• پنجشنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۹:۴۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402051912113
  • خبرنگار : 50598

ضرورت بازآفرینی نقش جهاد دانشگاهی در نظام حکمرانی کشور

ضرورت بازآفرینی نقش جهاد دانشگاهی در نظام حکمرانی کشور

ایسنا/مرکزی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: جهاد دانشگاهی نیاز به یک باز تعریف اساسی در نوع نقش آفرینی و ماموریت‌های خود در نظام حکمرانی کشور دارد.

علی اکبر کریمی، پنج‌شنبه ۱۹ مرداد در جلسه شورای معاونین جهاد دانشگاهی استان مرکزی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی قطعا یکی از درخشان‌ترین نقاط تاریخ جمهوری اسلامی است. نهادهای انقلابی در اوایل انقلاب هرکدام بر اساس یک ضرورت شکل گرفتند که جهاد دانشگاهی نیز برای نقش آفرینی در دانشگاه‌ها، انقلاب فرهنگی و توسعه علمی کشور ایجاد شد.

وی ضمن تقدیر از تلاش‌های جهاد دانشگاهی استان مرکزی در دوره اخیر گفت: امید است که با برنامه ریزی خودتان و با حمایت‌هایی که در سطح استان و ملی وجود دارد، شاهد گام‌های بلند مجموعه جهاد دانشگاهی استان مرکزی باشیم.

کریمی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نیاز به یک بازتعریف اساسی در نوع نقش آفرینی و ماموریت ها و وظایف خود در عرصه نظام حکمرانی کشور دارد تصریح کرد: جهاد دانشگاهی باید در توسعه نظام علمی و دانشگاهی کشور گام‌های جدی‌تری بردارد. در سالیان گذشته که معاونت علمی ریاست جمهوری وجود نداشت، جهاد دانشگاهی بیشترین سهم را در توسعه علمی کشور بر عهده داشت و باید اکنون نیز این امر محقق شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: مقام معظم رهبری همواره به جهاد دانشگاهی توجه دارند و این اهمیت جهاد دانشگاهی در نظام جمهوری اسلامی را می‌رساند. رشد علمی کشور در این سالها نشان از نقش بزرگ جهاد دانشگاهی دارد. بعد از ورود معاونت علمی ریاست جمهوری و بحث شرکت‌های دانش بنیان متاسفانه نقش جهاد دانشگاهی تضعیف شد اما مجددا جهاد باید نقش خودش را باز تعریف کند تا بتواند تاثیرگذاری بیشتری در کشور داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب، نیاز اصلی امروز کشور، توسعه علمی عنوان شده است گفت: ما باید نقش و سهم خودمان را در اقتصاد جهانی پیدا کنیم و باید به صورت جهشی خودمان را بالا ببریم. در عرصه‌هایی که روی آنها کار جهادی انجام داده‌ایم این دستاوردها را دیده‌ایم و اگر در سایر موضوعات نیز کار جهادی انجام دهیم جزو کشورهای برتر دنیا در آن زمینه خواهیم شد.
کریمی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید قدر ظرفیت‌ها و پیشینه درخشان خود را بداند اظهار کرد: این نهاد از آنجاکه نهادی غیردولتی است قدرت مانور و انعطاف بیشتری نسبت به نهادهای دولتی دارد و با سرمایه‌های علمی که درونش وجود دارد می‌تواند نقش برجسته‌ای ایفا کند. ما در مجلس شورای اسلامی به دنبال برجسته کردن نقش جهاد دانشگاهی در کشور هستیم اما خود جهاد با استفاده از ظرفیت‌های فکری خود می‌تواند مهمترین نقش را در پیشرفت خود داشته باشد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: تمامی موضوعاتی را که عنوان کردم در برش استانی نیز صادق است یعنی مسئولین جهاد دانشگاهی در استان نباید بنشینند و منتظر تصمیمات کشوری باشند بلکه با روحیه انقلابی که دارند باید به دنبال راه‌ها و اقدامات جدید و تاثیرگذار باشند. جهاد دانشگاهی ظرفیت های خوبی در امور پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، علمی، خدماتی و صنعتی دارد و می‌تواند نقش آفرینی جدی در استان مرکزی داشته باشد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در دوره جدید از برخی از رویکردهای معمول خود فاصله گرفته  است اظهار کرد: این فاصله گرفتن خوب است چراکه باعث می‌شود دنبال کارهای جدید بروید. باید با بررسی و مطالعه‌ و با مراجعه‌ای که به دستگاه‌های استان دارید، مشکلات و گره‌های استان را پیدا کنید و به سراغ حل آنها با راهکارهای علمی بروید. وقتی شما به سراغ کاری بروید که کسی سراغش نرفته، خود به خود همه نگاه‌ها به سمت شما می‌آید و منجر به درآمدزایی خوبی برای شما خواهد شد همانند موضوع سلول های بنیادی و رویان که قبل از شهید کاظمی آشتیانی و همکاران جهادگر ایشان کسی سراغ این موضوعات نرفته بود و منجر به این شد که نام رویان در ایران و جهان برجسته شود.

کریمی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید نقش پررنگی در توسعه استان داشته باشد گفت: مدیریت و استفاده صنعتی و علمی مجدد از پسماندها، تولید دستگاه‌های بازیافت زباله، فیلتراسیون صنایع و واحدهای تولیدی، تکمیل زنجیره تولید در استان، تامین و تولید مواد اولیه صنایع و واحدهای تولیدی، آبیاری مکانیزه و کارهای نوین در کشاورزی، بر عهده گرفتن فعالیت‌های پژوهشی اولویت‌دار استان، حسابرسی مدیریت در نظام اداری و تقویت تیم‌های جهادی به منظور توسعه علمی استان از جمله کارهای بر زمین مانده‌ است که جهاد دانشگاهی در استان مرکزی می‌تواند به آنها ورود پیدا کند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش نیز باید از کارهای معمول فاصله بگیرد و به سمت تقویت دوره‌های مهارتی کوتاه مدت و دوره‌های آموزشی مدیران و کارمندان دستگاه‌های اجرایی برود. همچنین جهاد دانشگاهی می‌تواند به موضوع ایجاد بانک اطلاعاتی مدیران استان ورود پیدا کند. این شایسته استان مرکزی نیست که مدیران غیر بومی در ادارات کل استان بیایند و عناصر شایسته بومی ما که در نظام اداری هستند دیده نشوند. اگر بانک اطلاعاتی مدیران ایجاد شود از ظرفیت سرمایه‌های انسانی متخصص در پست‌های مدیریتی استانی استفاده خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه رویان جهاد دانشگاهی همچنان جای توسعه دارد اظهار کرد: در حوزه درمانی و پزشکی می‌توانید کارهای بر زمین مانده را انجام دهید چون مزیت شما این است که یک کار بر زمین مانده را انجام دهید و وقتی تکمیل کردید، آنرا برون سپاری کنید. جهاد دانشگاهی استان مرکزی اگر بتواند کلینیک‌های تخصصی برای بیماری‌های خاص در استان راه‌اندازی کند بسیار کار خوبی است چراکه در این مورد در استان کمبود داریم.

ضرورت بازآفرینی نقش جهاد دانشگاهی در نظام حکمرانی کشور

محسن مرادی، رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز اظهار کرد: در ۷ ماهی که تیم جدید مدیریتی در جهاد دانشگاهی استان مستقر شده تلاش کردیم تا مباحث مختلفی از جمله منابع مالی و نیروی انسانی را سازماندهی و مدیریت کنیم تا به یک نظم و سامان خوبی برسیم.

وی گفت: باید با نگاهی تحولی، نقش ویژه‌ای برای جهاد دانشگاهی قائل شویم و از انجام امور تکراری و موازی کاری خارج شویم. ما باید از بروکراسی و فضای اداری خارج شویم و کارهای نو انجام دهیم.

مرادی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اقدامات متنوعی انجام می‌دهد و در حال گسترش فعالیت های خود هستیم.

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی ادامه داد: مقام معظم رهبری همواره نگاه ویژه‌ای به جهاد دانشگاهی داشته و این نگاه، وظیفه ما را سنگین‌تر کرده است. ایشان جهاد دانشگاهی را پایه و ستون انقلاب اسلامی می‌دانند و به همین منظور باید نقشی موثر در استان و کشور ایفا کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha