• شنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۷:۵۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402050703717
  • خبرنگار : 50181

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان:

ساماندهی "آبشوران" کرمانشاه در ۲ جبهه فعال است/ آماده واگذاری کار به شهرداری هستیم

ساماندهی "آبشوران" کرمانشاه در ۲ جبهه فعال است/ آماده واگذاری کار به شهرداری هستیم

ایسنا/کرمانشاه پروژه ساماندهی رودخانه "آبشوران" کرمانشاه اگرچه قدمت زیادی داد، اما از سال ۱۳۹۰ به شرکت آب منطقه‌ای واگذار شد و قرار بود با اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان ظرف مدت چهار سال اجرایی شود.

پروژه‌ای که آنقدر مهم بود که مصوبه سفر مقام معظم رهبری به استان در سال ۱۳۹۰ را نیز اخذ کرد، اما به دلیل تزریق قطره چکانی اعتبارات در همه ۱۲ سال گذشته آنطور که باید پیش نرفت.

اگرچه بنا بود با اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان طی چهار سال (هر سال ۵۰ میلیارد تومان)، این پروژه سرانجام گیرد، اما اکنون حتی با گذشت ۱۲ سال نیز هنوز ۲۰۰ میلیارد تومان تخصیص برای این طرح لحاظ نشده و این اعتبارات محدود باعث شده هزینه مورد نیاز برای ساماندهی آبشوران چندین برابر شود که دیگر شاید تامین آن کار چندان ساده‌ای نباشد.

این رودخانه که از جنوب شهر کرمانشاه سرچشمه می‌گیرد و تقریبا در تمام طول شهر امتداد یافته و در نهایت به "قره‌سو" می‌ریزد، علاوه بر ساماندهی، نیازمند جداسازی فاضلاب نیز هست، زیرا اکنون به دلیل کافی نبودن ظرفیت تصفیه‌ فاضلاب شهر، بخش قابل توجهی از فاضلاب کرمانشاه وارد آبشوران می‌شود که این امر کار ساماندهی را نیز دشوار می کند و به دیواره‌های بتنی اجرا شده در بلندمدت آسیب می‌زند.

حالا به گفته سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه اگرچه این پروژه در دو جبهه فعال بوده و پیمانکاران در آن مشغول به کار هستند، اما این آمادگی وجود دارد که متناسب با ضوابط جدید که بر اساس آن متولی ساماندهی رودخانه‌های داخل شهر شهرداری‌ها هستند، کار ساماندهی آبشوران نیز به شهرداری واگذار شود.

مهندس رسول فرهادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت ساماندهی رودخانه آبشوران، اظهار کرد: اکنون این پروژه فعال بوده و کار در دو جبهه در حال انجام است.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۰ مقرر شده که ساماندهی آبشوران با همکاری شهرداری انجام شود و شهرداری ۵۰ میلیارد تومان برای تملک نقاطی که در مسیر ساماندهی رودخانه ضروری بوده مشارکت کند، افزود: اما در همه این سال‌ها هیچ‌گونه مشارکتی از سوی شهرداری برای تملک اراضی مسیر صورت نگرفته است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه با این وجود در همه مسیرهایی که شرایط فراهم بوده کار انجام داده‌ایم و اکنون نیز پروژه فعال است، عنوان کرد: اگرچه اراده ما بر این است که که کار کنیم، اما طبق ضوابط جدید وزارت کشور ساماندهی رودخانه‌ها در محدوده داخل شهرها با شهرداری‌ها است و ما نیز تا شهریور ماه کار را پیش می‌بریم و پس از آن منتظر تعیین تکلیف ساماندهی آبشوران از سوی دستگاه‌ اجرایی آن که در راس کار وزارت کشور است خواهیم ماند و این آمادگی را داریم که کار را به شهرداری واگذار کنیم.

فرهادی موضوع دیگری که در ساماندهی رودخانه آبشوران مد نظر قرار گرفته را جداسازی فاضلاب از رودخانه دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دیواره رودخانه بتنی است، اجازه ورود مستقیم فاضلاب به رودخانه دیگر داده نخواهد شد و پیش‌بینی‌هایی انجام داده ایم که بر اساس آن فاضلاب از طریق انجام لوله گذاری مجزا شده و دیگر وارد رودخانه نشود.

وی سپس اشاره‌ای هم به وضعیت اعتبارات ساماندهی آبشوران داشت و اظهار کرد: از  سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۴۰۱ در مجموع ۱۸۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافته و مجموع اعتبارات مصوب سال ۱۴۰۲ آن نیز حدود ۲۰ میلیارد تومان است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه اعتبار مورد نیاز برای تکمیل ساماندهی آبشوران را نیز هزار میلیارد تومان برآورد کرد و یادآور شد: هم اکنون پروژه ساماندهی آبشوران در مجموع ۵۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha