• پنجشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402050503085
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

مسئولان هیئت‌های عزاداری با نیازسنجی مخاطب، مروج نماز باشند

مسئولان هیئت‌های عزاداری با نیازسنجی مخاطب، مروج نماز باشند

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر ستاد اقامه نماز خراسان‌ جنوبی گفت: از معتمدان مسجد و محله و  مسئولان هیئت‌های عزاداری انتظار داریم توجه ویژه به بحث نماز را با نیازسنجی مخاطب مورد توجه قرار دهند.

حجت الاسلام حسین کمیلی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص توجه به نماز از رهگذر فرهنگ عاشورایی، گفت: یکی از مهم‌ترین پیام‌های عاشورا توجه به خداوند و برپا داشتن نماز حتی در میانه جنگ است، اما متأسفانه در جامعه امروز بحث فرهنگ را نادیده گرفته و به آن نمی‌پردازیم.

وی افزود: اگر به اعتبارات نیز بنگریم، اعتبارات فرهنگی و از جمله احیای نماز و دین بسیار کم‌رنگ است؛ از طرفی اگر ارکان فرهنگی جامعه نیز شامل خانواده، رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی و نظام آموزشی هماهنگ ورود پیدا کنند در خانه و جامعه مشکلی از باب اقامه نماز نخواهیم داشت، اما هماهنگی خاصی در بحث ارکان فرهنگی کشور نداریم.

کمیلی ادامه داد: از سویی دیگر آموزش خانواده، مدرسه و مسجد هماهنگ نیست. درست است که پدر و مادر باید زمینه ورود و حضور کودک را در مسجد فراهم کنند، اما متولیان فرهنگی مساجد نیز باید برای ماندگاری کودکان در مسجد دغدغه‌مند باشند.

وی با بیان اینکه از معتمدان مسجد و محله و  مسئولان هیئت‌های عزاداری انتظار داریم توجه ویژه به بحث نماز را ابتدا در خانه و سپس در مسجد داشته باشند، بیان کرد: در حوزه مساجد شاید آن چنان که باید کار نکرده‌ایم و این عدم توجه باعث عدم جذب شده است.

مدیر ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی ادامه داد: شاید کارگزاران مساجد آن چنان که باید نتوانسته‌اند قشر نوجوان و جوان را به سمت این مکان‌ها جذب کنند که باید روی این فرهنک کار کرد.

کمیلی تصریح کرد: برنامه‌های متولیان مساجد به صورت جامع و کامل نیست و همین امر باعث شده در جذب موفق نباشیم؛ چراکه در بدو بلوغ گرایش به معنویت بالاست، اما آیا کاری کرده‌ایم این گرایش در سال‌های دیگر عمر آدمی کم رنگ نشود؟.

مدیر  ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی با بیان اینکه شیوه‌های جذب نسل جدید در اماکن فرهنگی و مذهبی باید تغییر کند، ادامه داد: نمی‌توانیم مسجد را حصار کنیم و همه ارگان‌ها باید نسبت به مسجد مسئولیت‌پذیر باشند.

وی تصریح کرد: باید قلب مسجد که امام جماعت است را حفظ کنیم و توجه کنیم که عدم احیا و بروزرسانی ائمه مساجد عدم احیای مساجد را در پی دارد. در واقع باید به همه این موارد توجه کنیم تا مسجد وسط آسمان خراش‌های فیزیکی شهر و همچنین دغدغه‌های روزانه گم نشود.

کمیلی با بیان اینکه اگر به این موارد عمل کردیم آن زمان خواهیم توانست ادعا کنیم که ما برای ترویج فرهنگ نماز به عنوان یکی از ارکان مهم واقعه عاشورا قدم برداشته‌ایم، یادآور شد: فرهنگ عاشورا و قیام امام حسین(ع) زنده کننده و احیاکننده نماز بود، باید در زمان حاضر با نیازسنجی رویکردها و درنظرگرفتن اقتضائات مخاطب به سمت احیای نماز حرمت کرده و از تاثیرگذاران فرهنگی غافل نشویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha