• چهارشنبه / ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402051106944
  • خبرنگار : 30147

برای اولین بار در شرق کشور

انگور "موندراپ" در خلیل‌آباد به ثمر نشست

انگور "موندراپ" در خلیل‌آباد به ثمر نشست
عکس از آرشیو است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد گفت: با همت یکی از باغداران برای اولین بار در شرق کشور رقم انگور موندراپ در این شهرستان به ثمر نشست.

محمود شبان در حاشیه برگزاری رویداد ترویجی انگور استانی که در این شهرستان برگزار شد، در گفت و گو با ایسنا در خصوص توسعه ارقام کم آب طلب و بازار پسند، افزود: شهرستان خلیل‌آباد با ۳۰ رقم انگور به عنوان قطب تولید انگور در خراسان رضوی بالغ‌بر ۵۷۲۷ هکتار باغ انگور دارد و همه ساله بالغ‌بر ۱۰۰ هزار تن از این محصول تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به دلیل کیفیت این محصول همه ساله حدود۸۰  درصد انگور تولید شده تبدیل به کشمش و مابقی به صرف تازه‌خوری به کشورهای همسایه و سایر استان‌های کشور صادر می‌شود، بیان کرد: کشمش سبز قلمی خلیل‌آباد شهرت جهانی دارد و مورد تقاضای بسیاری از کشورها است.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد در ادامه در خصوص رونمایی از ارقام جدید و ویژه مثل موندراپ که در سایت الگویی انگور این شهرستان برای اولین بار در شرق کشور انجام شده است، اظهار کرد: نهال انگور موندراپ علاوه بر اینکه طعم شیرین و بسیار خوبی دارد، منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها، فلاونوئیدها، منگنز و چند نوع ویتامین‌ است.

وی تصریح کرد: حبه‌های این رقم انگور با پوست بنفش تیره، تقریباً سیاه گوشت آن سفت و به نگهداری آن در یخچال برای مدتی کمک می‌کند.

شبان با اشاره به اینکه این نوع انگور تقاضای زیادی دارد، افزود: این رقم هم به صورت خام و هم برای کاربردهای آشپزی مناسب است.

وی در ادامه از تغییر الگوی مدیریت آبیاری به صورت قطره‌ای و ایجاد یک فضای مسقف برای جلوگیری از تبخیر آب و نگه داشت آب به عنوان مهمترین نکته روز دنیا در مدیریت صحیح منابع آب نام برد.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد با تأکید بر کشت ارقام کم آب طلب و مقاوم به تغییرات شرایط اقلیمی پرخطر گفت: در حال حاضر با توجه گرم شدن محیط، کشت ارقام کم آب طلب و مقاوم به تغییرات شرایط اقلیمی ضروری است.

وی همچنین با اشاره به اینکه باید به نیاز روز بازار توجه شود، اظهار کرد: مهم‌ترین مشکل شهرستان در حوزه انگور عدم وجود سرمایه‌گذار در احداث کارخانه‌های فرآوری انگور است.

شهرستان خلیل‌ آباد با ۱۸ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی حدود ۲۳۸ هزار تن محصولات دامی، زراعی و باغی تولید می‌کند. انگور، زعفران، انار و پسته از مهمترین محصولات این شهرستان است که جنبه صادراتی دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha