• یکشنبه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402051508848
  • خبرنگار : 50416

کافی‌‎نت‌نماهایی که کار کافی‌نت‌ها را کساد کردند

کافی‌‎نت‌نماهایی که کار کافی‌نت‌ها را کساد کردند

ایسنا/همدان یک کافی‌نت‌دار تداخل صنفی در این شغل را یکی از مهمترین مشکلات پیش روی کافی‌نت‌داران خواند و مطرح کرد: در حال حاضر بسیاری از لوازم‌التحریری‌ها، دفاتر خدمات دانشجویی، دفاتر پیشخوان دولت، اداره پست و چاپخانه‌های تبلیغاتی که تنها مجوز پرینت، تایپ و تکثیر داشته و مجوز کافی‌نت ندارند، به صورت گسترده خدمات کافی‌نتی از جمله تحقیق و مقالات، ثبت‌نام‌های اینترنتی، پرداخت‌های اینترنتی، ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی و بیمه انجام می‌دهند.

به گزارش ایسنا، طی چند سال اخیر با توسعه زیرساخت های ارتباطی، اینترنت، افزایش ابزارهای شخصی متصل به اینترنت و همچنین آگاهی بیشتر مردم در این زمینه، درآمد کافی نت ها به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کرده و آسیب دیده اند، از طرفی بسیاری از خدمات متعلق به کافی نت ها توسط اصناف دیگر از جمله دفاتر پیشخوان دولت یا دفاتر خدمات دانشجویی و اینترنتی ارائه می شود که ضربه سنگینی به کافی نت ها وارد کرده است.

زمان ثبت نام و ارائه اظهارنامه های مالیاتی از زمان پرکاری کافی نت هاست اما به نظر می رسد در حال حاضر مجموعه های دیگری بدون مجوز ارائه خدمات کافی نت، این خدمات را ارائه می دهند.

مهران جعفری‌ملایری، کارشناسی کامپیوتر و کارشناس ارشد مدیریت دارد، وی در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: برخی صنوف چون دفاتر پیشخوان دولت با دفاتر خدمات دانشجویی و اینترنتی به علت نداشتن مجوز لازم، نرخ‌نامه مشخصی برای انجام این خدمات از اداره صنعت، معدن و تجارت(صمت) دریافت نکرده و به همین علت از خودشان قیمت می دهند.

به گفته وی، پلیس فتا به صورت دوره ای از کافی نت ها بازدید و بر ارائه خدمات آنها نظارت دقیق دارد اما هیچ نظارتی در این زمینه بر دیگر اصناف نیست و در نتیجه ممکن است به امنیت ارائه خدمات به مردم آسیب وارد شود.

جعفری‌ملایری با تأکید بر اینکه هر صنف باید به صورت تخصصی کار خود را انجام دهد، افزایش چند برابری قیمت کاغذ، اینترنت و سرویس و تعمیر دستگاه های فتوکپی، پرینتر و اسکنر را از دیگر مشکلات این صنف برشمرد.

این کافی‌نت‌دار، به افزایش چند برابری کرایه مغازه ها اشاره و پیشنهاد کرد بسته های اینترنتی و کاغذ به صورت سهمیه ای برای کافی نت ها درنظر گرفته شود.

مانع تراشی برای دریافت جواز کسب

جعفری‌ملایری ۱۲ سال پیش و پس از اتمام دوره سربازی به علت علاقه به حوزه کامپیوتر، برای دریافت جواز کسب کافی نت اقدام می کند اما همان موقع دو شرط اصلی تأهل و ۳۰ سال سن برای دریافت مجوز از موانع مهم پیش روی این جوان می شود.

وی شرایط پیچیده و گاهی سخت گیری های بی مورد برای دریافت جواز کسب را یکی از موانع پیش روی یک جوان جویای کار دانست و گفت: من به علت همین سخت گیری ها مجبور شدم به نام فرد دیگری جواز کسب بگیرم تا اینکه بعدها با مهیا شدن شرایط لازم، به نام خودم جواز کسب گرفتم.

دردسرهای مالیاتی برای کافی نت ها

وی تصریح کرد: برخی ثبت نام های اینترنتی از جمله کنکور و آزمون های استخدامی پرداخت های اینترنتی دارند اما اکثر مشتریان به دلایل امنیتی، رمز دوم اینترنتی ندارند و مجبوریم با کارت بانکی خود پرداخت اینترنتی را انجام دهیم اما زمانی که مشتری برای پرداخت این هزینه کارت می کشد، برای ما مالیات خواهد داشت در حالیکه ما تنها پرداخت اینترنتی را انجام دادیم و آن هزینه درآمد ما محسوب نمی شود.

به گفته جعفری‌ملایری، در حال حاضر کافی نت ها زیرمجموعه اتحادیه موبایل فروشان، لوازم کامپیوتر، سیم پیچی الکتروموتور، تعمیر لوازم برقی و صوتی و تصویری و پکیج و رادیاتور هستند و بهتر است کافی نت ها صنف جداگانه ای داشته باشند و یک نماینده از همین صنف رئیس اتحادیه باشد تا با فراق بال بیشتری مشکلات این صنف را پیگیری کند.

تأخیر در ارائه نرخ‌نامه خدمات به کافی نت ها

مهدی نصیری نیز کارشناس‌ارشد نرم افزار کامپیوتر است و از سال ۸۹ در این حوزه مشغول به کار شده است.

نصیری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به تغییر شرایط و زیرساخت های ارتباطی، اجاره سیستم به مشتریان حذف شده و بیشتر کافی نت ها خدمات اینترنتی ارائه می دهند، مطرح کرد: یکی از مهمترین مشکلات کافی نت ها، تأخیر در ارائه نرخ خدمات به کافی نت از سوی دستگاه ذیربط است.

ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی در حیطه کاری اداره پست یا دفاتر پیشخوان دولت نیست

به گفته وی، در حال حاضر هر فرد با اندک سواد کامپیوتری، در پیک کاری کافی نت داران، خدماتی ارائه می دهد که مربوط به کافی نت هاست و وقتی پیگیری می کنیم ادعا می کنند که جواز دارند؛ چطور ممکن است یک صنف همزمان دو جواز کسب داشته باشد و خدماتی ارائه دهد که مربوط به آن صنف نیست؟

نصیری با بیان اینکه در حال حاضر دفاتر پیشخوان دولت و اداره پست ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی را انجام می دهند، گفت: این در حالیست که ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی در حیطه کاری اداره پست یا دفاتر پیشخوان دولت نیست.

وی با اشاره به اینکه یک کافی نت پس از چند سال کار کردن، مشتریان ثابتی برای خود جذب می کند، افزود: قبلاً در صدور جواز کسب محدودیت هایی مبنی بر اینکه دو کافی نت در کنار هم نباشند و حداقل فاصله ای رعایت شود، وجود داشت اما متأسفانه در حال حاضر این محدودیت ها نیست و به محض شلوغ شدن کافی نت، مشتری ثابت من برای دریافت خدمات به کافی نتی که کنار مغازه ماست، می رود.

بزرگترین مشکل کافی نت ها؛ کاهش مشتریان برای اجاره سیستم

رئیس اتحادیه تعمیرکاران لوازم خانگی و صنوف وابسته نیز با بیان اینکه در شهرستان ملایر هفت کافی نت دارای جواز کسب وجود دارد، گفت: در حال حاضر با توجه به توسعه زیرساخت های ارتباطی و فضای مجازی و گوشی های هوشمند، بزرگترین مشکل کافی نت ها کاهش مشتریان برای اجاره سیستم است.

امیر بابایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در ارائه برخی خدمات از جمله ثبت نام های اینترنتی بین این صنف با صنف فروشندگان لوازم التحریر، تداخل صنفی ایجاد شده است، مطرح کرد: تعداد زیاد زیرمجموعه صنف تعمیرکاران لوازم خانگی، سبب کُند شدن ارائه خدمات به اصناف زیرمجموعه شده است.

بهم ریختگی در زیرمجموعه اتحادیه های اصناف مختلف

به گفته بابایی، در حال حاضر فروشندگان موبایل، کامپیوتر، لوازم الکتریکی، سیم پیچی الکتروموتور، کافی نت داران، تعمیرکار یخچال، آبگرمکن، لوازم صوتی و تصویری، لوازم کوچک برقی، پکیج و رادیاتور و حتی خط کشی خیابان ها و معابر همگی زیرمجموعه این صنف هستند.

وی با اشاره به بهم ریختگی موجود در زیرمجموعه اتحادیه های اصناف مختلف در شهرستان، خاطرنشان کرد: برخی اصناف که هیچ ارتباط کاری با صنف ما ندارند زیرمجموعه ما هستند اما برخی دیگر مانند ویدئو کلوپ ها که ارتباط کاری بیشتری با این صنف دارند، زیرمجموعه ما نبوده و زیرمجموعه صنف خرازی ها هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha