• شنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402060402274
  • خبرنگار : 50214

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یزد خبر داد

کمک ۱۱۰ میلیارد تومانی خیرین سلامت/تولید ۲۳ محصول دانش‌بنیان در حوزه سلامت

کمک ۱۱۰ میلیارد تومانی خیرین سلامت/تولید ۲۳ محصول دانش‌بنیان در حوزه سلامت

ایسنا/یزد سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن تشریح اقدامات و دستاوردهای یکساله این دانشگاه در حوزه بهداشت و درمان استان، از جذب ۴۷۲ خیر سلامت و کمک ۱۱۰ میلیارد تومانی آنان جهت ارتقاء بهداشت استان و نیز همکاری ۳۰ میلیارد تومانی سازمان‌های مردم نهاد به این حوزه خبر داد.

دکتر «سید مهدی هاشمی باجگانی» امروز شنبه چهارم شهریور ماه به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران به ارائه گزارش عملکرد دانشگاه پرداخت و تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی یزد در حوزه درمان طی یک سال گذشته و برای دومین سال موفق به کسب رتبه اول کشوری در زمینه اهدای عضو شده است.

وی از آغاز فعالیت مرکز کاشت حلزون در بیمارستان شهید دکتر رهنمون و نیز مرکز پیوند مغز استخوان در بیمارستان شهید صدوقی و انجام اولین عمل جراحی تعویض دریچه قلب بدون جراحی باز نیز خبر داد و گفت: در این مدت شاهد نصب ام آر ای(MIR) در شهرستانهای ابرکوه، مهریز و تفت، تجهیز مرکز ناباروری شهرستان ابرکوه و اضافه شدن ۲۵ دستگاه دیالیز به مراکز استان بودیم.

هاشمی باجگانی با اشاره به ارجاع ۴۹ پرونده حوزه بهداشت و درمان استان به کمیسیون ماده ۱۱ در راستای اقدامات نظارتی دانشگاه طی یکسال گذشته، گفت: ۱۸ مورد از این پرونده‌ها به تعزیرات حکومتی، ۱۸ مورد به سازمان نظام پزشکی و ۱۳ مورد نیز برای بررسی قضایی به دادسرا ارجاع شده است.

وی در مورد اهم اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه در یکسال اخیر نیز گفت: دانشگاه در این مدت ضمن بهره برداری از ۱۸ واحد بهداشتی در استان، رتبه دوم کشوری در غربالگری سرطان روده بزرگ را کسب کرده است.

سرپرست علوم پزشکی استان به تزریق دو میلیون و ۲۰۹ دوز واکسن کرونا، افزود: طراحی و اجرای برنامه تامین سلامت کارکنان یزد نوین(تسکین)، واکسیناسیون تکمیلی ۳۴ هزار نفر اتباع غیرایرانی زیر ۱۵ سال ساکن استان و بیماریابی سل در بیش از ۲۳ هزار نفر از اتباع غیرایرانی و شناسایی ۶۳ بیمار جدید از دیگر اقدامات صورت گرفته در یکسال اخیر بوده است.

وی در ادامه از اخذ مجوز راه اندازی رشته تخصصی جراحی مغز و اعصاب جهت پذیرش دستیار، اخذ مجوز پذیرش دانشجو در رشته کارشناسی ارشد نانوفناوری پزشکی و کارشناسی ارشد سلامت در بلایا، کسب مدال طلایی در چهاردهمین المپیاد علمی دانشجویان پزشکی و کسب رتبه اول در رنگ بندی مدالهای چهاردهمین المپیاد ورزشی دانشجویان علوم پزشکی کشور و اخذ تاییدیه دو ساله در اعتباربخشی برنامه پزشکی عمومی طی این مدت خبر داد.

هاشمی باجگانی با اشاره به تولید ۲۲۹۴ مقاله و ۲۳ محصول دانش بنیان در حوزه سلامت، از دیگر دستاوردهای معاونت پژوهشی را تدوین، تصویب و پیاده سازی آیین نامه مالکیت فکری و نواوری دانشگاه، قرار گرفتن مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه جزو ۱۰ درصد مرکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور و قرار گرفتن دو مجله دانشگاه در لیست مجلات تاثیرگذار در پایگاه موسسه اطلاعات علمی بین المللی را برشمرد.

وی در مورد اقدامات حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه نیز به کسب رتبه اول در اجرای برنامه اعتباربخشی روشهای آزمون‌های شیمیایی و محصولات بهداشتی در کشور،  رتبه اول در نمونه‌های مهارت آزمایی سم آفلاتوکسین در کشور، کسب رتبه اول در ارتقای توانمندسازی آزمایشگاه‌های سطح دو کشور و کسب مجوز اندازه گیری باقیمانده آفت کشهای کشاورزی از سازملان غذا و دارو، اشاره کرد.

این مسئول به دستاوردهای سازمان اورژانس استان در یکسال اخیر نیز اشاره و از مهمترین آنها را کسب رتبه اول اعتباربخشی مراکز اورژانس پیش بیمارستانی، افزایش تعداد ۱۰ پایگاه اورژانس ۱۱۵، آغاز بکار پایگاه اورژانس در بافت تاریخی یزد، ایجاد پایگاه آموزشی فوریتهای پزشکی و برگزاری ۱۱ دوره تخصصی پدافند غیرعامل در مرکز CBRNE  و راه اندازی سامانه نظارتی اورژانس(سایبان) و نیز راه اندازی سامانه امدادخواهی ناشنوایان و اتصال دیسپاچینگ اورژانس به سامانه موقعیت یاب جغرافیایی ذکر کرد.

وی از جذب ۴۷۲ خیر سلامت و کمک ۱۱۰ میلیارد تومانی خیرین به امر ارتقاء بهداشت استان، اجرای طرح رتبه بندی ۱۰۶ سازمان مردم نهاد فعال در حوزه سلامت و همکاری سازمانهای مردم نهاد به میزان ۳۰ میلیارد تومان برای کمک به مددجویان خبر داد.

هاشمی باجگانی نوسازی بیمارستان فرخی و بهره برداری آن در قالب بیمارستان بحران با اعتبار ۲۷۰ میلیارد تومان و تکمیل فاز اول بیمارستان فاطمه الزهرا مهریز با ۱۰۰ تخت بیمارستانی و صرف اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان و نیز پیشرفت ۷۰ درصدی ساخت و طرح توسعه پنج بیمارستان در استان با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان ضمن امیدواری افتتاح انها تا یکسال آینده را از دیگر دستاوردهای دانشگاه در حوزه درمان ذکر کرد.

وی در این باره از پیشرفت ۴۰ درصدی طرح‌های آموزشی و بهداشتی و درمانی و تحقیقاتی استان با صرف اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان، پیگیری ساخت آشیانه اورژانس هوایی استان با پیشرفت ۵۰ درصد، مجوز آزمون استخدامی برای جذب بیش از ۷۰۰ نفر که یک مرحله از این آزمون تاکنون برگزار شده، اخذ مجوز ساخت ۱۱ اورژانس جاده و پیش بیمارستانی در استان و همچنین کسب نشان دو ستاره مدیریت منابع انسانی و کسب نشان سه ستاره جایزه ملی مدیریت مالی در یکسال اخیر خبر داد.

نبود نگرانی در مورد مالاریا/وقوع ۵ طغیان سرخک در استان 

دکتر «محسن میرزایی» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز در این نشست با اشاره به فعالیت ۱۷۱ خانه بهداشت در استان، ۹۳ پایگاه بهداشتی در شهرها و  ۹۰ مرکز جامع سلامت شهری و روستایی، گفت: البته برخی واحدهای خاص مانند مرکز بیماریهای رفتاری در یزد و میبد، پایگاه مراقبت مرزی در فرودگاه و پایگاه ارودگاه ترد مرزی استان نیز در استان خدمات ارائه می‌منند.

وی ضمن تشریح سیمای بیماری‌های غیرواگیر در استان و تدوین ۱۰ سند در این باره، گفت: خوشبختانه این سندها که عمده‍‌ترین آنها دیابت، سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی، تغذیه و شیوه زندگی، آلودگی هوا، حوادث ترافیکی و سلامت روان در مرحله اجرایی قرار گرفته است.

میرزایی بیشترین علت مرگ و میر در استان را نیز به ترتیب بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها، بیماری‌های تنفسی و بیماریهای غدد درون ریز مانند دیابت برشمرد.

وی گفت: متاسفانه استان یزد در کم تحرکی و دیابت رتبه اول کشور، در فشار خون بالا رتبه دوم و در حوزه ۱۰ سرطان شایع استان جزو سه استان اول کشور است.

وی از اجرای طرح سلامت کارکنان یزد نوین (تسکین) و تحت پوشش قرار گرفتن تاکنون بالغ بر هفت هزار کارمند استان از مراقبت‌های اولیه خبر داد و با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده بعد از روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، در تمام شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت استان، گفت: این طرح در شهر مهریز به عنوان اولین شهر پیشرو در استان آغاز شده و به تدریج آن را در دیگر شهرهای استان یزد تسری خواهیم داد.

میرزایی خاطرنشان کرد: در حوزه بهداشت محیط حرفه‌ای نیز طی سال گذشته ۱۰۳ هزار بازدید انجام شد که از این تعداد ۱۹۵۳ واحد به علت تخلف بهداشتی به مراجع قضایی معرفی و ۳۲۱ واحد به دلیل تخلف بحرانی پلمب شدند.

وی در مورد شیوع بیماری مالاریا در استانهای همجوار و نگرانی آن در استان، گفت: خوشبختانه در مورد مالاریای وارده در استان خیلی نگران نیستیم و هرچند در استان مواردی از ابتلا را به دلیل ترددهای بالا شاهدیم ولی با توجه گزارش نشدن موردی از گزش، به دلیل نگرانی در مورد تکمیل زنجیره این بیماری در استان صرفاً در حد آموزش فعالیت داریم.

این مسئول یادآور شد: البته باید توجه داشته باشیم که در سال گذشته به علت تردد افراد غیر بومی و غیر ایرانی به استان شاهد پنج مورد طغیان سرخک علی رغم تلاش برای ریشه کنی این بیماری در کشور بودیم.

ثبات در بازار شیرخشک استان

دکتر «بهروز حیدری» معاون غذا و دارو استان نیز در مورد مشکل کمبود شیرخشک در استان، گفت: به دنبال کمبود برخی برندهای شیرخشک در داروخانه‌های استان به دنبال مشکلات ایجاد شده در روند این بیماریها طی چند ماهه گذشته، گفت: برای جبران این کمبود در استان از برندهای دیگر به تعداد قابل قبولی در شرکت‌ها تامین و بین داروخانه‌ها توزیع شد ولی برخی مراجعان همچنان راغب به این جایگزینی نیستند در حالی که غالباً‌ مشکلی در این باره نیز برای نوزادان پیش نمی‌آید.

وی گفت: با این حال اخیراً پیگیری‌های برای اختصاص سهمیه مناسبی از این برندها به استان صورت گرفته و تنها از ۲۸ مرداد تا چهارم شهریورماه تعداد ۱۱ هزار عدد در داروخانه‌ها توزیع شده و امروز نیز ۱۱ هزار عدد دیگر وارد استان و بین شرکتهای دارویی توزیع شده که طی روزهای آینده در داروخانه ها پخش خواهد شد و به نوعی ثبات در این حوزه را شاهدیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش از صدور ۷۰ مجوز جدید داروخانه‌ای در استان طی دولت سیزدهم خبر داد و افزود: در حوزه بیمارستانهای دانشگاه با کمک بخش IT، وضعیت موجودی داروهای بیمارستانها به شکل برخط ارزیابی و پیش از کمبودآنها، اقدامات لازم انجام می شود.

وی از کاهش زمان صدور مجوزهای حوزه تجهیزات پزشکی و مواد غذایی که بیشترین مطالبات را به خود اختصاص داده به کمتر از یک هفته خبر داد و گفت: در حال حاضر ۸۵۰ واحدی در استان در زمینه تولید مواد غذایی، ۵۰ کارگاه دز مینه تولید محصولات آراشی و بهداشتی و ۲۵ واحد نیز در حوزه تولید محصولات حوزه تجهیزات پزشکی در کنار واحدهای پخش موجود فعالیت می‌کنند.

یزد برخوردارترین استان کشور به لحاظ پزشکی

دکتر «سید کاظم رضوی» معاون درمان علوم پزشکی استان نیز اعلام کرد: در دولت سیزدهم تلاش کردیم تا بخش درمان استان را از ارائه خدمات پایه‌ای و زیرساختی به سمت خدمات با تکنولوژی بالا حرکت دهیم که نمونه اقدامات صورت گرفته در این راستا آماده سازی و نصب دستگاه‌های پت اسکن، شتابدهنده خطی در حوزه تشخیص سرطان و انجام اعمال جراحی به روز دنیا، قابل اشاره است.

وی گفت: هم اکنون استان یزد به لحاظ تعداد پزشک، تعداد تخت به جمعیت و نیز تجهیزات و کادر درمان رتبه اول کشور را در اختیار دارد و جزو برخوردارترین استان‌های کشور در حوزه درمان هستیم و تلاش داریم بهترین خدمات را ارائه کنیم.

وی از تجهیز بیمارستانهای مهریز و تفت به تخت‌های رفاهی در راستای توسعه گردشگری سلامت، گفت: استان یزد خوشبختانه کمترین مرگ و میر را در اعمال پیوند در سطح کشور دارد به طوری که ۸۰ درصد این اعمال که شامل تاکنون ۶۶ مورد پیوند کبد و ۱۵۰ پیوند کلیه است، موفق‌آمیز بوده است.

رضوی با اشاره به مهاجرپذیری استان در حوزه درمان و گلایه مردم از این موضوع جهت دریافت خدمات این بخش، گفت: در شهر یزد پنج کلینیک درمانی با حضور اساتید دانشگاه برقرار است که عمدتاً به روز نوبت دهی می‌کنند ولی غالباً شاهد مراجعه به کلینیک خاتم الانبیاء و مشکلاتی برای شهروندان هستیم که امیدواریم با مراجعه مردم به سایر کلینیک‌ها شاهد کاهش ازدحام در این کلینیک و تسهیل خدمات این بخش باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha