• شنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402060402435
  • خبرنگار : 71631

کشف یک دیوار ۴هزارساله

کشف یک دیوار ۴هزارساله

باستان‌شناسان بقایای یک دیوار باستانی را در کشور «پرو» کشف کرده‌اند که قدمت ْآن به بیش از ۴۰۰۰ سال می‌رسد.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، باستان‌شناسانی که در شمال کشور «پرو»‌ مشغول کاوش بودند، به دیوار باستانی دست یافتند که گمان می‌رود قدمت آن به بیش از چهارهزار سال برسد و ممکن است بخشی از یک معبد باشد. کارشناسان معتقدند این اکتشاف می‌تواند چشم‌انداز جدیدی را نسبت به فرهنگ تاریخی این منطقه ایجاد کند.

 نخستین‌بار گروهی از کشاورزانی که در سال ۲۰۲۰ مشغول برداشت محصول بودند، متوجه این دیوار باستانی شدند و به دنبال آن پروژه‌های کاوشی برای حفاری و تعیین قدمت آن توسط باستان‌شناسان آغاز شد.

باستان‌شناسی که سرپرستی کاوش در این محوطه را بر عهده داشت، درباره این اکتشاف توضیح داد: سه سال بعد (از شناسایی اولیه)، پروژه‌ای را آغاز کردیم که نتایج آن قدمت دیوار را آشکار کرد. امروزه اطمینان داریم این ساختمان در دوران "پیشاسرامیک"، یعنی فاصله بین ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ سال قبل ساخته شده است.

کشف یک دیوار ۴هزارساله

تخمین‌زده می‌شود این دیوار حدود سه متر ارتفاع داشته باشد و روی آن خطوط مثلثی‌شکل و رنگ‌های قرمز و زرد ایجاد شده است.

شمال کشور «پرو»‌ خاستگاه مجتمع‌های باستانی مخصوص مراسم‌های آیینی و تشریفاتی است که از جمله آن‌ها به «کارل»‌ می‌توان اشاره کرد که قدمت آن به پنج‌هزار سال می‌رسد. همچنین خطوط مرموز «نازکا»‌ که حدود ۱۵۰۰ سال قبل روی صحرا کشیده شده بودند نیز در این محوطه قرار دارند.

مهم‌ترین مرکز باستان‌شناسی کشور «پرو»‌ ویرانه‌های «ماچوپیچو»‌ است که در منطقه «کوسکو»‌ واقع شده است. ماچوپیچو یک محوطه اینکایی متعلق به قرن پانزدهم میلادی است که مزارع پلکانی کناره‌های این محوطه، زمانی برای کشت محصولات زراعی، احتمالاً ذرت و سیب‌زمینی استفاده می‌شد. در سال ۱۹۱۱ میلادی،‌ «هیرام بینگهام سوم» کاوشگر و استاد دانشگاه «ییل»‌، از این محوطه دیدن کرد و برای نخستین‌بار وجود این محوطه تاریخی را اطلاع‌رسانی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha