• چهارشنبه / ۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402060100067
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

به بهانه روز پزشک؛ 

تجربه یک حس ناب با رخت پزشکی 

تجربه یک حس ناب با رخت پزشکی 

ایسنا/خراسان جنوبی پزشکان جهادی با حضور در مناطق محروم، رؤیای ناممکن دوری از محرومیت‌ها را جامه عمل می‌پوشانند و این چه حس نابی است که تنها با پزشکی معنا می‌یابد.

آن زمان که خودت گاهی از درد لبریزی اما باید به فکر دیگران باشی و آن زمان که برای دیدن یک بیمار فرسنگ‌ها راه را می‌پیمایی و باید مدت‌ها در مطب روزگار بگذرانی؛ تنها باید عاشق باشی؛ عاشق کار و درمان و امری که خداوند به‌عنوان نعمت به انسان‌ها عطا کرده به نام سلامتی. 

واژه پزشکی وقتی زیباتر و اثرگذارتر می‌شود که برای التیام درد مردمی که هیچ راه دسترسی به درمان و دارو ندارند، مرهم باشی؛ مرهمی از جنس درمان و چه زیباتر می‌شود زمانی که برای دیدن این مردم بر بالین‌شان در دوردست‌ترین نقاط حاضر می‌شوی؛ تلاش می‌کنی تا بخندند؛ تا محرومیت رخت بربندد. 

رؤیایی که به واقعیت بدل شد 

امیررضا غلامیان، دانشجوی سال چهارم دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که از همان روزهای نوجوانی آرزوی پزشکی را در سر می‌پروراند و اکنون یک پزشک جهادگر است، به ایسنا گفت: وضعیت بهداشتی مناطق محروم بسیار نامطلوب است‌.

وی افزود: ارگان‌ها و دانشگاه علوم پزشکی همکاری لازم را برای در اختیار قرار دادن وسایل و دستگاه‌های پزشکی برای حضور در مناطق محروم دارند، اما کمبود وسایل همواره وجود دارد، از طرفی دیگر گروه جهادی پزشکی همواره با حداقل امکانات بهترین عملکرد را داشته‌اند. 

این دانشجوی پزشکی با بیان اینکه مردم روستاها نیز با وجود محرومیت همکاری‌های لازم را دارند، تصریح کرد: مردم در هر منطقه‌ای دهیاری روستا، حسینیه و حتی خانه‌های خود را برای پزشکان جهادی آماده می‌کنند و این بهترین خاطره از حضور در روستاهاست. 

غلامیان که تاکنون تجربه سفر به مناطق و روستاهای محروم نهبندان، درمیان و زیرکوه را داشته است، بیان کرد: فعالیت‌های جهادی زمانی مؤثر خواهد بود که در کنار محرومیت‌زدایی دانشی بر ما بیفزاید؛ علاوه بر آن یادگیری مردم روستا برای از بین رفتن محرومیت و اشتغال‌آفرینی با کمک گروه‌های جهادی از مهم‌ترین اموری است که یک پزشک جهادی نباید فراموش کند، چراکه این‌گونه است که کمبودها رفع می‌شود. 

وی افزود: تجربه حضور در مناطق محروم باعث می‌شود پزشکی که در مطبش نشسته و بیماری از یکی از این مناطق به او مراجعه می‌کند او را درک کرده و شرایطش را تشخیص دهد؛ بنابراین به پزشکان توصیه می‌کنم حداقل یک روز در ماه را در مناطق محروم بگذرانند. 

غلامیان با بیان اینکه درمان یک بیمار در هر شرایطی باید اولویت جدایی‌ناپذیر کار یک پزشک باشد، یادآور شد: روزی که مطب پزشکی خود را افتتاح کنم یقیناً توجه به مناطق و انسان‌های محروم را به‌عنوان یک اصل تابلوی مطب پزشکی‌ام کرده و همواره به آن پایبند خواهم بود، چراکه معتقدم تا درکی از شرایط وجود نداشته باشد نمی‌توان به درمان امیدی داشت. 

وی با بیان اینکه گروه جهادی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از سال ۹۵ فعالیت خود را با کمک و حمایت مسئولان دانشگاه آغاز کرده است، افزود: رنگ‌آمیزی، فعالیت عمرانی و فرهنگی گروه جهادی دانشگاه علوم پزشکی نیز در کنار حوزه پزشکی در مناطق محروم بی‌بدیل است.  

غلامیان با بیان اینکه فعالیت گروه جهادی باعث می‌شود کمبودها شناسایی و رفع شود، تصریح کرد: از بدو انقلاب، محرومیت‌زدایی در سرلوحه امور بوده و جوانان علاقه‌مند همواره با برپایی اردوهای جهادی سعی در رفع این محرومیت‌ها داشتند و امیدوارم من نیز سهمی در این محردمیت زدایی داشته باشم. 

مشکلاتی که با کمک پزشکان و خیران حل می‌شود 

بهناز آرشی، مسئول گروه جهادی قائم آل محمد(عج) در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال ۹۷ تاکنون این گروه در زمینه کمک پزشکی به مناطق محروم فعالیت کرده و در این مدت به‌صورت اردوهای جهادی به شهرستان‌هایی از جمله گلوباغ سربیشه، مرز گزیک درمیان، تخته جان قهستان، زیرکوه و خوسف رفتیم که در مجموع حدود شش هزار خدمت انجام شده است. 

وی با بیان اینکه در هر اردوی جهادی در منطقه بیش از ۱۰ روستا را پوشش دادیم و گروه در یک روستا متمرکز می‌شد، تصریح کرد: هر اردوی جهادی نزدیک به ۳۰ نفر اعم از دندانپزشک، دستیار، کمکی و پشتیبانی بوده که هدف همه آن‌ها عمیقاً، قلباً و صرفاً خدمت‌رسانی به محرومین است. 

آرشی با بیان اینکه این گروه در زمینه دندانپزشکی(کشیدن، جرم‌گیری، ترمیم و عصب‌کشی) و پزشکی خدماتی ارائه داده است، چراکه هزینه‌های دندانپزشکی عموماً گران بوده و دندانپزشکان این گروه خدمات رایگان به محرومین ارائه می‌دهند، افزود: در زمینه پیشگیری و آموزش نیز در اردوها فعالیت داشتیم که باعث افزایش آگاهی مردم در حفظ دندان بوده است. 

وی با بیان اینکه مناطق محروم به شدت به بحث پزشکی و خدمات آن نیاز دارند، اظهار کرد: با پیگیری‌هایی که صورت گرفت در حال حاضر درمانگاه خیریه دندانپزشکی در حاجی‌آباد با کمک خیرین، شورا و کمیته امداد تأسیس و با کمک بسیج جامعه پزشکی و کمیته امداد بیرجند تجهیز شد. 

آرشی ادامه داد: خدمت‌رسانی در این درمانگاه از لحاظ کیفیت و کمیت بسیار بهتر انجام می‌شود چراکه مکان استریل‌تر و دسترسی به یک سری امکانات و افراد راحت‌تر است؛ در درمانگاه خدمات ترمیم، کشیدن و عصب‌کشی انجام می‌شود. 

وی با بیان اینکه همچنین با کمک خیرین دستگاه رادیوگرافی خریداری شده ، تصریح کرد: مشکلی در این راستا نداریم و از تیرماه سال ۱۴۰۰ فعالیت در درمانگاه را آغاز کرده و تقریباً به‌صورت هفتگی برنامه درمانگاه را اجرایی می‌کنیم و تاکنون یک هزار خدمت به محرومان ارائه شده است؛ در واقع حضور در گروه‌های جهادی باعث می‌شود تا بهتر شرایط را درک کرده و برای حل آن تلاش کنیم. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha