• دوشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۶:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402050905069
  • خبرنگار : 50548

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

تمام اقدامات ما باید پژوهش‌محور باشد

تمام اقدامات ما باید پژوهش‌محور باشد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اهمیت پژوهش، گفت: اگر ما هر اقداممان بر اساس پژوهش‌های انجام شده باشد، می‌توانیم در جهت حل مشکلات کشور و پیشرفت علم، بیش از پیش موثر باشیم.

محمدعلی کیانی هشتم مرداد در آیین تکریم و معارفه معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در تالار شهیدهاشمی‌نژاد بیمارستان امام رضا(ع) برگزار شد، ضمن تشکر از زحمات فراوان مجید غیور مبرهن در مدت دو سالی که در سمت معاون پژوهشی این دانشگاه فعالیت داشته است، اظهار کرد: فعالیت‌های نوآورانه دکتر غیور به‌ ویژه در حوزه بین‌الملل و همچنین مسائل کمّی حوزه پژوهش از نقاط شاخص معاونت ایشان بود. 

وی افزود: شرایط و وضعیت پژوهش در کشور با نوساناتی مواجه است و ما نسبت به کشورهای همسایه، نیازمند تلاش و کوشش بیشتر هستیم. شرایط نشان می‌دهد که اگر به همین منوال پیش رویم، ممکن است جایگاه‌های منطقه‌ای خودمان را از دست دهیم، بنابراین لازم است که به حل مشکلات حوزه پژوهشی بپردازیم. در این زمینه مسائل بسیاری وجود دارد که در سطح مجلس و دولت برای حل آن‌ها تلاش می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اهمیت پژوهش، بیان کرد: اگر ما هر اقداممان بر اساس پژوهش‌های انجام شده باشد، می‌توانیم در جهت حل مشکلات کشور و پیشرفت علم، بیش از پیش موثر باشیم. اکنون باید پژوهشگران‌مان را به سمت انجام پژوهش‌های کاربردی و جامع‌نگر هدایت کنیم.

کیانی با اشاره به تاسیس نخستین پژوهشگاه جامع سلامت کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آینده نزدیک، اضافه کرد: این پژوهشگاه باید نقطه عطفی بر مطالعات و فعالیت‌های پژوهشی پژوهشگران باشد و فرصتی است برای تمام اساتید که بتوانند در آنجا فعالیت‌هایی متفاوت از آن چیزی که در گذشته بوده را انجام دهند.  

وی با بیان اینکه اکنون در حال کار بر روی طرح توسعه پارک سلامت هستیم، در خصوص تجهیزات گفت: وام‌ها در دو حوزه آموزش و پژوهش صرف می‌شود، البته منابع بانک‌ها بسیار محدود است و امیدواریم براساس توافق نامه‌ای که با بانک داریم، بتوانیم تجهیزات لازم را هم در بعد آموزش و هم در بعد پژوهش تهیه کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تشکر از محسن موهبتی برای پذیرش معاونت پژوهشی این دانشگاه، بیان کرد: ایشان با توجه به شرایط و مسائلی که داشتند، به نوعی از خود گذشتگی کردند و امیدواریم با وقت‌گذاری مناسب و مشاوره با پژوهشگرانی که افتخار دانشگاه علوم پزشکی هستند و استفاده از تمام پتانسیل‌های مجموعه دانشگاه، ما را در تحقق اهداف یاری دهند.

باید توجهات بیشتری به امر پژوهش شود

همچنین محسن موهبتی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر کشور، پتانسیل‌های بسیار بالایی در حیطه‌های مختلف از جمله حیطه بااهمیت پژوهش دارد. همچنین مهمترین ظرفیت این دانشگاه، نیروی انسانی آن است. ۲۸ تن از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزء یک درصد دانشمندان برتر هستند، همچنین پژوهشگران بسیار قابل توجهی داریم که در سطح بین‌المللی شناخته شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه پژوهش‌های بالینی یکی از چالش‌های اساسی ما در حیطه پژوهش است، گفت: ما می‌دانیم که اعضای هیات علمی بالینی جزو نخبگان جامعه هستند، اگرچه سهم بالین در حوزه پژوهش کم‌رنگ دیده می‌شود، اما این موضوع بدین معنا نیست که پتانسیل پژوهشی کمتری در این حیطه وجود دارد، بلکه مسائل جانبی از جمله درمان که در حوزه بالینی قرار دارد، این حوزه را تحت‌الشعاع قرار داده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تجهیزات پژوهشی خوبی در اختیار این معاونت قرار دارد، در رابطه با چالش‌های پژوهش، اظهار کرد:  در حال حاضر مشکلات اقتصادی و همچنین جایگاهی که حوزه درمان دارد، باعث کم‌توجهی به پژوهش می‌شود. خیلی از اوقات مسئولین ناخواسته مجبورند اولویت را بر درمان بگذارند و این امر موجب کمرنگ شدن پژوهش می‌شود. البته تا جایی که امکان دارد این جایگاه و فرهنگ پژوهش‌محوری باید در بحث درمان هم تقویت شود.

موهبتی با اشاره به ممزوج شدن موقعیت درمان، آموزش و پژوهش گفت: با وجود اشکالاتی که در این زمینه وجود دارد، این موقعیت می‌تواند فرصت جدی برای ارتقای شرایط پژوهشی کشور باشد. همچنین جایگاه پژوهشی کم‌رنگ‌تر کشور نسبت به دیگر کشورها نشان می‌دهد که نیاز است تا به این حوزه بیشتر پرداخته شود تا جایگاه‌مان در خاورمیانه و دنیا ارتقا یابد.

وی تأکید کرد: نگاهی به سابقه علم‌سنجی نشان می‌دهد بسیاری از پژوهشگران برتر، بالینی هستند، بنابراین امکان این وجود دارد که ما بتوانیم در بالین هم پژوهشگران برتری تحویل جامعه دهیم و در این راه از اعضای هیات علمی بالینی انتظار کمک بیشتری داریم. در بالین، پژوهش تا حد زیادی خاموش است و باید بتوانیم شعله‌ای در پژوهش‌های این حوزه روشن کنیم.

همچنین مجید غیور مبرهن، معاون سابق پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم با اشاره به مشکلات حوزه پژوهش، ضمن تشکر از حمایت‌های رئیس دانشگاه، بیان کرد: در این مدت زیرساخت‌های خوبی ایجاد شد و ساختار کار شکل و شمایل خوبی یافت. مرکز سلول‌تراپی با حدود ۱۲۰۰ متر بنا را داریم که به زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با بیان اینکه جایگاه پژوهش در کشور و دانشگاه مظلوم واقع شده است، اضافه کرد: پژوهشگران برجسته به شدت دچار آسیب‌ هستند. هدفم از پذیرش این مسئولیت این بود است که چتر حمایتی برای پژوهشگران فراهم آورم. پژوهش در جامعه مظلومیتی دارد و حق آن به خوبی ادا نشده است. از سوی دیگر بودجه‌هایی که برای پژوهش در کشور اختصاص داده می‌شود، تنها ۱۰ درصد به وزارت علوم و ۹۰ درصد به دیگر قسمت‌ها تعلق می‌گیرد. باید در بحث آموزش پژوهش نیز اقدامات زیادی انجام دهیم، زیرا انتظارات جامعه از پژوهشگران بالاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha