• یکشنبه / ۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402050804718
  • خبرنگار : 50570

/دوازدهم محرم/

یک کارشناس مذهبی: بازگویی پیام کربلا توسط امام سجاد(ع) از تحریف این واقعه جلوگیری کرد

یک کارشناس مذهبی: بازگویی پیام کربلا توسط امام سجاد(ع) از تحریف این واقعه جلوگیری کرد

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: امام سجاد(ع) تلاش می‌کردند داستان کربلا و عاشورا را به نرمی برای دیگران بازگو کنند و مانع از تحریف و فراموش شدن پیام کربلا شوند، چراکه پس از حضرت زینب(س) امام سجاد(ع) زمان طولانی‌تری برای انتقال پیام کربلا در اختیار داشتند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فضائل و سیره اخلاقی امام سجاد(ع) اظهارکرد: از ویژگی‌ها و فضائل اخلاقی امام سجاد(ع) می‌توان به پوشش و حمایت بیش از ۱۰۰ خانوار نیازمند اشاره کرد. همچنین ایشان در دوران خفقان و ظلم بنی‌امیه  توانست پیام کربلا را به زیبایی به نسل‌های بعد انتقال دهد و از تحریف پیام و قصه کربلا جلوگیری کند.

وی ادامه داد: امام سجاد(ع) پس از واقعه کربلا و در دوران ظلم و خفقان بنی‌امیه، زمانی که چشم ایشان به گهواره کودکی می‌افتاد اشک از چشمانش جاری می‌شد و زمانی که از ایشان در این باره سوال می‌شد قصه کربلا و حضرت علی اصغر را تعریف می‌کردند و یا با اتفاقاتی مشابه و تعریف داستان‌های کربلا هیجاناتی در مخاطبان ایجاد می‌شد و واقعه کربلا سینه به سینه منتقل شد.

این کارشناس مذهبی افزود: هنگامی که برای امام سجاد(ع) آب می‌آورند، این حضرت اشک می‌ریخت و یا آب را گرم می‌نوشید تا گوارای وجود نباشد و به عنوان یک عزادار از لب‌های تشنه امام حسین(ع) یاد می‌کردند و یا افراد زیاد دیگری مانند ایشان عزادار بودند و زنان نیز برای احترام به پیکرهای شهدای کربلا زیرسایه‌بان نمی‌رفتند. امام سجاد(ع) سعی می‌کردند به نرمی قصه عاشورا و کربلا را برای دیگران بازگو کنند و مانع از تحریف و فراموش شدن پیام کربلا شوند که این خود یکی از مهمترین ویژگی‌ها در سیره اخلاقی و اجتماعی ایشان بود.

واعظ موسوی در خصوص اینکه امام سجاد(ع) سعی در حفظ پیام واقعه کربلا داشت، گفت: ما معتقدیم که اگر حضرت زینب(س) نبود واقعه کربلا در کربلا می‌ماند. از حضرت زینب به عنوان پیام‌رسان واقعه کربلا یاد می‌شود و کتاب‌های متعددی در این زمینه نوشته شده است، اما نباید از نقش اساسی امام سجاد(ع) نیز در این زمینه غافل شویم.

وی ادامه داد: حضرت زینب(س) در فاصله کوتاهی از شهادت برادرشان وفات کردند اما امام سجاد(ع) مدت بیشتری زندگی کردند و بحث انتقال پیام کربلا مدت طولانی‌تری در اختیار ایشان قرار داشت.

واعظ موسوی خاطرنشان کرد: رساله حقوقی و صحیفه سجادیه، ۲ اثر ماندگار امام سجاد(ع) هستند که رساله حقوقی ایشان در حوزه حقوق، اثر بی‌نظیری محسوب می‌شود و در صحیفه سجادیه ایشان نیز آموزه‌های سیاسی، اجتماعی، نظامی، فردی و خانوادگی را در قالب دعا می‌توان دید و آنقدر این کتاب‌ها ارزشمند و پر از نکات آموزشی و اخلاقی است که شرح‌های زیادی برای آن نوشته شده است.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه بیشترین احادیث نقل شده متعلق به امام سجاد(ع) وامام باقر(ع) است، اظهار کرد: بیشترین احادیث موجود توسط امام سجاد(ع) و امام باقر(ع) نقل شده است و به این خاطر که مدت طولانی‌تری در اختیار داشتند و حساسیت‌ها کمتر بود، توانستند احادیث بیشتری منتقل کنند. از امام سجاد(ع) نیز سخنانی ارزشمند چه به صورت کوتاه و یا مفصل به دست رسیده است.

واعظ موسوی با اشاره به عدالت‌خواهی امام سجاد(ع) عنوان کرد: عدالت‌خواهی و بسط آن یکی از ویژگی‌ها و آرزوهای اهل بیت(ع) است و جوامع بشری نیز مایل هستند تا عدالت در دنیا حاکم باشد؛ اگر امام سجاد(ع) در شرایط امروز جامعه حضور داشت بر گسترش عدالت و برچیده شدن ظلم و ظالم تلاش می‌کردند.

وی ادامه داد: ازطرفی نیز اگر امام سجاد(ع) در شرایط امروزه جامعه حضور داشت تلاش خود را بر آموزش رهنمودهایی برای تمام افراد در زمینه‌های خانوادگی، اجتماعی، فردی و سیاسی می‌کردند. همچنین درس‌های بزرگی چون دشمن‌ستیزی و زیر با ظلم نرفتن که شعار اهل بیت است و درست زندگی کردن را به ما می‌دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha