله(ع) ملایر اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و مناسبتی تحت عنوان «محله کرامت» زیرنظر سپاه ناحیه ملایر است.

احمدوند با اشاره به اینکه مسئول این طرح جعفر قمری است، ادامه داد: این مجموعه مجزا از مجموعه پایگاه‌های بسیج است و بودجه آن به صورت جداگانه از طریق سپاه ناحیه ملایر تأمین می‌شود، در «محله کرامت» تلاش کرده‌ایم با محوریت تکریم و استحکام بنیان خانواده ها، در مناسبت‌های ملی و مذهبی و در اعیاد و جشن‌های مختلف، برنامه‌های متنوعی به همراه پذیرایی و اهدای جوایز برگزار شود.

اینجا «شور حسینی» زبانه می‌کشد

وی در رابطه با مرکز «افق» امامزاده عبدالله(ع) ملایر نیز توضیح داد: این مرکز به صورت شاخص در این بقعه متبرکه برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی و قرآنی را برگزار می‌کند و محمدامین احمدوند مسئولیت آن را برعهده دارد.

عضو هیأت امنای امامزاده عبدالله(ع) ملایر با بیان اینکه مرکز افق زیر نظر اداره اوقاف و امور خیریه فعاالیت می‌کند، افزود: روحانی و مربی از اداره اوقاف به این مرکز معرفی می‌شود و کلاس‌های تابستانی شامل قرآن، احکام، کلاس‌های تقویت درسی، فوتبال و فوتسال مشاوره و ... در این مرکز به صورت رایگان برگزار می‌شود.

احمدوند یادآور شد: این بقعه دارای دو پایگاه بسیج شامل خواهران و برادران است که در طول ۱۲ ماه سال فعالیت ویژه‌ای دارند و کلاس‌های قالی‌بافی و مرواربافی به همت پایگاه بسیج خواهران برگزار می‌شود همچنین کانون فرهنگی خواهران زیرنظر مستقیم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بقعه متبرکه فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه از دیگر ویژگی‌های امامزاده عبدالله(ع) ملایر، برپایی دعای ندبه در روزهای جمعه و برپایی نماز صاحب الزمان(عج) روزهای یکشنبه، قبل از ظهر با حضور بانوان است، افزود: همچنین بعد از این نماز، کلاس آموزش احکام برای بانوان برگزار می‌شود.

اینجا «شور حسینی» زبانه می‌کشد

مسئول فرهنگی امامزاده عبدالله ملایر درباره برپایی نماز جماعت در این امامزاده توضیح داد: حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا روزبهانی حدود ۲۰ سال است که به عنوان امام جماعت امامزاده عبدالله(ع) ملایر نمازهای مغرب و عشاء را اقامه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: حاج‌آقا روزبهانی یکی از روحانیون شاخص ملایر با معلومات فراوانی است که طی این سالیان خدمات زیادی را به این بقعه ارائه کرده است؛ از جمله آنها می‌توان به پیگیری شجره نامه امامزاده عبدالله(ع) و به روز کردن آن اشاره کرد همچنین وی در بدو ورودش برای نمازگزاران رساله مرجع تقلید هر فردی را تهیه کرده و در اختیار افراد قرار داد و همواره توجه ویژه‌ای به کودکان و نوجوانان دارد و برای مداحان، کتب تخصصی مداحی را به صورت رایگان تهیه کرده‌ است.

اینجا «شور حسینی» زبانه می‌کشد

احمدوند با اشاره به اینکه حجت‌الاسلام والمسلمین روزبهانی طی این سال‌ها بانی مراسم مختلف مذهبی بوده‌ و ضمن سخنرانی ویژه جوایز متعددی را شخصاً برای شرکت کنندگان تهیه کرده‌ است، افزود: نمازجماعت ظهر و عصر نیز به همت حجت الاسلام شیراوند در این بقعه متبرکه برپا می‌شود.

وی در رابطه با برپایی موکب امامزاده عبدالله(ع) نیز توضیح داد: این موکب چند سالیست که به همت جوانان مؤمن و خودجوش محله امامزاده عبدالله(ع) در مناسبت‌های مختلف به ویژه ایام محرم برپا شده و از محل نذورات مردمی اداره می شود.

احمدوند با اشاره به اینکه امامزاده عبدالله(ع) ملایر به علت معجزات فراوانی که داشته است، در تمام روز سال از اقصی نقاط کشور زائر دارد، افزود: تعداد زائران در روزهای ۲۸ ماه صفر و ۲۱ ماه مبارک رمضان بیش از سایر ایام است.

اینجا «شور حسینی» زبانه می‌کشد

وی در پایان از همکاری و تعامل اداره اوقاف و امور خیریه و واحد فرهنگی این اداره، از سپاه ناحیه ملایر و حوزه مقاومت امام حسن مجتبی(ع) و از زحمات تک تک اعضای هیأت امنای امامزاده عبدالله(ع)، جوانان و نوجوانان پرشور و نمازگزاران این بقعه متبرکه تقدیر و تشکر کرد.

احمدوند با بیان اینکه اداره اوقاف و واحد فرهنگی آن در زمینه تأمین هزینه‌ها کمک حال ما هستند، یادآور شد: امیدواریم همه ما در کنار شور حسینی به شعور حسینی نیز دست پیدا کنیم و از رهروان صدیق مکتب امام حسین(ع) باشم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha