• سه‌شنبه / ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۹:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402052415499
  • خبرنگار : 50614

مدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

اگر آگاهی‌های مرتبط با سلامت منجر به تغییر رفتار شود، سواد سلامت ارتقاء می یابد

اگر آگاهی‌های مرتبط با سلامت منجر به تغییر رفتار شود، سواد سلامت ارتقاء می یابد

ایسنا/خراسان رضوی دیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در صورتی که آگاهی‌های مرتبط با سلامت منجر به تغییر نگرش و تغییر رفتار شود، می‌توان گفت که سواد سلامت ارتقاء یافته است.

دکتر محمدجعفر صادقی امروز، ۲۴ مردادماه در نشست‌خبری اطلاع‌رسانی در خصوص اولین کنگره بین‌المللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بین‌المللی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت که در ساختمان قرشی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد برگزار شد، عنوان کرد: آگاهی‌های زیادی در مورد سلامت وجود دارد که در سطح جامعه پخش و منتشر می‌شود، به عنوان مثال تغذیه سالم می‌تواند پنجاه درصد از بیماری های قلبی وعروقی و ۳۰ درصد از سرطان‌ها پیشگیری کند. از جمله خبرهایی است که همه ما شنیده‌ایم. بسیاری از ما می‌دانیم که تغذیه سالم چیست و نباید مثلا فست فود بخوریم، اما چقدر آن را رعایت کرده‌ایم؟ بین دانش‌ و آگاهی ما چقدر فاصله است‌ تا بتواند تغییر نگرش و در نهایت تغییر رفتار ایجاد کند؟

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که آگاهی منجر به تغییر نگرش و تغییر رفتار شود، می‌توان گفت که سواد سلامت ارتقاء یافته است. یک‌ خانم به طور متوسط برای انجام کارهای خانه حدود ۲۳۰۰ تا ۲۵۰۰ قدم برمی‌دارد،اما اگر قرار باشد این خانم برای سلامت قلب خود کاری انجام دهد، باید در روز حداقل ۶۰۰۰ قدم بردارد. حال اگر برداشتن ۶۰۰۰ قدم در این خانم نهادینه شد و اتفاق افتاد، آن وقت می‌گوییم سطح سواد سلامت این فرد افزایش پیدا کرده است.

مدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای اجتماعی شدن موارد مرتبط با سواد سلامت در جامعه، بحث اصلی ما خود مراقبتی است، اظهار کرد: اگر قرار باشد دانسته‌های افراد مبتنی بر رفتارشان شود، خودمراقبتی روی داده است. آموزش‌ها در خصوص خودمراقبتی در سه حوزه خود مراقبتی فردی، خودمراقبتی سازمانی و خود مراقبتی اجتماع صورت می‌گیرد.

صادقی ادامه داد: خودمراقبتی فردی از طریق سفیران و داوطلبان سلامت اتفاق می‌افتد. سفیران سلامت آموزش‌های مرتبط با سواد سلامت را به خانواده‌های خود و داوطلبان سلامت، این آموزش‌ها را علاوه بر خانواده‌های خود به دیگر خانواده‌ها نیز منتقل می‌کند. خودمراقبتی سازمانی متشکل از گروهی تحت عنوان پیام‌گزاران سلامت است. انتظار ما از این افراد انتقال آموزش‌ها به همکاران‌ خود در ادارات و سازمان‌ها است. در خودمراقبتی اجتماع نیز کاری که صورت گرفته تشکیل کانون‌های سلامت محله است.

وی ضمن تاکید بر لزوم حضور سفیران سلامت فعال، اضافه کرد: ما در حال حاضر حدود ۲۴هزار داوطلب سلامت، حدود ۷۰۰هزار سفیر سلامت و برای هر کدام از سازمان‌ها نیز یک پیام‌گزار سلامت داریم.

مدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نقش موثر دستگاه‌های حامی سلامت، خاطر نشان کرد: محیط‌های حامی‌ سلامت نقش مهمی در ارتقا و تبیین سطح‌سواد سلامت دارند. در حال حاضر وزارت بهداشت به دنبال افزایش محیط‌های سلامت است. در استان خراسان رضوی فرودگاه شهید هاشمی نژاد به عنوان یکی از دستگاه‌های حامی سلامت معرفی شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha