• شنبه / ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402052112528
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

نبض تازه در دنیای کتابخوانی

نبض تازه در دنیای کتابخوانی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری کتاب خواندن از طریق نرم‌افزارهای دیجیتالی چند سالی است شیوه مرسومی برای مطالعه شده و حالا برخی ترجیح می‌دهند به جای بیرون رفتن از خانه و جست‌وجو در کتاب‌فروشی‌ها، تنها با مراجعه به نرم‌افزارهای خرید آنلاین کتاب و یا دیگر سامانه‌های دانلود کتاب الکترونیک، کتاب موردنظرشان را بیابند و به آسانی و حتی گاه با قیمت پایین‌تر از نسخه‌های چاپی آن را تهیه کنند.

به گزارش ایسنا، در عصر حاضر افراد بیش از گذشته تمایل دارند از طریق ابزارهای الکترونیک فعالیت‌های خود را انجام دهند و حتی کتاب را صورت آنلاین مطالعه کنند، این در حالی است که تعدادی از کارشناسان می‌گویند خواندن کتاب بر روی دستگاه‌های دیجیتال نه تنها نمی‌تواند لذت کتاب خواندن به شیوه سنتی را به ارمغان بیاورد، بلکه ممکن است مشکلاتی جسمانی را برای افراد در پی داشته باشد.

سجاد خالقی محقق و نویسنده کتاب با اشاره به اینکه ارتباط فضای مجازی با فرهنگ مطالعه کاغذی یک تیغ دو لبه است، عنوان کرد: مطالعه مجازی  هم می‌تواند کمک کننده باشد و هم نابود کننده و به نحوه استفاده افراد بستگی دارد. اکنون نگاه منفی به مطالعه الکرونیک وجود دارد اما با توجه به پیشرفت‌های فضای مجازی و ورود اپلیکیشن‌ها و کتاب‌های صوتی به بازار مطالعه آسان‌تر شده است، پس باید دیدمان به مطالعه مجازی تغییر کند و در این زمینه فرهنگ‌سازی صورت گیرد.

این محقق حوزه کتاب با بیان اینکه نوجوانان تمایل بیشتری به مطالعه مجاری دارند، عنوان کرد: کتاب‌های الکترونیک همه جا هستند و همه‌جا می‌توان از آن‌ها استفاده کرد، حمل کتاب‌های الکترونیک راحت است و نسخه‌های الکترونیکی ارزان ‌قابل دسترس هستند پس برخی افراد تمایل بیشتری به مطالعه انلاین دارند.

خالقی با تاکید بر اینکه مطالعه سنتی و الکترونیک می‌توانند کمک کننده یکدیگر باشند، گفت: با پیشرفت‌ تکنولوژی در دنیا خواه یا ناخواه مطالعات به سمت مجازی پیش رفته و خواهند رفت و قطعا در آینده مطالعه کتاب‌‎های کاغذی کمتر خواهد شد.

خالقی خاطرنشان کرد: کتاب‌های الکترونیکی انواع مختلفی دارد و تعدادی غیرمجاز هستند و از طرفی گاهی کتاب‌های مجوز دار به طور غیر قانونی کپی رایت می‌شوند که در این صورت باید قوانین به طور کامل رعایت شود.

مطالعه سنتی غربت و مهجور نمانده  است.

همچنین احمد فرهادی بابادی، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: مطالعه و کتابخوانی یک راه کم هزینه و موثر در راستای افزایش آگاهی و بالا بردن کیفیت زندگی مردم است.

وی افزود: درسال‌های اخیر مطالعه الکترونیکی در کنار مطالعه کاغذی و سنتی قرار گرفته است و مطالعه الکترونیکی امکانات جدیدی را فراهم می‌کند که کمک کننده به سرانه مطالعه است و  معمولا دانشجویان و دانش‌آموزان بیشتر از مطالعه الکترونیک استفاده می‌کنند.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی بیان کرد: در زمینه درسی مراجعه به کتابخانه الکترونیک بسیار بیشتر است ولی در زمینه کتاب‌های عمومی مانند، تاریخ، ادبیات و کتاب‌های کودک ونوجوان  گرایش مردم به خواندن کتاب و ورق زدن صفحات بیشتر است.

فرهادی بیان کرد:  چهارمحال و بختیاری دارای ۵۶ کتابخانه و ۵ پیشخوان است که ماهانه به طور متوسط ۴۵ هزار کتاب از کتابخانه‌های استان به امانت گرفته می شود و در سال نزدیک به ۵۰۰ هزار کتاب به امانت داده می‌شود، این امر نشان دهنده آن است که مطالعه سنتی غربت و مهجور نمانده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان با اشاره به اینکه مراجعه به کتاب‌های کاغذی  با وجود مطالعه الکترونیک همچنان وجود دارد و از طرف دیگر مطالعه مجازی می‌تواندکمک کننده مطالعه سنتی باشد، تصریح کرد: دانشجویان مهندسی و پزشکی بیشتر به مطالعه مجازی رو می‌آورند  زیرا قابل دسترس‌تر بوده و آخرین ویرایش کتاب‌ها که در سطح دنیا وجود دارد در مطالعه الکترونیک قابل دسترس است.

این مسئول یاد آور شد:  اینکه برخی گمان می‌کنند فضای مجازی می‌تواند جای کتاب را بگیرد، این گونه نیست و هیچ چیزی نمی‌تواند در آینده هم جای کتاب را بگیرد. برخی کتاب‌ها  واقعا جایگزین ندارند.

 وی ادامه داد: حدود ۵۰ درصد از کتاب‌های که به امانت برده می‌شود مربوط به قشر کودک و نوجوان هستند، در واقع به دلیل  طرح و تصویری که دارند  مناسب کودکان و نوجوانان هستند در حالی که کتاب‌های الکترونیک چنین قابلیتی ندارند.

فرهادی خاطر نشان کرد: هر مطلبی که در فضای مجازی منتشر می‌شود صحت ندارد و افرادی که مطالعه مجازی دارند باید کتاب‌های خود را از سایت‌ها و برنامه های معتبر تهیه کنند.   

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha