• پنجشنبه / ۲ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402060201203
  • خبرنگار : 50549

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی مطرح کرد

زیرساخت‌ها پاسخگوی نیاز زائران اربعین نیست

زیرساخت‌ها پاسخگوی نیاز زائران اربعین نیست

ایسنا/خراسان رضوی رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی با اشاره به سختی پذیرایی زائران در اربعین گفت: برای اعزام ۸۰ هزار نفر به حج تمام کشور بسیج می‌شوند اما در ایام اربعین بیش از ۳ میلیون زائر به کربلا سفر می‌کنند و توانمندی‌های لازم در این خصوص به لحاظ زیرساختی وجود ندارد.

غلامرضا احمدی امروز ۲ شهریورماه، در نشست خبری که در محل ستاد بازسازی عتبات عالیات تشکیل شد، اظهار کرد: بر اساس یک نظرسنجی ۷۳ درصد پاسخگویان نمی‌دانستند که ستاد بازسازی عتبات عالیات چه اقداماتی انجام می‌دهد. باید گفت که این ستاد در واقع کار اطلاع‌رسانی، جلب آرا و تاثیرگذاری در بذل و بخشش جهت بازسازی عتبات عالیات در عراق را بر عهده دارد.

وی افزود: از حدود ۲۰ سال گذشته با تدبیر شهید سلیمانی توصیه به توسعه زیرساخت و آماده‌سازی فضا برای پذیرایی از زائران عتبه عراق صورت گرفته است. اگر تدابیر شهید سلیمانی در توسعه ۲۲۰ هزار متر مربع ساختمان در جوار حرم حضرت امیرالمومنین(ع) نبود امروز شاید شاهد حوادث تلخی در ایام پیک و تراکم جمعیت بودیم.

مسئول کمیته تغذیه و اسکان ستاد هماهنگی اربعین حسینی(ع) خاطرنشان کرد: ماموریت اصلی ستاد بازسازی عتبات عالیات در واقع توسعه و بازسازی عتبه ائمه معصومین(ع) در عراق است.

ارائه خدمت ۱۲۴ موکب از خراسان رضوی در ایام اربعین

وی ادامه داد: تعداد ۱۲۴ موکب از خراسان رضوی برای ارائه خدمت به زائران اربعین اعزام شده که از این تعداد ۶۲ موکب در کربلا، ۳۱ موکب در نجف، ۱۶ موکب در کاظمین، ۸ موکب در سامرا و ۷ موکب در پایانه‌های خروجی مرزی مستقر خواهند شد. همچنین از مجموع ۱۲۴ موکب تعداد ۴ موکب از سوی اتباع افغانستانی مقیم ایران برای این ایام به زائران خدمت‌رسانی خواهند کرد.

تدارک ۶۵۰ کامیون تجهیزات از سوی موکب‌های استان

احمدی گفت: تعداد ۶۵۰ کامیون تجهیزات از سوی این تعداد موکب تدارک دیده شده که تاکنون ۲۶۴ کامیون از مرز ایران عبور و وارد کشور عراق شده است، ۲۳۱ کامیون در حال انجام تشریفات خروج هستند، ۱۱۵ کامیون تایید استانی را گرفته و تشریفات استانی را انجام داده و در حال عزیمت هستند و ۲۷ کامیون در حال تکمیل پرونده برای خروج هستند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی عنوان کرد: موکب‌های خراسان رضوی روزانه ۱۴۰ هزار اسکان را فراهم می‌کنند. همچنین پذیرایی از ۳۱۰ هزار نفر در وعده صبحانه، ۳۳۶ هزار در وعده ناهار و ۳۱۶ هزار نفر در وعده شام روزانه برای زائران پیش‌بینی شده است؛ ضمن اینکه میان وعده برای زائران در این مواکب تدارک دیده خواهد شد.

خدمت‌رسانی ۶۰۰۰ خدمه افتخاری به زائران در ایام اربعین

مسئول کمیته تغذیه و اسکان ستاد هماهنگی اربعین حسینی(ع)  با اشاره به اینکه ستاد بازسازی عتبات یک کمیته از ۱۸ کمیته ستاد اربعین استان هستند، افزود: ۶۰۰۰ خدمه افتخاری بدون دریافت هزینه در این ۱۲۴ موکب به زائران امام حسین(ع) خدمت‌رسانی خواهند کرد.

احمدی تصریح کرد: خوشبختانه دستگاه‌های ذیربط روی خوش نشان داده و عملکرد خوبی داشته‌اند؛ در بخش ریلی، هوایی و زمینی همگی پای کار آمدند و گره از کار ما باز کردند. اقلام اساسی با تناژ بالا از جمله گوشت، آرد، برنج و ... که در انحصار دولت است با قیمت اصلی در اختیار مواکب قرار گرفته که این کمک خوبی است.

وی با اشاره به سختی پذیرایی زائران در اربعین افزود: برای اعزام ۸۰ هزار نفر به حج تمام کشور بسیج می‌شوند اما در ایام اربعین بیش از ۳ میلیون زائر به کربلا سفر می‌کنند و توانمندی در این خصوص به لحاظ زیرساختی وجود ندارد، به همین دلیل است که از زائران درخواست شده بازه زمانی سفر را از ۱۰ به ۲۰ روز افزایش دهند تا زیرساخت‌ها پاسخگوی نیاز آن‌ها باشد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی گفت: زیرساخت‌های ترابری آمادگی این حجم از زائران را برای تشرف به عتبات در یک بازه زمانی پیک ندارد. امیدوارم روزی برسد حرف از تشرف ۲۰ میلیون زائر در این سفر بزنیم.

وی ارائه خدمات مواکب خراسان رضوی نسبت به سال گذشته را مثبت ارزیابی کرد و افزود: سال گذشته ۱۱۲ موکب از استان به عراق اعزام شدند که در سال جاری تعداد موکب‌ها ۱۲ مورد افزایش داشته است. همچنین در سال جاری در حوزه اسکان ۷۰ درصد و در پذیرایی ۲ برابر افزایش را شاهد هستیم.

مسئول کمیته تغذیه و اسکان ستاد هماهنگی اربعین حسینی(ع) ادامه داد: در خصوص ارائه خدمات مواکب ایران نسبت به عراق اگر معدل‌گیری انجام شود، در واقع ۹۰ درصد از خدمات اسکان و پذیرایی از سوی مردم عراق و ۱۰ درصد دیگر توسط مواکب سراسر ایران انجام می‌گیرد.

احمدی در خصوص تامین هزینه‌های مواکب بیان کرد: در واقع هر موکب بر اساس توانایی که دارد و تعداد خیرانی که به آن کمک می‌کنند ارائه خدمت خواهد داشت، در برخی از مواکب شاخص استان تا ۲۰ میلیارد تومان هم شاهد خرید تجهیزات و اقلام بوده‌ایم اما تمام موکب‌ها اینگونه نیست.

ارائه خدمات موکب‌های ایرانی تا ۲ روز پس از اربعین 

وی در مورد تاریخ اعزام و ماندگاری موکب‌ها در عراق تصریح کرد: اعزام  موکب‌ها تقریبا انجام شده اما با توجه به اینکه در شام اربعین کلیه موکب‌های عراقی جمع‌آوری و دیگر ارائه خدمتی از سوی آن‌ها صورت نخواهد گرفت، موکب‌های ایرانی تا ۲ روز پس از اربعین ارائه خدمت خواهند کرد. ضمن اینکه مدت ارائه خدمت موکب‌ها به زائران متفاوت است در برخی از موکب‌ها تا ۲۸ صفر شاهد ارائه خدمات خواهیم بود .

احمدی گفت: یکی از معضلات زائران در سال‌های گذشته امنیت خودرویی بود که این زیرساخت در مهران فراهم شد، اما در مرز خسروی که ۸ سال بسته بود این امکان فراهم نبود و با همکاری ارتش پارکینگ ۷۰ هکتاری در مرز خسروی برای امنیت خودروی زائران فراهم شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha