• سه‌شنبه / ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402053119974
  • منبع : نمایندگی اردبیل

یک مسئول تاکید کرد

ضرورت تولید و تکثیر کلن‌ها و ارقام اصلاح شده گونه‌های تند رشد صنوبر

ضرورت تولید و تکثیر کلن‌ها و ارقام اصلاح شده گونه‌های تند رشد صنوبر

ایسنا/اردبیل رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر ضرورت تولید و تکثیر، ترویج و معرفی کلن‌ها و ارقام اصلاح شده گونه‌های تند رشد صنوبر با توان تولید اقتصادی بالا در دوره بهره‌برداری کوتاه با همکاری متقابل بخش‌های تحقیقاتی، اجرایی تأکید کرد.

کمال شهبازی در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا اظهار کرد: توسعه زراعت چوب نقش مهمی در ترسیب کربن، حفاظت جنگل‌های طبیعی و تأمین نیاز چوب مورد نیاز صنایع دارد و تنها راه اساسی تأمین نیاز چوبی از طریق توسعه زراعت چوب با کشت ارقام مناسب و زود بازده ازگونه‌های سریع الرشد خارج از عرصه‌های جنگلی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود:زراعت چوب در عین حال که یک طرح کاملاً اقتصادی محسوب می‌شود، دارای اهداف و کارکردهای زیست محیطی از قبیل جذب دی اکسید کربن و تولید اکسیژن، تعدیل آب و هوا، کاهش گرما نیز است.

افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی رویکرد جدی دولت و وزارت جهاد کشاورزی

وی با اشاره به اینکه توسعه زراعت چوب در اراضی مستعد با استفاده از آب‌های سطحی و پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری به منظور افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی رویکرد جدی دولت و وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: استفاده بهینه از منابع آب و خاک در راستای توسعه پایدار، صرفه‌جویی ارزی با کاهش یا حذف واردات چوب، کاستن از فشار بی‌رویه وارده بر عرصه‌های جنگلی برای تأمین چوب، ایجاد فرصت‌های جدید شغلی در بخش اجرا و ارتقاء سطح معیشت و درآمد زارعین، کمک به امر دستیابی به حفاظت و صیانت پایدار از جنگل‌های طبیعی کشور از طریق تأمین نیازهای چوبی کشور و تأمین چوب مورد نیاز بخش‌های مصرف کننده تولیدات چوب از مهمترین اهداف توسعه زراعت چوب است.

شهبازی به ضرورت تولید و تکثیر، ترویج و معرفی کلن‌ها و ارقام اصلاح شده گونه‌های تند رشد صنوبر با توان تولید اقتصادی بالا در دوره بهره‌برداری کوتاه با همکاری متقابل بخش‌های تحقیقاتی و اجرایی اشاره کرد و افزود: در این راستا ۱.۹ هکتار از اراضی مرکز به تولید قلمه‌های استاندارد و شناسنامه‌دار و تأمین نیاز بخشی از نهال‌ها و قلمه‌های صنوبر مورد نیاز سازمان جنگل‌ها­، مراتع و آبخیزداری کشور و همچنین فعالان بخش خصوصی اختصاص یافته است که می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه زراعت چوب در استان داشته باشد. موفقیت طرح زراعت چوب نیازمند حمایت دولت، بانک‌ها، صندوق‌های بیمه، صنایع و کشاورزان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha