• سه‌شنبه / ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402052415424
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

اعلام برنامه‌های سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی در خراسان رضوی

اعلام برنامه‌های سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی با ارائه آماری در خصوص آزادگان این استان، به تشریح برنامه‌های این اداره در سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی حسن‌زاده نامقی امروز ۲۴ مرداد در نشست خبری اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی که در ادره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی برگزار شد، ضمن تسلیت حادثه شاهچراغ، اظهار کرد: در آستانه سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی هستیم، آزادگانی که تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و هرکدام از آن‌ها مظهر وفاداری به آرمان‌های اسلام اند.

وی افزود: آزادگان کانون روشنگری علیه استکبار و مظهر ایستادگی و مقاومت هستند. لحظه لحظه دوران اسارت آزادگان ذخیره‌ای از رنج‌های غیرقابل توصیفی است که بیان آن‌ها ممکن نیست. سال‌های مجاهدت آزادگان در اسارت‌گاه‌های حزب بعث از جمله مقاطع فراموش‌نشدنی تاریخ انقلاب اسلامی است. عظمت آزادگان در زمان اسارت بی‌اعتنایی به دنیا و حفظ ایثار و خدمت است. تبیین رشادت‌ها و خاطرات حماسی آزادگان ایران به معنای امضا کردن و قطعی نمودن سند پیروزی ملت ایران است.

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی ادامه داد: آمار آزادگان در سراسر کشور ۴۱ هزار و ۸۰ نفر است که از این تعداد ۵۶۴ نفر در دوران اسارت به شهادت رسیدند و آنان به عنوان شهدای غریب اسارت یاد می‌شود. خراسان رضوی مفتخر به دارا بودن سه هزار و ۲۴۱ آزاده است که از این تعداد، ۴۱ نفر شهید غریب دوران اسارت هستند. همچنین شهر مشهد ۸۰۵ نفر آزاده دارد که ۲۰ نفر از آن‌ها در دوران اسارت به شهادت رسیدند.

حسن‌زاده نامقی با بیان اینکه در عرصه جهاد، خراسان رضوی پیشتاز است، عنوان کرد: شهر مشهد از حیث تعداد شهدا در کل کشور رتبه سوم را دارد، اما از حیث تعداد خانواده‌های شهدا، جانبازان و آزادگان، این شهر دارای رتبه نخست است.

وی به تشریح آماری در خصوص سال‌های اسارت آزادگان خراسان رضوی پرداخت و بیان کرد: از بین آزادگان خراسان رضوی، دوران اسارت ۱۴۱ نفر کمتر از یکسال، ۵۱ نفر بین یک الی دو سال،  هزار و ۸۲۸ نفر بین دو تا سه سال، ۲۰۶ نفر سه الی چهار سال، ۱۷۷ نفر بین چهار الی پنج سال، ۶۰ نفر بین پنج الی ۶ سال، ۵۰۵ نفر بین ۶ الی هفت سال، ۵۴ نفر بین هفت الی هشت سال، ۱۶۰ نفر بین هشت الی ۹ سال و ۶۸ نفر نیز ۹ الی ۱۰ سال اسیر بوده‌اند.

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی به بیان ویژه‌برنامه‌های این بنیاد در خصوص روز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی پرداخت و اضافه کرد: اجلاسیه‌ای با عنوان «الماس‌های درخشان» به صورت وبینار با حضور تمامی فرماندهان شهرستان‌های استان و تجلیل از برخی از آزادگان، در تاریخ ۲۵ مرداد در محل استانداری خراسان رضوی برگزار خواهد شد.

حسن‌زاده نامقی ادامه داد: برگزاری برنامه‌ای با عنوان «شبی با خاطره» را در دستور کار داریم که تجدید میثاقی بین آزادگان با جانبازان ۷۰درصد در محل آسایشگاه جانبازان ضایعه نخاعی در پارک ملت است. این مراسم از محل آسایشگاه تا جوار بارگاه ملکوتی شهدای پارک ملت در تاریخ ۲۵مرداد بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار خواهد شد. گردهمایی همسران و دختران آزادگان قبل از اسارت از دیگر ویژه‌برنامه‌هاست که در ۲۸مرداد در تالار شهر مشهد برگزار خواهد شد. 

وی افزود: مراسم دیگر، دیدار با تولیت آستان قدس رضوی در ۲۶ مرداد در حرم مطهر رضوی است. همچنین در این هفته دیدار مسئولان از آزادگان در منازل آنان صورت خواهد گرفت. ۲۶ مرداد نیز هفتمین برنامه تجدید میثاق با شهدا، در مشهد در گلزار شهدای بهشت رضا(ع) و در شهرستان‌ها در محل مزارهای شهدا برگزار خواهد شد. همچنین اکران عکس‌های آزادگان متوفا، دیدار و تکریم آزادگان مشغول در ادارات و معرفی آزادگان شاخص و بیان خاطرات آن‌ها توسط صداوسیما از دیگر برنامه‌های این ستاد در این ایام است.

پناهندگی بیش از هفت هزار اسیر عراقی به ایران

همچنین محمدصادق خاکساری، فرمانده اسرای عراقی در مشهد نیز در ادامه این نشست با اشاره به عملیات روانی دشمن در زمان جنگ تحمیلی، بیان کرد: سربازان عراقی با دیدگاهی کاملا شسته‌شده وارد جنگ شده بودند و گمان می‌کردند که اگر اسیر شوند، با بدترین روشها کشته خواهند شد.
 
وی با اشاره به تاکید امام خمینی(ره) در مورد رفتار کریمانه با اسرای عراقی، اضافه کرد: این توصیه حضرت امام الگوی تمامی ما مسئولین شد و به حدی این محبت زیاد بود، که ۱۰ هزار و ۶۳۴ نفر از نیروهای نظامی عراقی درخواست پناهندگی مطلق به ایران دادند. در این زمان صلیب سرخ وارد عمل شد و افکار حدود ۳۰ درصد از آنها را تغییر داد، اما از این تعدادی که درخواست پناهندگی داده بودند، تعداد هفت هزار و ۶۳۴ نفر پناهنده ایران شدند.  

خاکساری عنوان کرد: اسیران عراقی در ایران و مخصوصا در مشهد، روزانه برنامه‌ریزی به خصوصی داشتند؛ اعم از ورزش، کمیته‌های کار، نهضت سوادآموزی و غیره. همچنین برای آنان حساب بانکی باز کرده بودیم و در برابر کاری که انجام می‌دادند، حقوق خوبی دریافت می‌کردند. ملاقات خصوصی هم برای آنان در نظر گرفته بودیم که در دنیا این ملاقات برای اسرا، سابقه نداشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha