• دوشنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402053019354

آیت‌الله اعرافی:

مساجد نیازمند راهبری واحد هستند

مساجد نیازمند راهبری واحد هستند

ایسنا/قم با اشاره به اهمیت ایجاد راهبری واحد در امور مساجد،مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور بیان کرد: برای تحقق مسجد تراز اسلامی، مساجد جهان را باید همچون شبکه واحدی مد نظر قرار گرفت و رویکردهای بین المللی در این مسیر را تقویت کرد اما متاسفانه فاقد نقشه راه جامع و الگویی از راهبری واحد و هماهنگ در امور مساجد و در راستای تقویت فرهنگ دینی جامعه هستیم.

آیت‌الله علیرضا اعرافی در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین خداداده، رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور که امروز ۳۰ مردادماه انجام شد، ضمن تسلیت ایام سوگواری اهل بیت(ع) و گرامیداشت روز جهانی مسجد، از فعالیت کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و نگاه کلان و راهبردی همراه با دلسوزی و تعهد تقدیر و اظهار کرد: حوزه به عنوان قلب تپنده معارف الهی و اسلامی و کانون تربیت عالمان و مبلغان و مروجان دین و تولید کننده محتواهای دینی از همه نهادها و دستگاه‌هایی که در نشر و توزیع خدمات فرهنگی و اندیشه‌های اسلامی و انقلاب اسلامی تلاش می‌کنند استقبال کرده وظیفه خود می‌داند تا نهایت همفکری را با این دوستان داشته باشد.

وی افزود: از نگاه و منظر حوزه مسجد مهمترین کانون تربیت اسلامی و دینی است؛ از این رو همه کسانی که در خدمت مسجد هستند از جایگاه رفیعی برخودار بوده، حوزه بر خود وظیفه می‌داند تا سپاسگذار و همراه خدمتگذاران مسجد باشد.

اعرافی در ادامه با بیان این که در حوزه وظیفه داریم تا فلسفه عبادت با محوریت مسجد را به صورت روزآمد بازتولید کنیم، گفت: در تبیین جایگاه و کارکردهای مسجد باید نگاه فلسفه اسلامی اشراب گردد و فقه مسجد و احکام متناظر آن نیز مورد اهتمام ویژه تری قرار گیرد.

وی تبیین و تقریر جدید از فلسفه مسجد در کنار تفسیر فقه مسجد را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: بحث مسجد باید به باب مستقل فقهی، تاریخی و اخلاقی تبدیل گردد، تدوین طرح‌های مطالعاتی در عرصه مسجد، می‌تواند به پشتوانه طرح‌های فرهنگی تبدیل گردد.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور جامعه شناسی، اقتصاد، روان‌شناسی و مدیریت مسجد را از دیگر حوزه‌های مطالعاتی مسجد برشمرد و ابراز کرد: جایگاه مسجد جایگاه فوق العاده‌ای است که مطالعات باید دائما در آن به روزرسانی و ریزطراحی‌ها در این مسیر روزآمد گردد.

اعرافی با اشاره به اینکه تبیین دقیق علمی، هنری و فنی جایگاه مسجد انجام شود، ابراز کرد: تقویت تولیدات هنری و رسانه‌ای نیز باید مورد توجه باشد و ارتباط مسجد با هنرهای ارزشمند آئینی و قدسی همواره برقرار باشد و تلاش کنیم تا محتواهای روز آمد نقش مسجد را در اذهان عمومی به ویژه ذهن دانشگاهی و جوانان تعمیق و تثبیت کنیم.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به اهمیت ایجاد راهبری واحد در امور مساجد، بیان کرد: متأسفانه فاقد نقشه راه جامع و الگویی از راهبری واحد و هماهنگ در امور مساجد و در راستای تقویت فرهنگ دینی جامعه هستیم.

وی اضافه کرد: مردم سهامداران اصلی مسجد هستند و نباید از این اصل مهم که مردم خود سهامدار و میدان‌داران اصلی امور مساجد باشند، غفلت کرد. مسجد یعنی مردم و امام جماعت، که همه، خادمان مسیر تجلی فرهنگ دینی هستند.

اعرافی با تاکید بر این که در نقش آفرینی مسجد، مسجد باید کانون شعاع فکر و فرهنگ دینی بوده و مردم در آن محور فعالیت‌ها باشد، یادآور شد: تبدیل شدن مسجد به کانون جامع تحولات فرهنگی و اجتماعی از جمله راهبردهایی است که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.

وی ضمن اشاره به این که همه دستگاه‌ها می‌توانند فعالیت‌های خود را مبتنی بر پیوست مسجد دنبال نمایند، یادآور شد: در نگاه به مسجد تراز اسلامی، مساجد جهان را باید همچون شبکه واحدی مد نظر قرار گرفت و رویکردهای بین المللی در این مسیر را تقویت نمود.

اعرافی کار کانون فرهنگی و هنری مساجد را بسیار ارزشمند و درخور توجه دانست و بر اهمیت تقویت ارتباط مسجد با هنرهای ارزشمند آئینی و قدسی تاکید نمود. 

مدیر حوزه‌های علمیه کشور از افزایش ۲۰ درصدی جذب و پذیرش حوزه‌های علمیه در سال جاری خبرداد و یادآور شد: دشمنان بدانند که علی رغم تمام توطئه‌ها و دشمنی‌ها، ملت سرافراز و سربلند ایران، همواره پای انقلاب، حوزه و مسجد ایستاده اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha