• پنجشنبه / ۲ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402060201066
  • خبرنگار : 50107

صدمه دخالت های شغلی مدارس به صنف لوازم التحریر

صدمه دخالت های شغلی مدارس به صنف لوازم التحریر

ایسنا/خراسان رضوی دخالت های شغلی مدارس و آموزش وپرورش در حوزه صنفی همچون صحافی و منگنه یا توزیع لوازم التحریر به مشاغل این حوزه ها لطمه خواهد زد.

رامین درخشان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت بازار لوازم‌التحریر اظهار کرد: میزان افزایش قیمت لوازم‌التحریر در مقایسه با تورم کشور میزان زیادی نبوده است. در این حوزه تنوع کالایی داریم، برخی کالاها مانند دفتر، گردش تولید کندی دارند، بنابراین نرخ آن ثابت می‌ماند و برخی دیگر مانند خودکار مدام تولید می‌شود و تفاوت قیمت مشخص‌تری دارد.

وی بیان کرد: لوازم‌التحریر در سال جاری بین ۲۰ تا ۶۰ درصد افزایش قیمت داشته است. برآورد ذهنی من این است که تا ۵۰ درصد افت فروش داشته‌ایم و علت اصلی آن گرانی است.

درخشان‌پور با بیان اینکه وضعیت بازار به شدت خراب است، عنوان کرد: وقتی وارد تورم می‌شویم در ابتدا محصولات فرهنگی از سبد خانواده حذف می‌شود. متاسفانه تورمی که صورت گرفته روی ما فشار وارد کرده است.

جمع‌آوری ۱۰ درصد صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف در مشهد

رئیس اتحادیه کتاب، نوشت‌افزار و صحاف افزود: دخالت‌های شغلی نیز در بازار ما تاثیر می‌گذارد. همکار ما ۱۰ ماه از جیب هزینه می‌کند و در فصل کاری وی هر کسی دخالت می‌کند. در دوره گذشته ۱۳۰ نفر از همکاران ما از ادامه شغل خود منصرف شدند و برای این دوره نیز برآورد می‌کنیم ۱۰ درصد همکاران جمع‌آوری کنند که یکی از علل آن دخالت‌های شغلی است.

وی با اشاره به اینکه توزیع کتاب توسط آموزش‌وپرورش تاثیر زیادی بر صحافی‌ها گذاشته است، تصریح کرد: در فضای فصلی، کتاب درسی یکی از شریان‌های حیاتی تامین اقتصاد و گردش مالی همکاران ما بوده است. وجود کتاب درسی، جو خرید ایجاد می‌کند اما اکنون این جو و شور خرید از ما گرفته شده و همکاران ما بخش مهمی از شریان تامین منابع اقتصادی خود را از دست داده‌اند.

درخشان‌پور ادامه داد: در زمینه توزیع کتاب، آموزش‌وپرورش کار خود را انجام می‌دهد اما اینکه مدرسه‌ای به بهانه توزیع کتاب، منگنه و صحافی نیز انجام دهد دخالت شغلی بوده و این کار در شان یک مرکز آموزشی نیست.

توزیع دفتر توسط آموزش‌وپرورش

رئیس اتحادیه کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد گفت: مدت‌هاست اکثر مدارس بر متحدالشکل بودن اصرار دارند، به طور مثال دفترهایی برای درس‌های مختلف با رنگ یکسان وجود دارد. این شیوه بد نیست زیرا موجب نظم‌دهی به دانش‌آموزان می‌شود اما این درست نیست که خودشان اجراکننده باشند. البته این امکان وجود ندارد که اجرا با خود نهاد باشد و بسیاری از مدارس این کار را انجام نمی‌دهند. ما شنیدیم امسال آموزش‌وپرورش قصد دارد بسته‌های دفتر نیز توزیع کند که این موضوع به صنف ما آسیب می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: ما قشر بسیار مظلومی هستیم. در یک خیابان فروشگاه‌های پوشاک و خوراکی زیاد وجود دارد که تقاضا ایجاد می‌کند اما فضا و ویترین فرهنگی شهر و کشورمان دارد آب می‌شود. متولیان آموزش‌وپرورش، وزارت فرهنگ و آموزش عالی، معاونت فرهنگی شهرداری‌ها و سایر متولیان باید برای این حوزه دلسوز باشند و از ما حمایت کنند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha