• یکشنبه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402051508632
  • خبرنگار : 50572

شیردهی ناب ترین احساس بین مادر و کودک است

شیردهی ناب ترین احساس بین مادر و کودک است

ایسنا/کردستان کارشناس تغذیه و آموزش شیر دهی گفت:ارتباط پوستی بین نوزاد و مادر از اساسی ترین ارتباط های دوران شیردهی است، به طوری‌که نوزاد با حس بو، لمس پوست مادر، آرام می گیرد و حتی دمای بدن نوزاد از طریق شیر مادر تنظیم می شود.

بهار پیری، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در سال ۱۹۹۰ سیاست‌گزاران یونیسف و سازمان بهداشت جهانی، با همکاری دو کشور امریکا و سوئد، جلسه‌ایی را در محلی به نام سپدال دگلی اینوچنتی ایتالیا برگزار کردند تا برای تغذیه نوزاد با شیر مادر اصول و استانداردهای جهانی تنظیم کنند. نتیجه این گردهمایی صدور اعلامیه‌ایی بود که به نام محل برگزاری این گردهمایی، به «اعلامیه اینوچنتی» مشهور است و هر سال در سالگرد تصویب این اعلامیه با انتخاب یک شعار برای بالا بردن آگاهی همگانی درباره اهمیت تغذیه با شیر مادر و ترویج آن در سراسر جهان تلاش می‌شود، از این روهفته جهانی شیردهی برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ شروع شد و تاکنون در ۱۲۰ کشور توسط یونیسف و شریک‌هایش شامل اتحاد جهانی برای اقدام شیردهی، سازمان بهداشت جهانی و دیگر سازمان‌ها انجام می‌شود، هدف اصلی این رویداد ترویج فرهنگ شیردهی و شیردهی منحصر به فرد برای حداقل شش ماه اول از زندگی نوزاد است.
وی افزود: تلاش کادر درمان برای آموزش شیردهی از جمله تلاش هایی است که در زمان پیش از بارداری، بارداری و بعد از تولد سعی در ترویج آموزش رایگان شیردهی به همه والدین دارد، تا خانواده‌ها را برای این مهم آگاه سازد.
این کارشناس تغذیه و آموزش شیردهی بیان کرد: ارتباط پوستی بین نوزاد و مادر از اساسی ترین ارتباط های دوران شیردهی است، به طوری‌که نوزاد با حس بو، لمس پوست مادر، آرام می‌گیرد و حتی دمای بدن نوزاد از طریق شیر مادر تنظیم می شود. زمانی که کودک مریض می شود نیاز لحظه ای کودک بیمار در شیر مادر است، ارتباط چشمی که مادر و نوزاد برقرار می‌کنند از قوی ترین ارتباط های عاطفی است و با نگاه کودک به مادر، شیر در رگ های سینه مادر فوران می کند و مادر می فهمد که کودک گرسنه است یا نیاز دیگری دارد.

وی ادامه داد: اگر دقت کرده باشید، همیشه مادران از جانب کودکی که هنوز زبان باز نکرده سخن می گویند و دقیقاً سخنانی که مادر از جانب کودک یا نوزاد می گوید، تناسبی کامل با حرکات کودک دارد، بسیاری از مادران معتقدند زمان شیردهی از لذیذترین دقایق زندگی آن هاست، چون تنها در آن لحظات است که هیچ غم و اندوهی را حس نمی کنند و به راستی حس مادر شدن و شیره جان را نثار موجودی معصوم کردن جز مادرانگی چه چیزی می تواند باشد؟
پیری، عنوان کرد: این روند در کشورهای در حال توسعه، روندی دارای نوسان است، چون بارداری ها اکثراً بدون برنامه و بیشتر ناخواسته یا در سنین بسیار پایین یا بالا اتفاق می افتد از این رو دوران شیردهی با آرامش سپری نمی شود، شیردهی مراحل خاص خود را دارد و باید مادر شیرده از نظر روانی و جسمی آمادگی کافی و لازم را برای این مرحلە از زندگی نوزاد را داشته باشد. بسیار اتفاق افتاده که هنگام آموزش شیردهی مادر از بغل کردن نوزاد می ترسد چون خودِ مادر، کودک است، یا لااقل به آن رشد فکری نرسیده که یکی دیگر را حمایت کند یا از طرف همسر حمایت روحی و روانی نمی شود و دوران شیردهی با مشکل رو برو می شود.
وی افزود: هر سال برای حمایت از مادران شیردە، سازمان بهداشت جهانی شعارهایی را در نظر می گیرد. برای نمونه در سال ۲۰۱۶ «پشتیبانی از مادران برای شیردهی در هر زمان و مکان»، شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال ۲۰۱۷ «حمایت همه جانبه از مادران برای تداوم تغذیه با شیر مادر» و شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال ۲۰۱۸ «تغذیه با شیر مادر: بنیاد زندگی» بود. هدف نهایی از این شعارها، تغذیه با شیرمادر با تغذیه خوب، امنیت غذایی و کاهش فقر، زیربنای زندگی سالم است.
به گفته این کارشناس، یکی دیگر از مشکلاتی که روند شیردهی را دچار معضل می کند شیردهی بیش از دو سال است، زنان مدام از طولانی بودن این دوران شکایت دارند، به نظر بسیاری از این مادران شیردهی طولانی مدت سبب عدم تناسب و تغییر قیافه می شود و به عنوان یک مشکل اساسی به این موضوع نگاه می کنند.
وی بیان کرد: سالانه سازمان بهداشت جهانی تغذیه با شیر مادر شعارهای ویژه ای را بنا به موقعیت و نیاز جامعه در نظر می گیرد.
این کارشناس با اشاره به اینکه شیر مادر بهترین منبع تغذیه، مقوی‌ترین نوع شیر و تامین‌کننده‌ی امنیت غذایی نوزاد پس از تولد است خاطرنشان کرد: شیردهی با شیر مادر، تغذیه مناسب و مورد نیاز نوزاد را از ساعات اولیه پس از تولد تامین می‌کند و لازم است که تا ۲ سالگی تغذیه با شیر مادر برای نوزاد ادامه پیدا کند، سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که تمام نوزادان پس از تولد لازم است از شیر مادر تغذیه کنند. شیر مادر تا ۶ ماهگی مواد و انرژی مورد نیاز نوزاد را تامین می‌کند. پس از آن نوزاد نیاز به انرژی بیشتری دارد که در آن زمان شیردهی از ماه ۶ به بعد در کنار مکمل‌ها و مواد غذایی دیگر ادامه پیدا می‌کند.

وی یادآور شد: پایان شیردهی تغییر کامل غذای کودک از شیر مادر به غذای معمول خانواده، قدم مهمی در این فرایند است. در این بازه‌ی زمانی بسیاری از کودکان دچار سوءتغذیه می‌شوند به همین دلیل، باید والدین با آگاهی و شناخت کامل از نیاز کودک و غذای مناسب تا تغییر از شیر مادر به غذای معمولی و سفره خانواده به خوبی و بدون مشکل انجام شود.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha