• شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402043119983
  • خبرنگار : 50560

توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی قزوین به هیات‌های مذهبی

توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی قزوین به هیات‌های مذهبی

ایسنا/قزوین مدیرکل دامپزشکی استان قزوین ضمن تأکید به رعایت توصیه‌های بهداشتی در هیات‌های مذهبی گفت: با توجه به احتمال بروز بیماری‌های مشترک دام و طیور، ذبح دام در معابر عمومی شهر ممنوع است.‌

دکتر مهدی جلوخانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از هیئت‌های مذهبی خواستار رعایت موارد بهداشتی در ایام ماه محرم و صفر هستیم.

وی با بیان اینکه باتوجه به احتمال بروز بیماری‌های مشترک دام و طیور، ذبح دام در معابر عمومی شهر ممنوع است؛ افزود: برخی کشتارگاه‌های استان آماده ذبح دام‌ برای هیئت‌ها هستند. همچنین ضروری است، لاشه و آلایش دام، به‌مدت ۲۴ ساعت در سردخانه کشتارگاه‌ها نگهداری شود.

مدیرکل دامپزشکی استان قزوین خاطرنشان کرد: کشتارگاه «قزوین دشت بره»، به آدرس بوئین زهرا، سه راهی چینی مرجان، بعد از روستای وجیه آباد و همچنین کشتارگاه «مهر گستر سیمرغ زیاران» به آدرس کیلومتر ۷ جاده آبیک قزوین، به حالت آماده‌باش قرار گرفتند و ذبح دام‌ در این کشتارگاه‌ها به صورت رایگان صورت می‌گیرد.

وی تأکید کرد: هیئت‌های مذهبی می‌توانند جهت تهیه دام قربانی از مراکز مجاز تحت پوشش دامپزشکی اقدام کنند. توصیه می‌شود در صورت نیاز به ذبح دام سبک در خارج از کشتارگاه در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی از دستگاه ذبح دام سیار موجود استفاده و از ذبح دام سنگین در معابر خودداری شود.

جلوخانی بیان کرد: عوامل بیماری‌زا تحت عنوان بیماری‌های مشترک دام و انسان، بسیار زیاد است، لذا افراد برای ذبح دام در خارج از کشتارگاه، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظتی مناسب از جمله چکمه، لباس کار، دستکش، عینک و ماسک اقدام کنند.

این مسئول ادامه داد: همچنین توصیه می‌شود، پی از ذبح دام نسبت به پاکسازی، شستشو و ضدعفونی محل ذبح با مواد ضدعفونی کننده حداقل به وسیله سرکه یا وایتکس رقیق شده اقدام شود و ضایعات حاصل از کشتار پس از جمع آوری در کیسه‌های زباله مناسب و غیرقابل نشت قرار داده شود.

وی ادامه داد: برای از بین بردن احتمالی برخی از عوامل بیماری‌زای دامی، از جمله عوامل بیماری تب کریمه کنگو و تب مالت، لاشه دام ذبح شده و آلایش به صورت کامل، به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و از مصرف گوشت و آلایش به صورت تازه جداً خودداری شود.

جلوخانی تصریح کرد: به عموم مردم توصیه می‌شود، از تماس مستقیم با خون دام که می‌تواند منشاء بیماری هایی از جمله تب کریمه کنگو، تب مالت و سایر عفونت های میکروبی  باشد، خودداری شود.

وی بیان کرد: تأکید می‌شود از مصرف لاشه‌ها و اندام‌هایی که رنگ و شکل طبیعی به حالت قرمز روشن ندارند و دارای رنگ تیره و یا زائده های اضافی هستند، جداً خودداری و برای مصرف آن حتماً با کارشناسان دامپزشکی مشورت شود.

مدیرکل دامپزشکی استان قزوین عنوان کرد: هیئت‌های مذهبی برای تهیه شیر نذری اولویت خود را استفاده از شیر پاستوریزه قرار دهند. در غیر این‌صورت برای تهیه شیر از دامداری‌های تحت پوشش دامپزشکی استفاده کنند و پس از ۱۰ دقیقه جوشانیدن شیر نسبت به توزیع آن اقدام کنند.

وی‌ ادامه داد: هیئت‌هایی که نسبت به استفاده از شتر و اسب در برخی مراسمات آئینی اقدام می‌کنند، باید جهت تأیید سلامت دام‌ها با ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها هماهنگی کنند.

وی‌ گفت: پرسنل فنی دامپزشکی اعم از دکتران دامپزشک، کارشناسان دامپزشکی و بهداشت گوشت به همراه مسئول نمایندگی ولی فقیه و ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی به صورت شبانه روزی در قالب اکیپ‌های بازرسی در استان و ادارات تابعه برای بازرسی بهداشتی و نظارت شرعی و آموزش و مشاوره به شهروندان آمادگی همکاری دارند.

جلوخانی در پایان اظهار کرد: ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها و شماره چهار رقمی ۱۵۱۲ برای ارتباط با همشهریان محترم به منظور انجام بازرسی‌های بهداشتی و شرعی و تأیید سلامت لاشه و آلایش و ارائه مشاوره بهداشتی فعال است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha