• یکشنبه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402052213462
  • خبرنگار : 71021

به دنبال گزارش ایسنا از برج طغرل

کارشناسان ذره‌بین‌هایشان را روی برج نهصدساله تهران گرفتند

کارشناسان ذره‌بین‌هایشان را روی برج نهصدساله تهران گرفتند

به دنبال گزارش ایسنا از وضعیت مرمت برج طغرل، کارشناسان پژوهشکده ابنیه و بافت‌های تاریخی فرهنگی با بازدید از برج ۹۰۰ ساله تهران، نتیجه بررسی‌های میدانی و مستندنگاری‌ها و نتیجه کارشناسی‌ را به میراث فرهنگی استان تهران و پژوهشگاه میراث فرهنگی گزارش می‌دهند تا ایرادهای مرمتی برج سلجوقی اصلاح شود.

به گزارش ایسنا، مرمت برج طغرل طبق اظهارات رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ری برای حفاظت و استحکام‌بخشی بنا، از تیرماه ۱۴۰۲ آغاز شده است. اگرچه پس از رسانه‌ای شدن شیوه مرمت این برج و انتشار تصاویری از آن، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در دفاع از مرمت کنونی برج طغرل، توضیح داد که «مرمت این اثر تاریخی براساس نیاز حفاظت فنی و زیرنظر کارشناسان خبره میراث فرهنگی درحال انجام است و پیمانکار مرمت برج طغرل هم دارای مدرک تحصیلی مرتبط با گرید یک مرمت از سازمان برنامه و بودجه است.»

اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، پس از آن‌که شیوه مرمت این برج از سوی کارشناسان مرمت "غیراصولی" تشخیص داده شد، نیز اظهار کرد که «از اساتید مطرح در مرمت ابنیه تاریخی برای نظارت عالی و بهتر اجرا شدن پروژه استفاده خواهد شد.»

اکنون مهناز اشرفی ـ رییس پژوهشکده ابنیه و بافت‌های فرهنگی تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری (زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) ـ به ایسنا می‌گوید که همزمان با خبری شدن شیوه مرمت برج طغرل بود که اداره میراث فرهنگی استان تهران، نظر این پژوهشکده را درخواست کرد که ما بلافاصله با کارشناس مربوطه که ناظر مرمت است ارتباط گرفتیم و شاید دو روز از تاریخ نامه استان تهران گذشته بود که کارشناسان مرمت بازدید میدانی از برج طغرل انجام دادند و گزارش آن براساس مستندنگاری‌ها به اداره کل میراث فرهنگی استان تهران و پژوهشگاه میراث فرهنگی ارائه می‌شود.

رییس پژوهشکده ابنیه و بافت‌ها همچنین اظهار می‌کند: اصلا اینطور نبوده که اداره کل میراث فرهنگی استان تهران زودتر نظر پژوهشی کارشناسان را خواسته باشد و پژوهشکده همکاری نکرده باشد. کارشناسان ما دو روز از نامه درخواست استان تهران گذشته بود که بازدید میدانی را انجام دادند و گزارش تهیه شد.

در این زمینه بخوانید:

نگرانی درباره قدیمی‌ترین برج تهران

برج آرامگاه طغرل در شرق قبرستان ابن بابویه در شهر ری واقع شده که از آثار برجای‌مانده از دوره سلجوقیان است. این برج بدون احتساب گنبد احتمالی مخروطی‌شکل، که امروز اثری از آن باقی نمانده است، حدود ۲۰ متر ارتفاع دارد. به عقیدهٔ برخی از کارشناسان این برج شبیه عقربه‌های ساعت بوده و می‌توان از روی تابش آفتاب روی کنگره‌های آن، زمان را تشخیص داد. در برخی متون این محل، «برج خلیفه یزید» نامیده شده است.

این برج تا کنون حوادث زیادی را پشت‌سر گذاشته است، از زلزله‌های مهیب ری که آثار آن هنوز روی دیوارها دیده می‌شود، تا پست گاز و برق در دیوار به دیوار آن و ساخت‌ مجتمع فرهنگی در حریم آن و ایستگاه مترو که فرونشست‌هایی را به دنبال داشته است. اکنون مرمت این برج پس از حدود ۲۰ سال آغاز شده، ‌ اما شیوه مرمت آن که در جداره بیرونی درحال انجام است، مورد انتقاد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha