• شنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402060402119
  • خبرنگار : 50416

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر خبرداد:

عقد قرارداد بیش از ۹۰ درصد مطب‌های ملایر با شرکت جمع‌آوری زباله‌های عفونی

عقد قرارداد بیش از ۹۰ درصد مطب‌های ملایر با شرکت جمع‌آوری زباله‌های عفونی

ایسنا/همدان رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر از عقد قرارداد بیش از ۹۰ درصد مطب‌ها و کلینیک‌های خصوصی سطح شهر با شرکت جمع‌آوری زباله‌های عفونی خبر داد و گفت: در حال حاضر پیگیر افزایش تعداد دفعات مراجعه شرکت برای جمع‌آوری پسماندهای ویژه از دو بار در هفته به سه بار در هفته هستیم.

عباس نجاری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: دو سال قبل برخی مطب‌های خصوصی به دلایل مختلف با این شرکت قرارداد نداشتند و شاهد رهاسازی زباله‌های عفونی در سطح شهر و کنار سطل زباله‌های شهری بودیم اما خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده مشکل برطرف شد.

نجاری با بیان اینکه ماه گذشته یکی از مطب‌ها با وجود عقد قرارداد با شرکت جمع‌آوری و امحای زباله‌های عفونی، اقدام به تخلیه پسماند ویژه در سطل‌های زباله سطح شهر کرده بود، افزود: طبق پیگیری‌های انجام شده، دلیل اینکار عدم آموزش پرسنل مرکز بود که با اخطار و تذکرات لازم، مشکل حل شد.

وی با اشاره به اینکه پسماند عفونی را ۲۴ ساعت می‌توان نگه داشت اما در شرایط ایزوله و دمای پایین حداکثر تا ۴۸ ساعت نیز قابل نگهداری هستند، ادامه داد: حجم پسماند تولیدی برخی کلینیک‌ها و آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به مراتب بیشتر از یک مطب دندان‌پزشکی است و در نتیجه این مراکز نیازمند بیش از دو بار مراجعه شرکت جمع‌آوری پسماند ویژه هستند.

نجاری تصریح کرد: در فاز اول، مطب‌ها و آزمایشگاه‌های تشخیص طبی با هدف جلوگیری از رهاسازی پسماندهای عفونی در سطح شهر و در سطل زباله‌های شهری، با شرکت جمع‌آوری و امحا زباله قرارداد منعقد شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر به مخاطرات رهاسازی زباله‌های عفونی در سطح شهر برای زباله گردها و کارگران بخش تنظیف شهرداری که با پسماندها سروکار دارند اشاره کرد و افزود: خوشبختانه با عقد قرارداد بیش از ۹۰ درصد مطب‌های خصوصی با شرکت جمع‌آوری زباله‌های ویژه، از فاز اول عبور کردیم.

وی با تاکید بر اینکه در فاز دوم پیگیر افزایش تعداد مراجعات شرکت به مطب‌ها از دو روز در هفته به سه روز در هفته هستیم، گفت: این اتفاق مستلزم تغییر قراردادها و افزایش میزان هزینه‌ایست که مطب‌ها و آزمایشگاه‌ها به شرکت پرداخت می‌کنند.

نجاری خاطرنشان کرد: هدف ما دستیابی به استاندارد واقعی یعنی مراجعه هر روزه و ۲۴ ساعته شرکت جمع‌آوری و امحای زباله‌های عفونی به مطب‌ها و کلینک‌های خصوصی است.

وی با اشاره به ماده ۷ قانون مدیریت پسماند مطرح کرد: طبق این ماده، مدیریت پسماندهای ویژه بر عهده تولیدکننده است یعنی مطب‌ها، کلینیک‌ها و آزمایشگاه‌های تشخیص طبی موظف به مدیریت صحیح و اصولی پسماندهای ویژه هستند و شهرداری هیچ مسئولیتی در مدیریت پسماندهای ویژه یا صنعتی ندارد.

نجاری ادامه داد: بی‌خطرسازی این پسماندهای ویژه توسط دستگاه‌های بی‌خطرساز انجام می‌شود که بیمارستان‌های امام حسین(ع)، مهر و دکتر غرضی با توجه به حجم بالای تولید پسماند ویژه، این دستگاه ها را در بیمارستان دارند اما با توجه به هزینه بالای این دستگاه‌ها، شرایط نگهداری، نظارت بر نحوه کارکرد دستگاه‌ها و حجم کم تولید زباله عفونی هر کلینیک یا مطبی نمی‌تواند به‌صورت مستقل دستگاه را خریداری کند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر یادآور شد: برخی شرکت‌های فعال در زمینه جمع‌آوری و بی‌خطرسازی پسماندهای ویژه در سطح کشور ایجاد شدند که با فراهم سازی تجهیزات لازم و بر اساس ضوابط مدیریت پسماندهای پزشکی، بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی را انجام می‌دهند.

نجاری به مصوبه کارگروه مدیریت پسماند استان اشاره و خاطرنشان کرد: طبق این مصوبه، دستگاهی با ظرفیت بالا برای بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در شهر بهار مستقر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha