• پنجشنبه / ۲ شهریور ۱۴۰۲ / ۲۱:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402060201389
  • خبرنگار : 50405

بنیان‌گذار مرکز تحقیقات ایمپلنت دانشگاه علوم پزشکی تهران:

شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه دندانپزشکی در آستانه ورود به بازارهای جهانی هستند

شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه دندانپزشکی در آستانه ورود به بازارهای جهانی هستند

ایسنا/خراسان رضوی بنیان‌گذار مرکز تحقیقات ایمپلنت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به آغاز صادرات این محصول به کشورهای خارجی، گفت: به تازگی این روند آغاز شده و هم اکنون روسیه و عراق خریداران اصلی ایمپلنت‌های دندانی ایران هستند.

امیررضا رکن امروز دوم شهریور در سمپوزیوم علمی تازه‌های ایمپلنت و معرفی محصولات دانش‌بنیان داخلی در حوزه ایمپلنت‎های دندانپزشکی که در هتل نوین مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در ایران سالیانه یک میلیون ایمپلنت استفاده می‌شود و حدود ۲۰۰ هزار بیمار نیازمند به ایمپلنت دندانی وجود دارد که اگر از این عرصه حمایت شود، تا حد زیادی از خروج ارز جلوگیری خواهد شد.

وی افزود: ایمپلنت دندانی نسبت به سایر فناوری‌های این حوزه یک دانش جوان است و سابقه دستیابی بشر به آن از ۷۰ سال فراتر نمی‌رود. به همین دلیل این نیاز وجود دارد که دانش محققان و دانشمندان این عرصه به صورت پیوسته به‌روزرسانی شود و پژوهشگران ایرانی در جریان جدیدترین دستاوردهای این حوزه قرار گیرند.

بنیان‌گذار مرکز تحقیقات ایمپلنت دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مرکز تحقیقات تهران از سال ۱۳۸۹ کار خود را به طور تخصصی متمرکز بر توسعه دانش ایمپلنت‌های داخلی آغاز کرده و اگرچه فراز و فرودهای زیادی در این بازه زمانی ۱۳ سال وجود داشته، اما اکنون در جایگاهی ایستاده‌ایم که می‌توانیم انواع ایمپلنت‌های مورد نیاز را تأمین کنیم. چهار شرکت بزرگ ایرانی در این عرصه فعال هستند و امروزه ایران اسلامی تا حد زیادی از واردات این محصولات دانش‌بنیان بی‌نیاز شده است.

رکن با اشاره به آغاز صادرات این محصول به کشورهای خارجی، خاطرنشان کرد: به تازگی این روند آغاز شده و هم اکنون روسیه و عراق خریداران اصلی ایمپلنت‌های دندانی ایران هستند. علاوه بر این شرکت‌ها، سه حوزه دانش‌بنیان هم به عنوان تولیدکننده دانش‌ پشتیبان فعال هستند و اگرچه سابقه ایرانی‌ها در این حوزه محدود است، اما توان رقابتی به طور کامل به وجود آمده و در این زمینه به تدریج در حال وارد شدن به بازارهای جهانی هستیم.

وی ادامه داد: مسئله ایمپلنت موضوعی نیست که فقط وابستگی به قطعه داشته باشد. در این زمینه، مهارت جراح، کشش بدنی بیمار و زنجیره اقداماتی هم که برای حفظ این پروتز صورت می‌گیرد، حائز اهمیت است، اما مجموعه این‌ها را که در نظر بگیریم، جایگاه کشورمان در حوزه ایمپلنت در مسیر رو به رشدی قرار دارد.

بنیان‌گذار مرکز تحقیقات ایمپلنت دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: عمده مشکلات حوزه ایمپلنت همچون سایر فناوری‌های دانش‌بنیان، موضوع وابستگی به واردات مواد اولیه است. در واردات شمش‌های تیتانیوم، ماشین‌آلات دقیق CNC و سایر اقلام، تحریم‌ها آسیب بسیاری وارد کرده و وضعیت بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی به خصوص در حوزه ایمپلنت‌های دندانی، همچون شناگری است که در رقابت با سایرین فقط با یک دست شنا می‌کند. 

رکن تأکید کرد: امروزه دانش ایمپلنت در دندانپزشکی به موضوعی تبدیل شده که تقریباً همه عرصه‌های درمان دندان را تحت تأثیر قرار داده و می‌توان گفت که همه امور درمانی در این حوزه با وجود ایمپلنت جایگزین تسهیل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha